• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam chciałbym kupić alfe 159 nigdy nie miałem alfy czy ktoś mogłby mi doradzić co to tego ogłoszenia albo ktoś go oglądał http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jak-nowa-bezwyp-serwis-skora-alu-1wl-C33832492.html

Się ktoś rozpędził w zaznaczaniu opcji...
Kierownica wielofuncyjna – chyba, że ktoś gałki doliczył...
Podgrzewana przednia szyba – jasne, jak się włączy nawiew...

Ja bym poprosił o więcej zdjęć z uwzględnieniem fotela kierowcy, jakoś zawsze intryguje mnie omijanie pewnych kluczowych miejsc :)
Nie wiem jak było w wersjach po lifcie – podłokietnik był robiony w kolorze tapicerki? U mnie jest czarny...

Się ktoś rozpędził w zaznaczaniu opcji...
Kierownica wielofuncyjna – chyba, że ktoś gałki doliczył...
Podgrzewana przednia szyba – jasne, jak się włączy nawiew...

Ja bym poprosił o więcej zdjęć z uwzględnieniem fotela kierowcy, jakoś zawsze intryguje mnie omijanie pewnych kluczowych miejsc :)
Nie wiem jak było w wersjach po lifcie – podłokietnik był robiony w kolorze tapicerki? U mnie jest czarny...

Napisałem do gościa żeby wysłał mi zdjecia fotela kierowcy

zauwazylem ze wychodzily auta z podlokietnikiem czerwonym i czarnym, tak samo banan/braz.Czasami trafi sie takie auto.Kiedys tez mialem o to podejrzenia

Dodano po 2 minutes:

wszystkopisane duzymi literami i to:Głeboki Bagażnik i Duzy Bagaznik:Dna samym wstepie

Ostatnia edycja:
No mam 1.9 JTD i jak dla mnie jest to rewelacyjny silnik pod względem ekonomi i przeznaczenia do używania w pracy.
Szukam po woli :D do skutku. Na Belle chce wydać tak do 40tyś max.
Wiesz pracować przy czymś co się lubi to jedno,ale jeździć czymś w pracy z zamiłowania to drugie :)
Więc jeśli chodzi o silnik to raczej dynamiczny ale mniej wadliwy :D

Ja bym Ci polecił 8v plus chip, auta tańsze i nie ma problemu z kolektorem.
Minusem jest ręczna skrzynia zarówno w 16 jak i 8v. Optymalnym wyjściem dla mnie byłby chyba teraz 1.9 16v w automacie plus chip

no wasnie mialem o to pytac.Nie wiem czy wychodzily ale tak mi sie cos wlasnie wydawalo jak to pisalem, ze mogly nie wychodzic.Czyli albo 8V albo 16V z automatem

kierownica chyba juz po lifcie ale fotele przed FL wiec mysle, ze 2007 produkcja/2008 rejestracja

W moim poliftowym Brzydalu kierownica ma perforowaną skórę a tu kierownica wydaje się gładka, więc kierownica chyba również przedliftowa. Podobnie jak fotele i pokrętła do sterowania klimatyzacją. Tak więc zgadzam się z tym, że auto rocznikowo jest najpóźniej z 2007.

tylko, ze widac na zdjeciu odciecie na godz. 13 i 17 takie jak w przypadku kierownicy poliftowej. Kierownica z 2006 roku ma tylko takie odciecie na 17, a reszta jest gladka.Nie widac perforowanej skory ale to jakosc zdjecia.Pokretel od klimy nie widac.Ja obstawiam dalej 2007

AR159 1.75 TBi, cena okazyjna bardzo

tu Warszawa i tylko "pisać na adres mailowy" i "do sprowadzenia" (a rejestracje PL)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C33974556.html

a szukanie po obrazie dało np. (ktoś dał jako Giulietta) i też kontakt via formularz, zadnego nr tel.

http://wroclaw.lento.pl/alfa-romeo-159-1750-tbi-distinctive,1866871.html

a tutaj jest z VIN ZAR93900007258349, za 57 tys z Nowego Sącza (i tutaj cena byłaby prawdziwa)
http://webcache.googleusercontent.c...tive-2009-C32384353.html+&cd=19&hl=pl&ct=clnk

UWAŻAJCIE - WAŁEK WARNING

PS: puściłem zgłoszenie jako próba wyłudzenia zaliczki

Ostatnia edycja:
Panowie mam pytanie szukam Alfy 159 diesel na terenie Śląska i Małopolski cena max 25tys macie cos do polecenia?

Czy wie ktoś coś na temat tego auta? rozmawiałem wczoraj z gościem ktory go sprzedaje. Dowiedzialem się ze Alfy sciaga jego kolega i jezdzi nimi a w miedzy czasie wstawia do sieci. Widac nie boją się niczego bo i vin i wszystko daja tzn że może byloby warto taką kupic ? zastanawiam się wlaśnie. to jest 2.4 będzie paliła więcej niż 7-7,5 L ? moja 159 1.9 paliła w granicach 8 litrów... :/ więc jakby ta 2.4 paliła w granicach podobnych to byłoby fajnie... No i jak myślicie lepiej 2.4 czy 1.9 ? rok 06 nie za stary ? podpowiedzcie coś. Póki co czekam i tak jeszcze na bieg wydarzen w sprawie mojej 159 ale juz się można troche rozglądać...

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175km-1-wlasciciel-pelny-serwi-C33371293.html

Druga sprawa kto mi może to ściągnąć do polski ? :D
Jest super!!!!
http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-...159,prx:6001,pwn:147/pg:vipcar/196143162.html

Czy kolega z autka.pl byłby mi w stanie przywieźć ją do PL i za jaką kwotę no i na jakich warunkach ? :)

Serio? Rozpatrujesz 2.4 Ti z 2008 r za 5800 euro?

kolego. mi nie są straszne przebiegi ani to że musze do auta coś dołożyć tak żeby było z nim wszystko oki. Nie wiem czemu ale ludzie przeważnie chcą kupować używaną "igłę" a ja gdy kupowałem czy 159 czy 145 liczylem się z tym że do auta będę musiał dołożyć i jeżdżą do tej pory... a koszty które poniosłem dokładając do niej ? może 1/10 tego co za nią zapłaciłem...

kolego. mi nie są straszne przebiegi ani to że musze do auta coś dołożyć tak żeby było z nim wszystko oki. Nie wiem czemu ale ludzie przeważnie chcą kupować używaną "igłę" a ja gdy kupowałem czy 159 czy 145 liczylem się z tym że do auta będę musiał dołożyć i jeżdżą do tej pory... a koszty które poniosłem dokładając do niej ? może 1/10 tego co za nią zapłaciłem...
215 tys. km z tego ogłoszenia to wg mnie nie jest jakiś potężny przebieg na 5 letniego diesela z zachodu, który by powodował znaczną utratę wartości auta ( o ile to przebieg rzeczywisty). Nie mam nic przeciwko kupowaniu auta tanio, sam kupiłem w względnie rozsądnej cenie. Z tym, że tanio za 159 2.4 Ti z 2008 roku to jest powiedzmy 9000 euro, ale 5800? No coż, to już trzeba wierzyć w Świętego Mikołaja ;) No chyba, że rzeczywiście liczysz się z licznymi mankamentami takiego egzemplarza, to OK- brać i naprawiać po kolei.

No chyba, że rzeczywiście liczysz się z licznymi mankamentami takiego egzemplarza, to OK- brać i naprawiać po kolei.

No właśnie kolego. Niech ma te mankamenty. Naprawie to wszystko i będę miał bezawaryjne auto. Niestety zeby kupić jak wspomniałem używaną "igłę" za którą wołają połowę ceny nówki mija się z celem bo i tak i tak coś padnie... już jeden przyklad mam. ja kupiłem tanio i dołożyłem troszkę a kolega kupił drożej niby "igłe" i niestety trafił źle...

Wracając do sedna postów co z moimi autami ? :)

Amortyzatory
Powrót