Polecane(niepolecane) komisy, handlarze, sprzedawcy opinie o sprzedajacych.

Bardzo nie polecam, byłem i oglądałem kilka egzemplarzy i tak, jedengo człowieka zapytałem o miernik lakieru, to nie miał a nagle drugi go znalazł. 3 na 4 auta odpalali przez prostownik bo padły akumulatory, auto "100% bezwypadkowe" miało malowane wszystkie strony, do tego gościu nawet mi odmówił jazdy testowej 200konną SW bo powiedział ,ze tylko on ja prowadzi bo boi się ,ze ktos mu ją zniszczy!? Omijać szerokim łukiem

Kolega chyba miał na myśli to, żebyś wpisał w google nr telefonu do komisu, który znajdziesz w ogłoszeniu...

Koleżanki i Koledzy,

Czy ktoś zna firmę usługowo-handlową ze Starachowic (ul. Krywki 11)??
Wystawiają do zakupu Brerę, która mnie zainteresowała.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo...navixenonpanoramafull-opcjaigla-ID6yehyH.html

Dla mnie to kawałek drogi, więc próbuję najpierw dowiedzieć się czegoś o sprzedającym.
Nie lubię z góry zakładać niegatywnych ocen, ale życie uczy, że warto być co najmniej ostrożnym.
Czy moglibyście mi poradzić, gdzie w okolicy można by się umówić na solidny przegląd przedzakupowy?
Może w Radomiu?
(Czy np. Romar Sp. z o.o. serwisuje też jako ASO Alfy? A może ktoś inny?)

Dziekuję z góry za pomoc i z niecierpliwością oczekuję dobrej rady! ;)

Pozdrawiam,

Koleżanki i Koledzy,

Czy ktoś zna firmę usługowo-handlową ze Starachowic (ul. Krywki 11)??
Wystawiają do zakupu Brerę, która mnie zainteresowała.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo...navixenonpanoramafull-opcjaigla-ID6yehyH.html

Dla mnie to kawałek drogi, więc próbuję najpierw dowiedzieć się czegoś o sprzedającym.
Nie lubię z góry zakładać niegatywnych ocen, ale życie uczy, że warto być co najmniej ostrożnym.
Czy moglibyście mi poradzić, gdzie w okolicy można by się umówić na solidny przegląd przedzakupowy?
Może w Radomiu?
(Czy np. Romar Sp. z o.o. serwisuje też jako ASO Alfy? A może ktoś inny?)

Dziekuję z góry za pomoc i z niecierpliwością oczekuję dobrej rady! ;)

Pozdrawiam,

jestes pewien ,ze o taki silnik ci chodzilo, nie chce cie zniechecac ale to nie najlepsza opcja , poczytaj troche o tych motorach

jestes pewien ,ze o taki silnik ci chodzilo, nie chce cie zniechecac ale to nie najlepsza opcja , poczytaj troche o tych motorach

Trawestując znane powiedzenie - pewien w życiu to jestem jedynie tego, że ... muszę umrzeć!

Po pierwsze bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi!!!
Ostatnio jakoś mało komu zależy, aby bliźnim żyło się lepiej.
Ale do rzeczy ...
Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że ten silnik to "pijak" - to wiem.
Nie wiem, może ulegam chwilowej fanaberii, ale te turbo, bi-turbo i inne wynalazki do wyciskania mocy z małej objętości nie rajcują mnie aż tak bardzo. Chciałbym pojeździć bez turbo-dziury (choć na swój aktualny rodzinny samochód z 1,8TSI 160KM nie mam powodów narzekać). Tak więc Brera ma być drugim w rodzinie, dla dwóch osób i niezbyt dużego psa. :)
O łańcuchach rozrządu też czytałem ...
Czy jest coś jeszcze o czym może nie wiem?!
Bardzo chętnie się dowiem! W temacie Alf jestem nowy i się uczę!

Drugi powód wyboru tego silnika, to Torsen C (czyli Q4). Mój rodzinny samochód jest na Haldex'ie 4 generacji i teraz, szczerze mówiąc trudno by mnie namówić na rezygnację z 4x4. A tu jest jeszcze ciekawsza charakterystyka, gdzie na śliskim można pojeździć trochę jak tylnonapędowym ...
A Q4 jest tylko z 3.2V6 !!

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Byłem wczoraj obejrzeć auto dla siebie i dla kolegi więc od razu mogę wam powiedzieć że nie ma po co jechać po te egzemplarze :)
1. http://allegro.pl/alfa-romeo-166-3-2-v6-lift-full-145tys-oplacona-i5945934252.html
w 166 problem z przepustnicą przy naszych oględzinach padła :D ogólnie jakiś problem z elektryka raz sie połączy komputer raz nie, problem z dokładanym autoalarmem, w środku jak na ten przebieg to nie dbał ktoś o nią. Przebieg ma ori. duzo odprysków lakieru i coś nie tak z nakładkami na progi ciężko było dojrzeć co bo stała na podwórku w trawie.
2. http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-kombi-2007r-1-9jtdm-okazja-CID5-IDdwF1N.html
159 od tyłu ładnie nawet wyglądała ale przód byle jak złożony, wszystkie w innym kolorze, progi już barankiem zrobione i pomalowane w kolor auta, przednia szyba wymieniana i prawy słupek ruszony. gość strasznie z ceny chce zejść żeby się jej pozbyć :)
3. http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150-km-alu-czarna-CID5-IDdBGU1.html
za to ta 159 to taki ulep że szok, auto prawdopodobnie brało udział w karambolu, przód pod maska jak by z przystanku pospawany wszystko pomalowane guma i zamalowane na czarno. z tyłu podłoga powyginana konkretnie nawet tylnie siedziszko było do auta wrzucone :D przód deska wymieniona nowa nie spasowana w ogóle wszystko odstaję od słupków z 5cm a sprzedający ciągle się upiera że miała tylko lewy błotnik i drzwi malowane :) handlarz jakiś młody strasznie się rzuca jak mu się wytyka jak coś jest zrobione nie tak.
Także jak ktoś szuka 159 poniżej 20000zł to chyba ciężko bo same ulepy (cięzko koledze przetłumaczyć :D)

A czego spodziewaliście się po 159 z 2007 za 16 tysięcy? Stanu salonowego? Bez jaj co najwyżej 2 niemieckie przystanki na 4 kołach ...

Co do tej 166 to objawy wskazują na padający/padnięty sterownik silnika. A dostać to później do tego silnika to nie łatwa sprawa... Szkoda, że do mnie nie zajechaliście, bo mam taką poliftową 3.2 (do Wrocka mam 60km).

Panowie zna ktoś sprzedającego z allegro o nicku >> czarny2107 << - chyba nawet jest ktoś o tym nicku zarejestrowany na forum :)
Chcę od niego kupić używaną skrzynie do mojej alfy, i chciałbym nie być pierwszym którym po kupnie od niego będzie sie wyrażał niecenzuralnie. Szczególnie, że nie jest on mi po drodze.

to moze nawin do czarnego z forum czy to on

Rzeczony czarny naskrobał był aż jeden post na forum. Ale loguje sie czasem - pytam bo może ktoś cos kupował od niego. Ma troche szpejów do alfy stąd pytanie ...

to chyba innego czarnego skojarzyłem

Polecam pewnekrajowe.pl

obsługa ok, wiarygodni i załatwili reklamację jak należy...

Ostatnia edycja:
Co do tej 166 to objawy wskazują na padający/padnięty sterownik silnika. A dostać to później do tego silnika to nie łatwa sprawa... Szkoda, że do mnie nie zajechaliście, bo mam taką poliftową 3.2 (do Wrocka mam 60km).

Niełatwa sprawa to delikatnie powiedziane... Ostatnio staje się niemożliwa...

Amortyzatory
Powrót