• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Od dłuższego czasu poszukuje AR159 w 1.8MPI pod maską i wpadła mi taka oto biała alfa. Możecie coś powiedzieć na jej temat ? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-1-8-benzyna-gaz-ID6Dlp0Z.html
[MENTION=82987]AmokK[/MENTION] Na grupach na FB ludzie też o nią pytają. Generalnie już na pierwszym zdjęciu widać, że była jakoś kombinowana, bo zderzak jest od Brery. Jest co prawda napisane, że "Więcej pytań udzielę telefonicznie", ale myślę, że jak zapytasz o VIN i rozkodujesz (jest tu np. temat na forum, pomaga jeden kolega), to dostaniesz też odpowiedź na najważniejsze pytania ;-)

Witam . A co sądzicie o tej. Jestem z pod Warszawy i kawałek mam zeby ja obejrzeć.

Otomoto 6076330251

Z góry dzięki
Z góry dzięki

Witam . A co sądzicie o tej. Jestem z pod Warszawy i kawałek mam zeby ja obejrzeć.

Otomoto 6076330251

Z góry dzięki
Z góry dzięki

Na oko laika jakoś dziwnie jest spasowana klapa bagażnika. Jest napisane, że zawsze rzetelnie opisuje, przedstawia i że samochód mechanicznie jest w takim stanie jak wizualnie, czego jednak nie sposób ocenić nawet na oko, bo nie ma żadnego zdjęcia podwozia ani komory silnika :confused: Od razu sobie myślę, że to na zasadzie: kogoś skuszę (mnóstwo zdjęć pokazujących jaki to samochód nie jest piękny i zadbany), a jak już przyjdzie, to nawet jak wyjdzie, że pół zawieszenia do wymiany, skrzynia wyje, sprzęgło nie łapie, a w silniku coś kapie, to się jakoś wciśnie z obniżką ceny grając na emocjach i podsycając argument "skoro już przyjechałeś, to weź".

Cześć,
przestrzegam przed sprzedawcą/handlarzem z Warszawy. Sprzedaję Brerę 3.2. Więcej w stolicy ich nie sprzedają.
Miał duże obiekcje aby podać mi numer Vin, dodatkowo zagroził, iż jak go gdziekolwiek udostępnię to pójdzie z tym do sądu. Ok, przyjąłem na miękko.
Jednak problem okazał się bardziej złożony, zapłaciłem firmie autotesto aby ktoś od nich podjechał i obejrzał auto. Sprzedawca odmówił oględzin. Stwierdził, iż żaden pseudoekspert nie będzie mu oglądał auta, a samochodu mi nie sprzeda. Tym samym nie jestem w stanie stwierdzić w jakiej kondycji jest auto, za to mam dość dobrą opinie o handlarzu.

Jakby ktoś miał ładną Brerę 3.2 na sprzedaż to proszę o informacje.
Pozdrawiam

Cześć,
przestrzegam przed sprzedawcą/handlarzem z Warszawy. Sprzedaję Brerę 3.2. Więcej w stolicy ich nie sprzedają.
Miał duże obiekcje aby podać mi numer Vin, dodatkowo zagroził, iż jak go gdziekolwiek udostępnię to pójdzie z tym do sądu. Ok, przyjąłem na miękko.
Jednak problem okazał się bardziej złożony, zapłaciłem firmie autotesto aby ktoś od nich podjechał i obejrzał auto. Sprzedawca odmówił oględzin. Stwierdził, iż żaden pseudoekspert nie będzie mu oglądał auta, a samochodu mi nie sprzeda. Tym samym nie jestem w stanie stwierdzić w jakiej kondycji jest auto, za to mam dość dobrą opinie o handlarzu.

Pozdrawiam

Ciekawe, bo ma 2 ogłoszenia na ten sam samochód.

Cześć,

Pozdrawiam

Jego zachowanie mówi wszystko - ten co nie ma nić do ukrycia w życiu by problemów nie robił :) Autotesto w cenie pakietu robi chyba trzy podejścia do sprawdzenia autka, w sensie mamy trzy próby więc kasa nie przepadła :)

Witam,
zamierzam zakupić 159tkę [ w grę wchodzi także starsza Giulietta]. Ograniczyłem swój wybór do 1,75 TBI.
Co sądzicie o tym egzemplarzu ? VIN: ZAR93900007273217

Aktualnie ogłoszenie na otomoto, komis we Wrocławiu.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
To i ja spytam o ocene pewnego auta...

