PeeN, dzięki za Twojego posta, samochody, które opisałeś były/są w moim polu zainteresowania. Teraz bynajmniej wiem czego się spodziewać.
Co myślicie o tym z placu reiffeisen?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-distinctive-C25079079.html . Ktoś już ją oglądał i konkluzja była taka, że samochód długo stał, akumulator rozładowany, a obsługa nie potrafiła tego ogarnąć. Może ktoś napisać więcej o stanie tego auta?
Witam, widziałem to auto w czerwcu tego roku.
Mam wycenę tego auta wykonaną przez Dekrę 26 stron ze zdjęciami w pdf (jak chcesz to mogę Ci przesłać emailem) – otrzymałem od sprzedających.
Auto stoi na tym placu od Października 2011, na fachową pomoc sprzedających tam bym nie liczył, bo mijają się z prawdą - ogólnie nie polecam tego miejsca.
Jeśli chodzi o samo auto to maska, błotniki do malowania, poza tym dużo odprysków na pozostałych częściach karoserii.
Auto miało prawdopodobnie malowaną klapę bagażnika.
Bagażnika nie można było otworzyć, nie wiem co było przyczyną.
Opony letnie kompletnie łyse, brak kompletu zimowych.
Akumulator rozładowany, osoby obsługujące ten plac nie miał zielonego pojęcia jak odpalić to auto, ostatecznie po godzinie się udało.
Jechałem tym autem i bardzo ciężko działała skrzynia biegów.
W warsztacie w Rawie nie mieli odpowiedniej wersji oprogramowania, żeby podłączyć się z kompem. Poza tym dla mnie te warsztaty są mało wiarygodne (wszyscy prawie się znają), a auta nie można sprawdzić wg sprzedających poza Rawą.
Środek zużyty i nie wygląda na 70 tys. km.
Brak dokumentacji auta - nie było książki serwisowej.
Na własną rękę dowiedziałem się, że zostało zakupione z tego co pamiętam we Wrocławiu.
Miało robiony Chip-tunning oraz było wymieniane sprzęgło i dowiedziałem się, że brało udział w kolizji i był wymieniany przedni zderzak i chyba malowany tylni.
Poza tym obserwuje co jakiś czas to ogłoszenie i cena zaczęła się na początku tego roku od 46tys netto i tak sukcesywnie jest zmniejszana.