[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

A MP3 chodzi z napędu w nawigacji (nie wiem jak w zmieniarce, jest Blaupunkta-jeszcze nie testowałem).

olej vanvoline 5w30 (pisownia oryginalna) :cool:

I tak z innej zupełnie beczki
oryginalne radio z wejściem na pendrive i obsługiwaniem formatu mp3
Gdzie w tych systemach radiowych było gniazdo USB? Bo obsługę MP3 z CD to rozumiem (akurat u mnie nawet tego nie ma), ale do gniazda USB się Alfa Romeo w manualu Sound System nie przyznaje...

jak masz B&M to mozesz sobie mp3 odsluchac z pena

Patrzyłeś na zdjęcia tego konkretnego auta? Jakiej nawigacji? (poza tym akurat do MP3 CD w instrukcji się przyznają)

W czym problem? Pisze czym jeśli jest w serii można odtwarzać MP3-ja akurat mam i tyle.

- - - Updated - - -

Masz tu link do Alfetty http://www.youtube.com/watch?v=3I3TnnZxizs Wygląda super :)

Co do tej Alfy o której mówicie to nigdy nie zaszkodzi pojechać i sprawdzić jak masz niedaleko. Na tablicy ludzie często wystawiają jak się nie śpieszą ze sprzedażą :)

No jeśli taka AR wyjedzie z fabryki to tylko się cieszyć!!! Niech tylko nie zostana przy nazwie ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Moja wybranka ma jakiś wyciek oleju w okolicach bagnetu do sprawdzania poziomu, czy to jakaś znana Wam usterka, czy oznaka czegoś poważnego?
Gdzie najlepiej we Wrocławiu zrobić przegląd przed zakupowy? (interesuje mnie głównie zawieszenie, silnik i ew. dwumasa- o ile ktos jest w stanie okreslic jej zuzycie;)
Pozdrawiam,

Gdzie najlepiej we Wrocławiu zrobić przegląd przed zakupowy? (interesuje mnie głównie zawieszenie, silnik i ew. dwumasa- o ile ktos jest w stanie okreslic jej zuzycie;)

Irbis, ul. Paprotna.
Jeśli auto stoi we Wrocławiu to mogę zerknąć moim amatorskim okiem na auto. W 159 zepsuło mi się już wszystko to wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie.

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-75-tbi-ti-i3887334817.html
Robiony tył, lewa strona (drzwi kierowcy), zderzak z przodu delikatnie krzywo zamontowany, przednia (chyba 2011 r - nie pamietam juz) i tylna szyba wymieniane ale oryginalne alfa (tyl z 2007 roku wiec obstawiam że caly tył może byc z innej sztuki bo słabo zmontowany). Silnikowo się nie znam, ale pali jeździ, nic złego nie było słychać.

Irbis, ul. Paprotna.
dzięki za adres i ofertę pomocy:) już dzwoniłem, wstępnie jestem dogadany. Przyznaję, że nieco zaniepokoiło mnie zdanie "W 159 zepsuło mi się już wszystko"
auto mam niby pewne- 1. właściciel, zakup z salonu PL (faktura), auto z polecenia etc. ale podobno ucieka olej w okolicach bagnetu (?) mimo, że nie trzeba go dolewać, chcę to sprawdzić i obejrzeć od spodu.

Eeeeee, kolega przesadza-antena od radia z pewnością działa :) Dużo zależy od kogoś kto użytkował auto-jak go uzywał, jak serwisował, na jakich częściach. Jeśli dbał, używał dobrych gratów a nie chińskiego badziewia to po sprawdzeniu nie ma się czego bać. Musisz tez być świadomy, że kupujesz sprzęt używany i kilkuletni-naturalną rzeczą jest zużycie pewnych elementów i konieczność ich wymiany-nic nie jest wieczne, nawet AR :)

Wydaje sie ok, ale napewno nie ma 150km tylko 136 ( NM tyle samo ) kiera wyglada b. podobnie jak u mnie 185k przebiegu , skóra zadbana , ceną bym sie nie martwił , dolna pólka to 20-22tys
sam kupiłem za 23300 rok z połowy roku 2006 w bardzo dobrym stanie , nie bita z ori przebiegiem 179k , , te auta niestety szybko tanieją

Z drugiej strony martwi mnie przetarta kierownica po lewej stronie? Czy u kogos jeset podobnie przy tym przebiegu. Taxi?

Jeśli ten cień wokół przycisku Start/Stop to nie jest po prostu brud, to faktycznie coś może być na rzeczy...

Tobiasz skąd wiesz że to nie 150KM?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

te piekne listewki na tylnym zderzaku i te chromiki na kratkach nawiewow-poezja.U mnie 167 tys i kierownice mam lekko przytarta w tym miejscy z racji tego, ze jezdze po miescie i jedna reka krece kierownica.Pozatym wyglada niezle.Jechac, sprawdzic i ewentyalnie wywalic te dodatki;)

- - - Updated - - -

niekoniecznie musi miec 136 KM bo czesto tez jest tak, ze auto ma tak w papierach ale jezeli nawet to ten sam silnik i praktycznie nieodczuwalna roznica.Wiem bo mam taki

raczej nie nastawiałbym się na oryginały przebieg, widziałem kilka 159 z przebiegami wyższymi (potwierdzone) i kiera i okolice konsoli były dużo lepiej zadbane... zwróć też uwagę na gałkę, wygląda na okolice 200k albo lepiej

Obie były już omawianie, z czego ta pierwsza to trup a ta druga nie pamiętam ale była chyba malowana.
Edit:
o właśnie nie malowana a błąd łańcucha ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót