[Giulietta] Podnoszenie mocy 1.4 tb

Kuba99100

Nowy
Auto
Giulietta
Witam. Jestem posiadaczem giulietty 2010 1.4tb 120km. Mam pytanie do osob, ktore podnosily moc wymieniajac turbo na gt1446. Czy graty montowaliscie u zwyklego mechanika czy od razu u tunera (np cinsoft)? Powoli zbieram graty i chcialbym je wlasnie zamontowac pisalem do cinsoft o wycene to bez gratow za sam montaz wycenil mi na 6k brutto. Dlatego pytam ludzi, ktorzy juz bawili sie w takie rzeczy. Jak z awaryjnością wtedy to wyglada po takim cinsofcie a jak po montazu u mechanikow?

A co to za różnica kto to montuje?

Taka ze cinsoft moze niby miec wiecej pojęcia co zamontowac on cos wspominal np o czujniku temperatury spalin

Jeśli chodzi o egt to musisz wiercić kolektor, ja to robiłem w aso w Poznaniu, zapłaciłem ok 300pln, 4 lata temu jakoś, czujnik był mój i chłopaki mieli kolektor zdemontowany bo wkładali nowy motor. 6k to lekkie przegiecie za tego moda moim zdaniem, tylko garreta chcesz wsadzic czy coś jeszcze?

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Tez uwazam ze 6k to lekkie przegiecie. Zestaw garrett fmic i dp 2,5 cala jeszcze sie zastanawiam nad
wtryskami ale chyba na takie 200km to powinny te fabryczne styknac. Jak to jest z tym egt? Jest to wymagane do takiego moda czy mozna i bez tego?

Ja mam 210KM na ori wtryskach, wskaznik egt mam ale czy jest konieczny to nie powiem, jadac na autostradzie przy mocnym przyspieszaniu i dużej predkości zacznie po kilku km piszczeć, mam ustawiony na 910°C, dodam, że mam katalizator.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Piotrix a ty masz ten wskaznik egt zamontowany czy bez niego smigasz? Ile juz masz przejechane na swojej kombinacji w giulieccie? Sam zakladales graty?

Amortyzatory
Powrót