radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Potwierdzam, u mnie 150 KM spala jakieś 7,5, 170KM spalało 7,4. Ręczna skrzynia biegów.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jakim cudem? Mi w Warszawie pali 10-11l i to już sukces, w trasie Wawa-Wrocław 150-170 też 10l nie wyjęte?! :O 1.4MA 170KM
Przy 90 na trasie to przedliftowe QV paliło 6.5 litra [emoji6][MENTION=203]Maciek-156[/MENTION] które?
Serio kiedyś poza szczytem próbowałem jeździć przez cały tydzień udało mi się zejść gdzieś do poziomu 9,6 czy 9,8. Oczywiście na N lub A, z ręką na sercu nie depczę tego auta ale nie wyobrażam sobie jak nim jeździć żeby zejść tak ze spalaniem. Może pustą autostradą 90 km/h na 6 biegu, na tempomacie
Jakim cudem? Mi w Warszawie pali 10-11l i to już sukces, w trasie Wawa-Wrocław 150-170 też 10l nie wyjęte?! :O 1.4MA 170KM
Witam
Planuję kupić Giuliettę z silnikiem 1.4 150 KM. Jak Wam się kształtuje spalanie w cyklu miejskim delikatnie jeżdżąc?
[MENTION=203]Maciek-156[/MENTION] które?
Serio kiedyś poza szczytem próbowałem jeździć przez cały tydzień udało mi się zejść gdzieś do poziomu 9,6 czy 9,8. Oczywiście na N lub A, z ręką na sercu nie depczę tego auta ale nie wyobrażam sobie jak nim jeździć żeby zejść tak ze spalaniem. Może pustą autostradą 90 km/h na 6 biegu, na tempomacie
przy 120 na tempomacie veloce pali po autostradzie ok. 7,5l. oczywiście gdy jedziesz na tyle długo, że silnik zdąży się rozgrzać. to nie znaczy, ze będzie tak palić zawsze i wszędzie, to jest turbo- jak traktujesz łagodnie to mało pije, jak choćby trochę przybutujesz zaczyna żłopać. przy stałej 80-90 to pewnie i poniżej 6 zejdzie...tylko kto tak jeździ takim samochodem? po mieście wszyscy piszą 10-11, a mi nie schodzi poniżej 12,5Nie, ale jak widzę spalanie 7 l w trasie to nawet przy 120 sądzę, że jest to ciężko osiągalne.