82217857_3296153100419429_3757546293178662912_o.jpg

101265358_3296153000419439_3423722416818356224_o.jpg

101546369_3296153220419417_4369409112283283456_o.jpg

82217857_3296153133752759_5485381550113554432_o.jpg

100896235_3296153023752770_880926212208197632_o.jpg

widzialem jeszcze taka na mobile.de czarna z pompa wysokiego cisnienia bylo cos nie tak :/

Ostatnia edycja:
[MENTION=86879]alfomania[/MENTION] po zdjęciach widać dużo rudej. pas przedni w stanie mocno zaawansowanym, purchel na tylnej klapie, prawy próg z tyłu chyba też (albo ktoś nie domył brudu) - sugerowałbym dokładnie obejrzeć auto na podnośniku - zwłaszcza sanki silnika, progi i tylne zawieszenie (wahacze wzdłużne - czy przypadkiem śrubokrętem w nich już się dziury nie zrobi). do tego, albo auto stoi na pochyleniu, albo w tylnym prawym zawieszeniu coś się popsuło, bo jakoś niżej stoi. reszty mechaniki na zdjęciach nie ocenisz. tak poza tym wygląda przyzwoicie.

Cześć,

ale co..mamy ocenić po zdjęciach? :) Po zdjęciach to: wytarty tylny znaczek, progi i spuchnięcie na krawędzi klapy bagażnika podpowiada wiek ~13l, natomiast zastanawiająca jest korozja w komorze silnika.

Edit: sorry, nie zauważyłem posta pod zdjęciami.

Witam,
zamierzam zakupić 159tkę [ w grę wchodzi także starsza Giulietta]. Ograniczyłem swój wybór do 1,75 TBI.
Co sądzicie o tym egzemplarzu ? VIN: ZAR93900007273217

Aktualnie ogłoszenie na otomoto, komis we Wrocławiu.

Pozdrawiam!

Ostatni wpis w ASO jest na 18950km

Dzięki,
czy można sprawdzić również ten egzemplarz ? Jestem raczej pewien, że był robiony - nie wiem tylko, na ile poważne były to usterki: ZAR93900007266128

[MENTION=86879]alfomania[/MENTION] po zdjęciach widać dużo rudej. pas przedni w stanie mocno zaawansowanym, purchel na tylnej klapie, prawy próg z tyłu chyba też (albo ktoś nie domył brudu) - sugerowałbym dokładnie obejrzeć auto na podnośniku - zwłaszcza sanki silnika, progi i tylne zawieszenie (wahacze wzdłużne - czy przypadkiem śrubokrętem w nich już się dziury nie zrobi). do tego, albo auto stoi na pochyleniu, albo w tylnym prawym zawieszeniu coś się popsuło, bo jakoś niżej stoi. reszty mechaniki na zdjęciach nie ocenisz. tak poza tym wygląda przyzwoicie.

Dzieki za odpowiedź, zapytałem jakie jest wasze pierwsze wrażenie bo mnie właśnie zdziwiła ta korozja na pasie przednim jeszcze takiego czegoś nie widziałem i się tego wystraszyłem. Pytanie czy warto sciągać taką alfe z niemiec czy może jest tego tyle na polskim rynku że nie ma potzeby?

Cześć,

ale co..mamy ocenić po zdjęciach? :) Po zdjęciach to: wytarty tylny znaczek, progi i spuchnięcie na krawędzi klapy bagażnika podpowiada wiek ~13l, natomiast zastanawiająca jest korozja w komorze silnika.

Edit: sorry, nie zauważyłem posta pod zdjęciami.
Nawet zgadłeś rocznik tego auta to 2007, chodziło mi o ocene czy na wstępie jest to coś warte, tyle jest tych ofert że aż głupieje a ceny też tak różne że szok.

Ostatnia edycja:
Z innej beczki .
Żonie wpadła Lancia w oko.
Co myślicie o tym egzemplarzu?
VIN ZLA84400001094150
Otomoto 6077219708

Dzięki,
czy można sprawdzić również ten egzemplarz ? Jestem raczej pewien, że był robiony - nie wiem tylko, na ile poważne były to usterki: ZAR93900007266128

Ostatni wpis w ASO jest na 40288km

- - - Updated - - -

Z innej beczki .
Żonie wpadła Lancia w oko.
Co myślicie o tym egzemplarzu?
VIN ZLA84400001094150
Otomoto 6077219708

W ASO czysto i szkody do weryfikacji.

A co wiemy o tej
ZAR93900007079388
Otomoto 6078823116

- - - Updated - - -

Moze ktoś z forumowiczów posiada ,albo xna kogoś kto posiada na sprzedaż 159 1.8 mpi ?
Jak coś prosze dać znać

Nr z Holandii 78XGDF

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót