• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

ja mam 187.000 i nawet jeszcze nie tankowałem
:cool:

Niekoniecznie musi to świadczyć o kombinowaniu... sorry, ale zdarza się, że po prostu jeden amortyzator z jakiegośtam powodu może ulec uszkodzeniu po kilkunastu tysiącach km. Nie świadczy to zaraz, że auto ma najechane milion kilometrów :)

U mnie był np wymieniany cały silnik z połową osprzętu.... i co powiecie, że buda przejechała milion km i przeżyła silnik? :)

BTW silnik był na gwarancji wymieniany co prawda... ale był ;)

Ja tam bym oczywiście ostrożnie podchodził do takiego samochodu, ale wymienione amortyzatory to raczej plus.

zgadzam sie z Toba:D

Nie wiem czy standard, ale u mnie na rancie też coś się zaczyna dziać- klapa i lakier na niej są oryginalne.

Jedna drobna naprawa, czyli co?? Tylko wymienić silnik? :P

Jak się podoba to kupuj... będzie kolejny Lubinianin z Alfą :)

Jakby co służę kabelkiem.

super kolor.U mnie babli nie ma ale w kilku miejscach lakier odpadl na rancie i troszke jest brazowo ale zadnych babli nie ma

haha :)

Naprawa blacharsko-lakiernicza :) oto mi chodziło :)
Silnik pracował bardzo ładnie równo nie kopcił.
Oczywiście odpalany na zimnym silniku.

No cóż- kupujesz używkę i nie może być idealnie.

To jest w końcu 120 koni czy 150??

Mam takie pytanko odnośnie Brery 2.4 JTD , czy faktycznie ten silnik jest za ciężki i przez to samochód prowadzi sie nie najlepiej? Czy to tylko wyolbrzymiony drobny problem.
Pytanko o silnik, to jest to samo co w 159? i na co szczególnie zwracać przy 2.4 uwagę na to samo co na 1.9?
Jeszcze kwestia cen bo sie nie orientowałem za ile mniej wiecej juz mozna zaczac szukać dobrego samochodu?
Pozdrawiam;D

silnik 1.9 v8 120km :)
Mechanikiem nie jestem ale bardzo ładnie się zbierał nic nie tłukło, pracował ładnie.

Silniki są identyczne. Trzeba zwracać uwagę na to samo.
Ja mam 2.4 i na mokrym auto potrafi pojechać prosto, ale nie jest to jakiś wielki problem- po prostu trzeba o tym pamiętać.

Co do cen... obczaj sobie allegro i zobacz jakie są. Obejrzyj kilka sztuk w różnych cenach i zobaczysz skąd są różnice.

Nie, 3.2 w GT i 3.2 w Brera/159 to są inne silniki.

wiem wiem w Brerze jest JTS ale chodzi mi o to ze podsterowność jest podobna jak w AR GT 3.2 tez z ciezkim silnikiem;)

Ano chyba, że mówisz o masie :) Zapewne jest podobnie, ale 3.2 JTS są wersje z napędem Q4, więc pewnie będzie inaczej jechać niż FWD.

(micro-OT)

Luke, GT z 3.2 mocno płuży? Z braku laku (1.75 TBi w 159 w cenie <50tkzl) myślałem o GT z 3.2 ...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót