• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Porady eksploatacyjne

4B0 WYJMOWALNE Z DESKI ROZDZIELCZEJ POJEMNIKI NA KUBKI
?????????????????? macie pomysł co to jest

Witam.
Mam pytanko dotyczące docierania auta.
Czy Giulietta QV musi być jakoś docierana, ukladana? Chodzi mi tu obroty i predkosci przez pierwsze km.

Są dwie szkoły albo w palnik od początku (oczywiście po nagrzaniu silnika), albo delikatnie - generalnie bez znaczenia - ważniejsze aby pierwszą zmianę oleju zrobić po ok. 10 tys km

a jak u was z lakierkiem ? jestem na etapie zam kosmetyków z tego sklepiku http://showcarshine.pl/ żeby czarne było czarne!!!:D spróbuje zrobić domowym sposobem detailing lakieru jak ktos cos robił niech sie pochwali dobre rady się przydadzą

Możesz zrobic sobie ręczną korekte lakieru np takim zestawem:
http://detailershop.pl/pl/p/Meguiars-Ultimate-Compound-ZESTAW/490

Ja robiłem ojcu Honde CR-V. Czarny lakier. Miękki jest wiec łatwo bylo.

Lub maszynowo taki zestaw.
http://detailershop.pl/pl/p/Kompletny-zestaw-do-polerowania-lakieru-Krauss-P7MenzernaFlexipads/917

Jak znajde fotki to wstawie. Do tego znalazłem super preparat(czernidło) do silnika, plastików na zderzakch itp. 1L starczył mi na rok. Koszt zakupu śmieszny
http://allegro.pl/cartec-vinyl-tp-49-tworzywa-na-zewnatrz-opony-1l-i3186170403.html

Ja już kupiłem kosmetyki do autka :) Ponad 40 specyfików + akcesoria do mycia itp :) Więcej niż ma moja kobieta do ciała:)

[TABLE="class: std"]
[TR="class: first_item cart_item"]
[TD="class: cart_product"] [/TD]
[TD="class: cart_description"] [h=5]AUTOGLYM ULTRA DEEP SHINE 500ML - MASKOWANIE I WET LOOK GRATIS MIKROFIBRA[/h] [/TD]
[TD="class: cart_ref"]--[/TD]
[TD="class: cart_availability"]
355.jpg
[/TD]
[TD="class: cart_unit"] 68,99zł bez VAT [/TD]
[TD="class: cart_quantity"] 1

[/TD]
[TD="class: cart_total"] 68,99zł [/TD]
[/TR]
[TR="class: cart_item"]
[TD="class: cart_description"] [h=5]MEGUIARS NXT CAR WASH 1,8 L GRATIS MIKROFIBRA[/h] [/TD]
355.jpg
[/TD]
[TD="class: cart_unit"] 59,90zł bez VAT [/TD]

[/TD]
[TD="class: cart_total"] 59,90zł [/TD]
[/TR]
[TR="class: cart_item"]
[TD="class: cart_description"] [h=5]MEGUIARS DEEP CRYSTAL STEP 3 CARNAUBA LIQUID WAX GRATIS MIKROFIBRA[/h] [/TD]
355.jpg
[/TD]
[TD="class: cart_unit"] 44,90zł bez VAT [/TD]

[/TD]
[TD="class: cart_total"] 44,90zł [/TD]
[/TR]
[TR="class: last_item cart_item"]
[TD="class: cart_description"] [h=5]MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT NEW 2012[/h] [/TD]
355.jpg
[/TD]
[TD="class: cart_unit"] 47,99zł bez VAT [/TD]

[/TD]
[TD="class: cart_total"] 47,99[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

- - - Updated - - -

zam cos takiego wiec w majówkę mam co robić

Przy okazji - mają w ASO jakieś mazaki w kolorze fabrycznych lakierów Alfy, aby pokryć przetarcia lakieru ? Przykład - krawędzi maski od próby podniesienia przez żonkę wycieraczki bez przeczytania instrukcji obsługi :)

Czy ktoś z Was wie, jak wyłączyć sygnał dźwiękowy przy zamykaniu/otwieraniu auta pilotem? Nawet przejrzałem instrukcję i kiszka... Julka codziennie z rana daje znać wszystkim wokół, że pan przyszedł i będzie jechać... Zdecydowanie wolałbym robić to ciszej.
Jest jakiś sposób?

Czy ktoś z Was wie, jak wyłączyć sygnał dźwiękowy przy zamykaniu/otwieraniu auta pilotem? Nawet przejrzałem instrukcję i kiszka... Julka codziennie z rana daje znać wszystkim wokół, że pan przyszedł i będzie jechać... Zdecydowanie wolałbym robić to ciszej.
Jest jakiś sposób?

Jest - zmienić kod kraju w module alarmu bodaj na Holandię. Oczywiście nie da się tego zrobić samemu, bo to byłoby zbyt proste. Przy jakimś przeglądzie powinni Ci to zrobić za darmo, w przeciwnym razie trzeba pewnie dać parę złotych komuś z odpowiednią wiedzą i sprzętem. Znaczy jeśli masz alarm fabryczny - jesli jest dokładany przez dealera to nie wiem, czy procedura jest taka sama.

witam małe pytanko wymieniłem olej i tu problem jak skasować licznik do następnej wymiany ????????????

U mnie nie pika- mam to od zakupu. Spytaj jakiegoś elektronika. Są opcje w ustawieniach alarmu,zeby wyłączyć dzwiek

Amortyzatory
Powrót