• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam! Czy możecie rzucić okiem na te dwa linki ? Jeden to diesel a drugi benzyna , może ktoś oglądał i może coś powiedzieć , nie chcę się telepać bez potrzeby.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-pierwszy-wlasciciel-ID6DRiSj.html
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...mat-parktronic-usb-ID6DQooB.html#gallery-grid

Sprowadzonych nie oceniam bo mam o nich swoją opinie. Co do drugiego to cena całkiem ok, nawet napisałbym, że atrakcyjna, adekwatna do wyposażenia i stanu utrzymania samochodu - auto jest lekko "zaniedbane" - syf straszny według mnie ale do odgruzowania w dobrej cenie :). Jeśli przebieg oryginał to przygotuj się, że będzie do roboty coś, u mnie przy takim przebiegu siadły dwie sprężyny, tylne łączniki stabilizatora, przednie łożysko koła i górny przedni wahacz ale może ja miałem pecha ;). Dwumas, skrzynia, silnik, turbosprężarka i wszelkie wyposażenie elektryczne powinny w tym autku działać bez zarzutu - dosłownie, bez jakichkolwiek ustępstw! To samo dotyczy się stanu blachy, rdza to ewentualnie mały nalot na tylnych wahaczach, lakier to obawiam się, że będzie w słabym stanie, adekwatnym do stanu wnętrza :) Tyle ze zdjęć i lakonicznego opisu. Pozdrawiam.

Dzięki za opinię. Jadę obejrzeć benzyniaka, ale faktycznie coś tu nie gra (jest za dobrze) , ale może to tylko mój wrodzony pesymizm. Gość od Diesla nie odbiera telefonu.

Co do TBi to się nie napalaj... Radom.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich miłośników Alfy :)

Rozglądam się za samochodem kombi i pierwsze co powiedziałem sobie, poszukaj Alfy 159. Na pewno musi to byc benzyna ponieważ robię rocznie ok 10 tys i ON u mnie sie nie sprawdzi.

Co sądzicie o tym egzeplarzu ?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-piekna-alfa-serwisowana-oryginalny-niski-przebieg-185km-ID6DUcOG.html

Oglądałem ją na żywo i wyglądała na dobrze utrzymaną. Miunusem jest niedomykająca się szyba z tyłu ale pan zadeklarował się że zostanie to poprawione.

Z góry dzięki za pomoc.

Ok byłem w Radomiu i faktycznie ulep. Malowany prawy bok, zderzak nad maską po obu stronach, maską rdzewieje, wnętrze w miarę zadbane. Jeśli chodzi o silnik, kolejna porażka, pracuje nierówno, dławi się , nie schodzi z obrotów, wariatory hałasują, olej żywcem płynie, ale plakiem ładnie umyty :) Gość przez tel. powiedział że nic nie było robione lakierniczy, a na miejscu jak zwykle " może poprzedni właściciel, My nic nie robiliśmy ". Szkoda słów, ale na źle nie wyszło kupiłem ładna Insignię, u innego gościa, wygląda uczciwie no i ścieżkę zdrowia przeszła, to chyba koniec mojej przygody z alfą, jeszcze tylko moje 147 sprzedam, chyba że za kilka lat jak budżet pozwoli jakąś Gulia się trafi.
Pozdrawiam.

Szanowni,

moglibyście podzielić się spostrzeżeniami odnośnie tych egzemplarzy?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-158-sw-2-4-jtdm-automat-ID6DUn0C.html#8439d9099e
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-skora-xenon-bose-dvd-ideal-ID6DUeOS.html#8439d9099e

Szanowni,

moglibyście podzielić się spostrzeżeniami odnośnie tych egzemplarzy?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-158-sw-2-4-jtdm-automat-ID6DUn0C.html#8439d9099e
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-skora-xenon-bose-dvd-ideal-ID6DUeOS.html#8439d9099e

ZAR93900007100462 wyprodukowana 7/3/2007
Ostatni wpis w ASO jest na 35431km i szkody do weryfikacji (zarówno z Polski jak i Szwajcarii)

ZAR93900007204364 ostatni wpis w ASO jest na 26041km

Czy ma ktoś jakieś informacje o tym egzemplarzu?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ID6DRD7N.html

Widzę, że miał w przeszłości jakiś incydent a w ogłoszeniu nie ma, że bezwypadkowy. Przebieg mnie nie odstrasza o ile to nie jakiś ulep.

