• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Dlaczego uważacie że jeśli jest brak oznaczeń na klapie to musiał dostać w kufer? Na jakiej podstawie? Pytam bo chciałbym zgłębić tę mądrość i wiedzę tajemną.
Ja napisałem ze może ale nie musi, według mnie nie zaszkodzi sprawdzic. Nie stwierdzilem kategorycznie stosując kryształową kule :)

ja nie twierdze ale popatrz jak to wyglada jak jest 1.9 ktore jest na klapie, a nie ma 159 i JTDm ktore sa na zderzaku.Wyglada jakby ktos malowal zderzak.Jak nie ma oznaczen to albo wszystkich albo 1.9 i JTDm, a jest tylko 159.Przewaznie tak ludzie to robili gdy zamawiali auta nowe. W poliftach chyba bylo tylko 159 i JTDm,a oznaczenia wielkosci silnika nie bylo

Też właśnie od samego początku nabrałem wątpliwości odnośnie tego tempomatu. Chyba ta druga jest bardziej rozsądną...

Jeśli ktoś lakieruje zderzak a nie rusza klapy to co to za uderzenie? Może po prostu było obtarcie na parkingu lub coś podobnego. Ja zastanawiam się jak można na podstawie zdjęć wydać opinie na temat auta. No chyba że to całkowity gruz. Jedyne wyjście to wizja lokalna. Ewentualnie wcześniej sprawdzić VIN w odpowiednim temacie.

a czy ja wydaje jakas opinie??Mowie gosciowi na co zwrocic uwage, co sprawdzic.Moze byc zderzak obtarty i gosc sobie pomalowal.Wez wyluzuj kowal

Ale zobacz że nikt tu nie twierdzi że to auto było po nie wiadomo jakim dzwonie , tylko że auto mogło mieć lakierowany zderzak. :)

Ja jestem wyluzowany, nigdzie nie napisałem nic do konkretnej osoby więc jeśli ktoś poczuł się urażony to trudno. Przedstawiłem tylko swoje zdanie na temat wydawania opinii o stanie samochodu na podstawie zdjęć.

czesto mozna spotkac auto z samym znaczkiem 159.Ja tu akurat nie widze nic podejrzanego.Lampy sa rowne.Jakby bylo samo 1.9 na klapie,a brak 159 i JTDm mozna by czegos sie doszukiwac. Zadzwon i zapytaj dlaczego tak spuscil z ceny.Pogadaj z gosciem, wypytaj.Zobaczysz co Ci powie.Moze potrzebuje szybko kasy,a moze chce sprzedac trupa ktory sie sypie

Dzwoniłem do gość mowił ze malowany nie był a pozbywa sie go dla tego ponieważ zakłada firme i nie potrzebuje auta i dlatego też nie naprawia

ładna sztuka wizualnie.
założysz ładne duże felgi i zawirusujesz i będzie bogiem.
i tak nikt nie zagląda do środka tylko patrzy z zewnątrz.
ale powinien opuścić jeszcze.

po pierwsze nie ma nic o bezwypadkowosci tylko garazowany wiec cos chyba z nia bylo nie tak.Odnosnie tego co napisal kolega ALBEX to oczywiscie powinien gosc spuscic na 15 tys.Jak chcesz to bierz

Powiedz do sprzedawcy "Mirek"
Przejdziecie na "Ty" to jako znajomy moze.cos opusci z.ceny :p

Ostatnia edycja:
Niekoniecznie musi to świadczyć o kombinowaniu... sorry, ale zdarza się, że po prostu jeden amortyzator z jakiegośtam powodu może ulec uszkodzeniu po kilkunastu tysiącach km. Nie świadczy to zaraz, że auto ma najechane milion kilometrów :)

U mnie był np wymieniany cały silnik z połową osprzętu.... i co powiecie, że buda przejechała milion km i przeżyła silnik? :)

BTW silnik był na gwarancji wymieniany co prawda... ale był ;)

Ja tam bym oczywiście ostrożnie podchodził do takiego samochodu, ale wymienione amortyzatory to raczej plus.

Amortyzatory
Powrót