Ja mam 2.0 od nowości (2010) i na szczęście nie mam takiej przypadłości. Autko ma 89 tys.
Wszystko przed tobą. Ale spoko to pierdoła.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ja mam 2.0 od nowości (2010) i na szczęście nie mam takiej przypadłości. Autko ma 89 tys.
Idzie zimno ponawiam temat - ktoś wymieniał już tą uszczelkę w 2.0 jtdm ?
Uszczelka kupiona Olej zmieniam w grudniu wiec uszczelke pewnie tez tazke musze poczekac jeszcze chwile, od 2 dni komunikat znowu sie pojawia jak bylo ok 4-6 stopni C.
Zobaczymy ile jeszcze mnie skroja za wymiane tego badziewia.
Jaki przebieg masz kolego??I mnie dopadło. Po odpaleniu wyskakuje na sekundę komunikat o ciśnieniu oleju. Szkoda ze nie wyszło to tydzień wcześniej bo mam zalany świeży olej. Zobaczymy jak będzie później.
Tak mniej wiecej wyglada ta uszczelka jest wykonana z plastiku i gumy nr : 306377010
Mam nadzieje ze będzie pasowała![]()
Tak mniej wiecej wyglada ta uszczelka jest wykonana z plastiku i gumy nr : 306377010
Mam nadzieje ze będzie pasowała
![]()
Albo wymienić obie od razu![]()
miałem ten problem poprzedniej zimy, za komunikat odpowiedzialna jest uszczelka 71749352 , przynajmniej u mnie w 2.0 . Ta uszczelka jest połączeniem gumy i plastiku. U mnie byłą po prostu dziura w pierścieniu gumowym, słup olejowy przez noc po prostu sobie spływa przez dziurawą uszczelkę . Czytałem o tej uszczelce też na forum insigni gdzie ktoś opisywał skrajny przypadek zatarcia silnika. Jest też ten temat poruszony na angielskim forum alfaowner. U mnie z początku problem był tylko po nocy a później już po dłuższym postoju 2-3 godzinnym . Wymieniłem problem znikł.
PS w insigniach aktualizowali oprogramowanie aby później odczytywał informacje z czujnika ciśnienia oleju....
Ze smarowaniem nie ma żartów , polecam to zrobić ......
Kolego czy to jest taka sama uszczelka co ją podalem na zdjeciach czy inna bo moja ma inny nr. A w grudniu czeka mnie wymiana.
Powiedz jeszcze ile to roboty z wymiana tej uszczelki wiadomo trzeba miske olejawa sciagna a czy cos jeszcze ?? ile zaplaciles za ta wymiane
PS w insigniach aktualizowali oprogramowanie aby później odczytywał informacje z czujnika ciśnienia oleju....
Mi też się wydaje że nie jest to problem. Przecież silnik musi zakręcić i odpowiednie ciśnienie pojawia się dopiero po chwili.