Stoje przed zakupem alfy 159. W zasadzie po sprzedaży 156 i 147 postanowiłem nie kupować więcej alfy jednak 159 mówi sama za siebie
https://www.olx.pl/d/oferta/alfa-159-1-8-mpi-lpg-CID5-IDK4JZA.html
Wystawiona za 13 500 do wymiany według sprzedającego przewód wspomagania oraz niedługo rozrząd(i tak bym robił) pytanie brzmi czy ta cena za takie auto jest okey? czy jest może ona za niska za wysoka? Na co zwrócić szczególną uwagę gdy pojadę oglądać auto? Ktoś coś może pomóc?

Stoje przed zakupem alfy 159. W zasadzie po sprzedaży 156 i 147 postanowiłem nie kupować więcej alfy jednak 159 mówi sama za siebie
https://www.olx.pl/d/oferta/alfa-159-1-8-mpi-lpg-CID5-IDK4JZA.html
Wystawiona za 13 500 do wymiany według sprzedającego przewód wspomagania oraz niedługo rozrząd(i tak bym robił) pytanie brzmi czy ta cena za takie auto jest okey? czy jest może ona za niska za wysoka? Na co zwrócić szczególną uwagę gdy pojadę oglądać auto? Ktoś coś może pomóc?

Ustal VIN.

Sprzedała się :( Czekała prawie 3 miesiące aż odzyskam prawko i kilka godzin po wrzuceniu postu tutaj alfy nie ma :D

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-159-2-0-jtdm-navigacja-po-oplatach-ID6DYwBO.html

czy ktoś widział ? warto się wybierać w takie odludzie ?
VIN : ZAR93900000264388

czy to naprawdę taki złom czy wszyscy z definicji boją się bo Radom ?
widział ktoś na żywo ?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8tbi-200km-skora-navi-xenon-grzane-fotele-tempomat-parktronic-usb-ID6DV6Fg.html#519a723e99

Widziałem poprzednie posty odnośnie Brery nr VIN ZAR93900005025631 ale nikt nie napisał dlaczego tak długo stoi, ma ktoś może jakieś info, bo ogłoszenie znów dzisiaj wyszło?

Widziałem poprzednie posty odnośnie Brery nr VIN ZAR93900005025631 ale nikt nie napisał dlaczego tak długo stoi, ma ktoś może jakieś info, bo ogłoszenie znów dzisiaj wyszło?

dobrze byłoby abyś podał link do ogłoszenia bo teraz szukanie po OtoMoto która to brera trochę słabe jest

Nie można dodać linku do ogłoszenia, jak się nie dodało więcej niż 10 postów.

Ja byłem pół roku temu oglądać, stoi według mnie długo bo jest w bardzo kiepskim stanie, czego zdjęcia nie oddają. Z takich rzeczy co pamiętam to:
1. Fotel kierowcy przypomina bardziej fotel bujany/kołyskę, a nie kubełek.
2. Brakujące detale, lub połamane osłony (jak osłona silnika).
3. Można usłyszeć ciekawe dźwięki z rozrządu przy odpalaniu, pomimo tego że właściciel zarzeka się że jest nowy.
4. Zniszczona kierownica.
5. Nie działa jeden z spryskiwaczy xenonów.
6. Stare i w kiepskim stanie opony.
7. Maska do malowania.

Na zdjęciu numer 11 (zdjęcie, gdzie widać radio) jest data z czerwca 2018r, od tego czasu stoi i niszczeje, gdzie na zdjęciach tylnej kanapy można dojrzeć mniej więcej stan pojazdu.

Nie złapałem nikogo za rękę, ale mam przeczucie, które graniczy z pewnością że auto jest cofnięte przynajmniej z 50k.

Amortyzatory
Powrót