• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

1.9 16v miały 150 km. Skoro na
Belgię był robiony to obniżona moc do 136 km
Podobnie bylo z 1.9 8v. Odpowiednio 120 i 115km

Czy jest ktoś z Częstochowy kto mógłby dzisiaj podjechać i obejrzeć ze mną samochód? Zapłacę

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Alfa Romeo 159 TBI

Cześć.
Planuje zakup Alfy Romeo 159 1.75 TBI.
Mam w planach obejrzenie jednej sztuki z Kłobucka.

Może ktoś oglądał?

VIN:ZAR93900007284561

Nie mogę wkleić link-a, ale po wpisaniu w google "Alfa Romeo 159 TI 1750 TBi 200 koni 2011r Kłobuck" można znaleźć ogłoszenie.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Raczej za sprawą ceny, zwłaszcza, że to przedlift.
Jeszcze ten wpis na końcu, że informacje na AutoDNA są fałszywe, bo nie ma zdjęć, co jest bzdurą. Nie zawsze są zdjęcia.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Z VINU polift.

Cześć,

Byłem i oglądałem jedną 159, głównie blacharsko. Moją uwagę przykuły natomiast dwie rzeczy. Dodatkowy czujnik ciśnienia (nie pamiętam czego) w kratce nawiewu i stary telefon monitorujący pracę silnika. DPF był wycięty, EGR zaślepiony, a kolektor ssący bez klapek wirowych z modelu 166. Właściciel trochę jakby udawał, że się nie zna na pewnych sprawach, no ale na tych musiał (informatyk) i to dobrze, skoro takie cuda miał w aucie. Dodatkowo twierdził, że kręci motor do odcinki, a mnie zachęcał abym na zimnym silniku dał w dechę. Mam zamiar kupić takie auto, ale te sprawy nie dają mi spokoju. Otomoto 6090917198.

Ostatnia edycja:
Cześć,

Byłem i oglądałem jedną 159, głównie blacharsko. Moją uwagę przykuły natomiast dwie rzeczy. Dodatkowy czujnik ciśnienia (nie pamiętam czego) w kratce nawiewu i stary telefon monitorujący pracę silnika. DPF był wycięty, EGR zaślepiony, a kolektor ssący bez klapek wirowych z modelu 166. Właściciel trochę jakby udawał, że się nie zna na pewnych sprawach, no ale na tych musiał (informatyk) i to dobrze, skoro takie cuda miał w aucie. Dodatkowo twierdził, że kręci motor do odcinki, a mnie zachęcał abym na zimnym silniku dał w dechę. Mam zamiar kupić takie auto, ale te sprawy nie dają mi spokoju. Otomoto 6090917198.

Odniosę się tylko do tego "na zimnym silniku dał w dechę" - po takim stwierdzeniu podziękowałbym i szukał dalej. Nikt mi nie wmówi, że pałowanie silnika na niedogrzanym oleju jest zdrowe dla niego.

Limitowana to powinna być możliwość wystawiania takiej absurdalnej ceny :P
Wyposażeniowo przeciętnie, przebieg jeśli ori to ok a tak to dvpy nie urywa :P[/QUOTE]

Przecież jak Ci nie pasuje albo Cie nie stać to nie interesuj się ogłoszeniem, będzie taki co kupi. Siedzisz już prawie rok, wypisujesz bzdury szukając 159 i nic konkretnego z tego nie ma. Twoje umarłe stilo też ma zaporową cenę i też można dużo nad tym dyskutować.

https://m.olx.pl/d/oferta/fiat-stil...kora-navi-brembo-start-stop-CID5-IDMcKLg.html

Ostatnia edycja:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...na-wersja-zadbana-ID6Eiloz.html?#gallery-open

Limitowana to powinna być możliwość wystawiania takiej absurdalnej ceny :P
Wyposażeniowo przeciętnie, przebieg jeśli ori to ok a tak to dvpy nie urywa :P
No cóż, rynek to na pewno zweryfikuje. Widywałem w ostatnim czasie podobne wersje po 25k. Ktoś może się naczytał o tym jak to ceny w pandemii rosną, a limitowana wersja to pewnie Italdesign Giugiaro :) W porównaniu z trochę już zmęczonym wnętrzem (panel na kierownicy wymieniony?, ogólnie powycierane mocno), dwulitrowy diesel, koła 17", małe Brembo, to moim zdaniem kogoś lekko fantazja poniosła. Niech tam mu się szczęści, teraz wcale nie tak łatwo auto sprzedać, a szczególnie powyżej średniej rynkowej.

Ostatnia edycja:
Alfa Romeo 159 Ti - pomoc w wycenie

Witam,
Zastanawiam się nad sprzedażą mojej pięknej Belli w nadchodzącym nowym roku.
Prosiłbym o pomoc w wycenie samochodu o takim wyposażeniu:

- Alfa w pakiecie Ti,
- nagłośnienie Bose,
- ksenon,
- felgi 18 na oponach letnich tak, jak na załączonym zdjęciu + felgi 17 na oponach zimowych
- lekkie przetarcia na fotelu kierowcy
Przebieg 265000
Silnik : 1.9JTDM

Ile moglibyście za taką Alfe dać?

IMG_0862.jpgIMG_0869.jpgIMG_0871.jpgIMG_0885.jpgIMG_0887.jpgIMG_0889.jpgIMG_0892.jpgIMG_0901.jpgIMG_0918.jpgIMG_0928.jpgIMG_0969.jpgIMG_0971.jpgIMG_1037.jpgIMG_1038.jpgIMG_1038.jpgIMG_1040.jpgIMG_1041.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót