Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No właśnie, wyłączenie silnika przyciskiem start/stop powinno zamknąć klapę gasząca (i klapy wirowe, ale 8V chyba ich nie ma).
Zdjęcie klem nic nie dało, bo diesel nie potrzebuje iskry do pracy
A w jakiej miała się zablokować?Klapę gaszącą ma każdy diesel (to takie co wygląda jak przepustnica). Diesel 8V nie ma klap wirowych (w kolektorze dolotowym). To cos innego.
Odpięcie klem odcięło prąd i klapa gasząca zablokowała się w pozycji "otwartej".
A w jakiej miała się zablokować?
Ktoś pomylił klapę gaszącą w silniku diesla z przepustnicą w silniku o zapłonie iskrowym![]()
Zrozum, że ani jedno, ani drugie w przypadku silnika o zapłonie samoczynnym nie spowoduje jego wyłączenia (zgaszenia). Taki silnik jest w stanie pracować na oleju silnikowym jako paliwie.przyciskiem start/stop, tylko odpiąłeś klemy.
Zrozum, że ani jedno, ani drugie w przypadku silnika o zapłonie samoczynnym nie spowoduje jego wyłączenia (zgaszenia). Taki silnik jest w stanie pracować na oleju silnikowym jako paliwie.
Ja też to przeżyłem osobiście, tyle że w benzyniaku - straty w porównaniu do diesla niewielkie.
Bo nie zgasiłeś silnika zdławieniem go (wysoki bieg i puszczenie sprzęgła) lub przyciskiem start/stop, tylko odpiąłeś klemy. Diesel do pracy nie potrzebuje iskry, więc to nic nie dało.
A co to znaczy ze potrzebna jest turbina zeby się czego dowiedzieć? Chcą wsadzić sprawna turbinę i próbował odpalić silnik?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka