• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Porady eksploatacyjne

pytanko w sprawie map do navi 2013 juz sa gdzieś za free i tak głośno mysle o własnym kabelku do autka ....... coby w wolnym czasie zrobic sobie diagnostykę tak dla zdrowotności

Ostatnia edycja:
- jeszcze nie ma za free.
- tak całkiem za free nie będzie ponieważ trochę trzeba coś porobic z tym kodowaniem NAV.
- to będzie nas dwóch od diagnostyki G.

Ostatnia edycja:
ciekawe mapy robi navtec tak jak dla peugeota a tam pasują i sa juz na 2013 jakie mamy navi w julkach rt3 rt4 ??????? bo mam pomysła

no właśnie nie wiem ..i tu jest problem bo można by mapy załatwić z forum peugeota tam tez jest navtec

widzę ze temat umiera te rt3 4 5 to rodzaj wyświetlacza całej navi jak masz kabelek powinno , sie nim namierzyć co to za sprzęt mamy? albo info z serwis ?

pytanie nr dwa tarcze hamulcowe do julki moje umierają i czeka mnie wymiana chce założyć coś w miarę rozsądnego ( wiercone nacinane ) oby julka ładnie wyglądała i hamowała dzięki za odpowiedzi...........

Ostatnia edycja:
widzę ze temat umiera te rt3 4 5 to rodzaj wyświetlacza całej navi jak masz kabelek powinno , sie nim namierzyć co to za sprzęt mamy? albo info z serwis ?

pytanie nr dwa tarcze hamulcowe do julki moje umierają i czeka mnie wymiana chce założyć coś w miarę rozsądnego ( wiercone nacinane ) oby julka ładnie wyglądała i hamowała dzięki za odpowiedzi...........

Napisz ile masz przebiegu że tarcze masz już do wymiany? Na forum chyba jeszcze nikt się nie chwalił, że wymieniał tarcze Julce, jesteś pierwszy także ciekawy jestem ile wytrzymują.

120 tysi ( podobno ) bo jest strasznie namieszane ale to juz inny temat ..... ale bez obawy autko po pełnym przeglądzie dostało nowy rozrząd oleje filtry i lata ....... teraz wymiana tarcze klocki ..silnik bez zarzutu jednak ta jednostka jest spoko :D

Ostatnia edycja:
120 tysi ( podobno ) bo jest strasznie namieszane ale to juz inny temat ..... ale bez obawy autko po pełnym przeglądzie dostało nowy rozrząd oleje filtry i lata ....... teraz wymiana tarcze klocki ..silnik bez zarzutu jednak ta jednostka jest spoko :D

To nieżle nalatane:) Napisz jak Giulietta się spisuje po takim przebiegu, będziemy wiedzieli co nas w przyszłości czeka. Jak tam wnetrze zniosło te kilometry, są jakieś ślady zużycia? Skrzynia,sprzęgło jak chodzi? Zawieszenie ok?
Po takim przebiegu tarcze mogą już być liche, mają prawo.

Ja mam 105 tyś przelotu i moje wyglądają całkiem rześko tylko że auto praktycznie wcale nie jeżdżone po mieście.

To nieżle nalatane:) Napisz jak Giulietta się spisuje po takim przebiegu, będziemy wiedzieli co nas w przyszłości czeka. Jak tam wnetrze zniosło te kilometry, są jakieś ślady zużycia? Skrzynia,sprzęgło jak chodzi? Zawieszenie ok?
Po takim przebiegu tarcze mogą już być liche, mają prawo.

wszystko oki wnętrze oki jak nowe zawias oki silnik rewelacja ale autko miasta nie widziało i raczej nie zobaczy:D skrzynia tnie 1 bieg słabo wchodzi do poprawy sprzegło bez śladów zużycia tak jak pisze miasto omijam z daleka sama trasa jak na razie rewelka

Ostatnia edycja:
wszystko oki wnętrze oki jak nowe zawias oki silnik rewelacja ale autko miasta nie widziało i raczej nie zobaczy:D skrzynia tnie 1 bieg słabo wchodzi do poprawy sprzegło bez śladów zużycia tak jak pisze samo miasto

Myślę że to dobra reklama dla przyszłych nabywców julek

Myślę że to dobra reklama dla przyszłych nabywców julek

reklama może autko jest jedyne w swoim rodzaju choć jestem na etapie wymiany tarcz i klocków zmiany głośników coś gdzieś puka stuka?? ale na pewno nie zawias ...jak na razie oki

Ja mam u siebie klocki EBC DP42110R ( zółte) miałem kupic zielone, ale to zamiennik orginalnych więc żadna frajda. Tarcze EBC model USR

ja czekałem około miesiąca na tarcze, klocki i przewody

Amortyzatory
Powrót