Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Lepiej spalic sprzęgło wymienić niż wymienić silnikNie czekałem kolego poprostu nigdy nie słyszałem o takiej sytuacji i pierwsze co mi przyszło do głowy czyli to najważniejsze to ewakuować dzieci i żonę jak najdalej od pojazdu ! Ja byłem tak zaskoczonym tym co się stało że nie myślałem logicznie i zapomniałem o metodzie dławienia biegami tylko robiłem to co każdy głupi by zrobił myśląc że zgasi silnik diesla jak benzynę przez odpięcie klem , to stało się tak szybko że nie potrafiłem logicznie myśleć . Dzisiaj byłem u mechanika jestem umówiony na środę ma spojrzeć ale jak to mówi on by nie robił nadzieji co do silnika ponieważ auto samo zgasło z mojej winy . Na pocieszenie powiedział mi że ma pewny silnik na placu właśnie taki jak mój wyrazie jak by ten był na straty . On twierdzi że na rozbiegany silnik najlepiej 4 bieg zapiąć i że nie zawsze idzie go zatrzymać plus to że przy próbie zatrzymania bardzo sprzęgło dostaje po tyłku. Ja mam nadzieję że koszty będą mniejsze i uda się coś uratować.jak wyżej wspominałem pierwszy raz w życiu mnie to spotkało nigdy nawet oto się nie otarłem i nie wiedziałem gdzie ręce włożyć pierwsza myśl to że palić się za czelo pod maską
Lepiej spalic sprzęgło wymienić niż wymienić silnik
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Chodziło mi o to że może się okazać że bardziej będzie się opłacało wymienić silnik niz remontowac. Co do skrzyni to miałem na myśli spalenie sprzęgła w manuału. Nie pisales jaka masz skrzynie.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Nie zdlawisz. Musiałbyś sprawić żeby załączył się lockup na konwerterze a to raczej awykonalne na postojuA jak zdławić automat?
Wydaje mi się ze włączasz D zapierasz się o kiere i hamulec do spodu
No właśnie też zacząłem nad tym rozmyślać. Może zapłon był cały czas ON [emoji848]dziwne, że klapa gasząca nie zadziałałazawsze mi się wydawało, że po to one są.
dziwne, że klapa gasząca nie zadziałałazawsze mi się wydawało, że po to one są.
Nie wiedziałem że ten przypadek nie posiada klapy gaszącej i przez zdjęcie klem miałem na myśli że to powinno zamknąć klapę.No właśnie, wyłączenie silnika przyciskiem start/stop powinno zamknąć klapę gasząca (i klapy wirowe, ale 8V chyba ich nie ma).
Zdjęcie klem nic nie dało, bo diesel nie potrzebuje iskry do pracy