• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Polerka mechaniczna

Ostatnia edycja:
Nie, starczy Hand Glaze. Na nim wosk poleży dużo dłużej.

No i zamówiłem DA Lare 42. Jak przyjdzie to opiszę jak mi się nią pracuje.

Ostatnio testowałem maszynkę polerską K2. Strasznie miło zaskoczyła mnie tym że ma podtrzymanie obrotów co znaczy że nie zwalnia przy nacisku, i ma wolny start, to jest najlepsza maszyna z najtańszych. Zakres od 600 do 3000 obr/min. Cena do 200 zł Dla profesjonalisty może się wydawać słabo wykonana ale dla amatorskich zastosowań bardzo dobre i tanie rozwiązanie.

W ogóle w AR jest co polerować? :) U mnie grubość lakieru od 50 do 80 mikronów :)
MarekNeo

Widocznie jakiś lakiernik już Ci auto polerował. Fareclą potrafią zdjąć i 60 mikronów.

Standardowo 159 ma spokojnie w okolicach 160 mikronów.

Słów kilka. Maszynka DA Lare 42 wygląd estetyczny, długi miękki całkiem gruby przewód zasilający. Na polerce nie zauważyłem ostrych krawędzi. W mojej ocenie (mam dwa uchwyty boczny i tzw. "D") uchwyt "D" dla mnie jest bardziej wygodny/poręczny. Obroty polerki są regulowane. Tarcza 125 jest z przylepcem i jest mocowana na gwint z polerką, do której zakładam gąbeczkę 150. Całość bardzo lekka i poręczna. Nawet przy dociśnięciu utrzymuje ona stałe obroty i nie grzeje się. Osobiście z jej pracy i swojej jestem baaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolony. Uczciwie mogę polecić ten model. Dla zainteresowanych http://sklep.lare.pl/.

Pasty dobre, pady słabe.

Te pady 80mm są niezłe ale na tych większych nie idzie pracować. Pamiętam je z początków moich prac.

Amortyzatory
Powrót