• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Do 22tys musisz duzo dolozyc zeby auto bylo ogarniete tak jak trzeba. 130tys pewnie rozrzad elektrozawory hamulce swiece sprzeglo felgi sa nie z alfy i opony pewnie. Ja już w swoją jts wsadzilem ponad 10k zeby dobrze jezdzila i wyglądała. Zderzak malowany od razu widac. Moze warto ale zbijaj jak najwiecej z ceny. Pozdro

Pierwsze słyszę "kierownica multimedialna", normalnie nazywa się to kierownica multifunkcyjna.
[MENTION=28668]szejk[/MENTION]: Jak zwał tak zwał, zwykłe przejęzyczenie, na które chyba jest usprawiedliwienie. Jakie funkcje poza obsługą multimediów (Blue&Me + radio) są jeszcze dostępne? ;]

Tu nie chodzi o przejęzyczenie, bo nawet zacząłeś innego kolegę poprawiać. Normalnie mówi się na taką kierownicę multifunkcyjna i to nie w odniesieniu do A159, a każdego auta.

Szkoda czasu na rozwodzenie się nad nazewnictwem.

W 159 m.in. podwójny wydech mają 2.4 jtdm. Ale jeśli jest to przy 1,9 jtdm to pewnie przeróbka :)

Też się nie zgodzę że przebieg można ocenić po wnętrzu. Każdy inaczej dba i tyle

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Czy ktoś sie orientuje dlaczego w 150 są dwie rury wydechowe? Pokaż załącznik 201098Pokaż załącznik 201099

Druga sprawa, które wersje miały w napisie jtdm literke m czerwoną?

I jeszcze jedno pytanie czy w książce serwisowej z alfy musi być wpisany Vin pojazdu?
Jeżeli alfa 159 z silnikiem 1.9jtdm ma podwójny wydech to jest to ingerencja posiadacza.Fabrycznie wychodzily z jedną rurą.Podwójne wydechy mają 2.2jts i 3.2jts oraz diesel 2.4jtdm. Czerwona litera M nie oznacza M-power:) a jest czerwona bo informuje że pod maską pracuje jednostka 16V bądź 20V. W jednostkach ośmio zaworowych litera M jest srebrna jak reszta napisu jtd. Co do vin w książce hmm... powinien być.

- - - Updated - - -

Chwilowo na sprzedaż
http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-20633491.html#1c9099a814db00e1,1

Moje 2.4 ma "M" srebrne... To znaczy ze bylo cos dlubane?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Jeżeli alfa 159 z silnikiem 1.9jtdm ma podwójny wydech to jest to ingerencja posiadacza.Fabrycznie wychodzily z jedną rurą.Podwójne wydechy mają 2.2jts i 3.2jts oraz diesel 2.4jtdm. Czerwona litera M nie oznacza M-power:) a jest czerwona bo informuje że pod maską pracuje jednostka 16V bądź 20V. W jednostkach ośmio zaworowych litera M jest srebrna jak reszta napisu jtd. Co do vin w książce hmm... powinien być.

- - - Updated - - -

Chwilowo na sprzedaż
http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-20633491.html#1c9099a814db00e1,1
TBi też ma podwójny wydech. :-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Zapomniałem o TBi a to najsłuszniejszy benzyniak w gamie 159.W końcu made in italy a nie GM jts by Holden

- - - Updated - - -

Moje 2.4 ma "M" srebrne... To znaczy ze bylo cos dlubane?
Niestety farba lubi sie zcierac z M-ki .Jak to mówią częste mycie skraca życie.Chyba że klepali Ci dupę i przeoczyli ten szczegół.

Autko sprawdzone i fakt ze bylo malowane z prawej strony nie jest mi obcy ale z tylu nie bylo robione nic wiec chyba sie złuszczyło po tych 10 latach...

Bez ironii mam nadzieję ;-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

1750tbi 200KM to jedyna słuszna jednostka jeżeli chodzi o benzyne.Reszta jts to porażka, zabili tym samym V6 Busso a mogli go ulepszać i wepchnąc pod maske 159.Ale wielki brat zza oceanu postanowił inaczej.Dla miłosników gazów przewidziany jest 1.8 z vectry. Silnik dla tych co chcą się pokazać w ładnej alfie nie koniecznie przywiązując wage do osiągów, grunt by było tanio:D

- - - Updated - - -

Autko sprawdzone i fakt ze bylo malowane z prawej strony nie jest mi obcy ale z tylu nie bylo robione nic wiec chyba sie złuszczyło po tych 10 latach...

Spóźniłem sie z wystawieniem ogłoszenia.U mnie miałbyś czerwone M. Lepszy ogień na tłokach:P

No niestety, dokladnie 4 dni sie spozniles:p

Za mało odwiedzasz forum.Chociaz teraz to sie zmieni gdy będziesz doprowadzał bestię do porządku:D

Na forum siedze praktycznie 24h/dobe... Zapomnialem tylko odpisac Ci na priv ze juz kupilem bo bylem w pracy a tam forum czytam spod blatu stołu :d

Nie ma to jak forum w czasie pracy , skąd ja to znam:) Dobrze że przełożony nie ma alfy bo czasem moglibyśmy się spotkac na pogaduszkach o włoskim makaronie:) Z drugiej strony szkoda że nie jest posiadaczem dziewiątki może by dołożył do wypłaty kiedy na rano spotykalibyśmy sie w serwisie i wychodziłbym z spuszczoną głową;) ;);):D

Ja póki co nie uświadczyłem jakiś nieprzyjemności z alfą i mam nadzieje ze na dłużej tak zostanie, nim moje konto bankowe troche odżyje bo póki co jadę do 10.06 na oparach ;D

Alfa mile zaskakuje kiedy się ją prowadzi ale niekiedy potrafi dać po kieszeni.Dobranoc

Amortyzatory
Powrót