[Giulietta] Porady eksploatacyjne

Mam pamiec usb w schowku i jakas tam muzyke wgrana, i za kazdym razem jak przekrece pokretlo swiatel automatycznie zaczyna mi odtwarzac mp3-ki. po odpaleniu silnika radio, wlaczam swiatla - mp3. Tez tak macie?

O, to ciekawe spostrzeżenie. Zauważyłem, że u mnie też czasem się same mp3 zaczynają odtwarzać, ale nie namierzyłem przyczyny, bo w sumie rzadko mam włożony USB w gniazdo. Może rzeczywiście wraz z zapaleniem świateł. Zabawnie.

O, to ciekawe spostrzeżenie. Zauważyłem, że u mnie też czasem się same mp3 zaczynają odtwarzać, ale nie namierzyłem przyczyny, bo w sumie rzadko mam włożony USB w gniazdo. Może rzeczywiście wraz z zapaleniem świateł. Zabawnie.

USB sam się włącza po wjechaniu np. na dziurę (w wyniku wstrząsu pewnie coś się rozłącza i B&M wykrywa po sekundzie podłączenie nowego pendrive'a), ale nie powinien w innych przypadkach.

USB sam się włącza po wjechaniu np. na dziurę (w wyniku wstrząsu pewnie coś się rozłącza i B&M wykrywa po sekundzie podłączenie nowego pendrive'a), ale nie powinien w innych przypadkach.

Ze dwa razy włączył mi się w garażu. Raczej nie pod wpływem wstrząsów. Przypuszczam, że mogło być tak, iż ruszyłem na dziennych i włączyłem po chwili światła mijania, co by sie zgadzało z opisem kolegi. Ale jak pisałem, bardzo rzadko tego używam, więc nie trapi mnie ten problem jakoś specjalnie.

W ustawieniach komputera wyłacz "radio repetition"

Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?

Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?

Tak, coś około 5 litrów, ale niecałe chyba. Ale i tak dość szybko schodzi, bo spryskiwacze reflektorów włączają się za każdym razem ze spryskiwaczami szyby, no chyba, że osiągnie się "rezerwę", to działają tylko te na szybę.

Czyli jest jakaś kontrolka rezerwy płynu do spryskiwaczy? W 147 mam spryskiwacze reflektorów (w ramach pakietu winter, którego niestety nie oferują w Giuliecie) i zbiornik jest faktycznie większy ale nic nie sygnalizuje kończącego się płynu.

Czyli jest jakaś kontrolka rezerwy płynu do spryskiwaczy? W 147 mam spryskiwacze reflektorów (w ramach pakietu winter, którego niestety nie oferują w Giuliecie) i zbiornik jest faktycznie większy ale nic nie sygnalizuje kończącego się płynu.
Nie ma, irytuje mnie to w sumie :) Tak samo jak spryskiwacze reflektorów które uruchamiają się za każdym razem, nawet jeśli psikasz co chwilę.. Może jest jakaś opcja zamontowania kontrolera który będzie "przepuszczał" sygnał co X psiknięć?

Tak z ciekawosci. Do czego jest pierwszy od prawej przelacznik na desce rozdzielczej? Ja mam u siebie przeciwmgielne przod/tyl, S&S, centralny i jeden slepy - irytuje mnie to za kazdym razem jak na niego patrze :D

Jest to przełącznik do wyłączenia systemu skrętnych reflektorów biksenonowych

Rezerwa płynu do spryskiwaczy jest zaimplementowana podobnie jak rezerwa paliwa w Trabancie. Po prostu rurki zasilające są na różnych poziomach w zbiorniku. To przebłysk włoskiego geniuszu, który w sumie mi się podoba, bo znaczy że nigdy się nie zepsuje. I też mnie irytuje fakt, że spryskiwacze reflektorów działają za każdym razem, ale tego nie pokonamy. W sumie była tu z parę lat temu dyskusja nt. jak to obejść, ale trzeba by instalować jakiś dodatkowy układ elektroniczny. Szkoda zachodu, minie zima, będzie się znów jeździć na dziennych częściej i mniej błota na jezdniach będzie.

- - - Updated - - -

Nie ma, irytuje mnie to w sumie :) Tak samo jak spryskiwacze reflektorów które uruchamiają się za każdym razem, nawet jeśli psikasz co chwilę.. Może jest jakaś opcja zamontowania kontrolera który będzie "przepuszczał" sygnał co X psiknięć?

Pogrzeb w wątkach. Któryś z kolegów znających się na elektronice coś takiego proponował, a i może wykonał, nie pamiętam już.

Wszystko jest dostępne (podgrzewane fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej i spryskiwacze reflektorów) ale nie ma pakietu w którym można kupić to wszystko taniej niż pojedyncze elementy. Szkoda bo brałbym bez zastanowienia a tak wziąłem tyko podgrzewane fotele. Sprzedawca powiedział że pewnie nie było zapotrzebowania.

Amortyzatory
Powrót