• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Tak, to samochód z drugiej połowy 2014.
Jako, że to samochód z polskiego salonu podpytałem w ASO o naprawy jakie były robione i tak:

2015:
Sonda Lambda
Świece zapłonowe
Elektrozawor par paliwa
Centralka wtryskiwaczy

2016:
Centralka wtryskiwaczy

Czy to sugeruje problemy z silnikiem? Niestety nie będę miał możliwości zrobienia "konkretnej" diagnostyki, jedynie sprawdzić w stacji kontroli pod kątem zawieszenia, hamulców i ewentualnych wycieków.
Mocno zastanawiam się nad jechaniem przez połowę Polski.

Tak, to samochód z drugiej połowy 2014.
Jako, że to samochód z polskiego salonu podpytałem w ASO o naprawy jakie były robione i tak:

2015:
Sonda Lambda
Świece zapłonowe
Elektrozawor par paliwa
Centralka wtryskiwaczy

2016:
Centralka wtryskiwaczy

Czy to sugeruje problemy z silnikiem? Niestety nie będę miał możliwości zrobienia "konkretnej" diagnostyki, jedynie sprawdzić w stacji kontroli pod kątem zawieszenia, hamulców i ewentualnych wycieków.
Mocno zastanawiam się nad jechaniem przez połowę Polski.

A sprawdziłeś szkody?

Koledzy,

Noszę się z zamiarem zmiany 159 na Giuliettę.

Prosiłbym również o poradę na co zwrócić uwagę w przypadku kupowania Julki z automatyczną skrzynią biegów? Przyznam szczerze, że zawsze trochę obawiałem się automatów ze względu na ewentualną awaryjność.

Z góry dzięki.

Jeśli nie szukasz specjalnie automatu to odpuść sobie TCT - niby nie jest specjalnie awaryjny ale w używce to zawsze potencjalny problem drogi w naprawie. Do tego pogarsza wrażenie dynamiki w Giulietcie i podnosi spalanie w mieście.
Jeśli automat to MUS to możesz brać - jest dużo gorszych skrzyń na rynku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeśli nie szukasz specjalnie automatu to odpuść sobie TCT - niby nie jest specjalnie awaryjny ale w używce to zawsze potencjalny problem drogi w naprawie. Do tego pogarsza wrażenie dynamiki w Giulietcie i podnosi spalanie w mieście.
Jeśli automat to MUS to możesz brać - jest dużo gorszych skrzyń na rynku.
Jeżdziłem manualem i mam tct i nie zauważylem słabszej dynamiki w automacie :)
Jeśli jeszcze raz bym kupował zdecydował bym się tez na tct wg mnie świetna sprawa fakt czasem przyszarpie no ale nawet i w nowym aucie automat przyszarpie....
Co do awaryjności- nie zauwżyłem... wymieniaj olej o będzie ok, także jeśli szukasz używki automatu bierz śmiało oczywiście tylko sprawdż stan techniczny całego auta silnika skrzyni jak zmienia biegi... jak kupisz zadbana sztukę będzie Pan zadowolony tak jak ja :)

Cześć,
Mam możliwość zakupu Julki dla mojej żony i się zastanawiam nad jedną sztuką 2.0 JTD w wersji Super z 2017 roku za około 55k. Autko ma 100tyś przebiegu i pochodzi ze słonecznej Italii. Rozważałem również 1.8 ale za ten rocznik to jednak muszę sporo dołożyć. Czy taki 175 konny dieselek w Julce się sprawdza?
NR VIN jakby coś się udało podpowiedzieć ZAR94000007482639
Dzięki i pozdr

Hej,

czy mógłbym poprosić o sprawdzenie VINu ZAR94000007031585?

Dzięki!

W ASO pusto, a pochodzenie Szwajcaria, więc kwestia jak mocno była rozbita.

- - - Updated - - -

Witam.Może ktoś oglądał tą Alfę na żywo i może na jej temat coś napisać:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-rome...nctive-tct-sport-CID5-IDBHWDt.html#cc9f878c5e
Mam jej numer Vin ZAR94000007187198 czy mógłby ktoś go spawdzić.Pozdrawiam.

Ostatni wpis w ASO jest na 3057km i szkody do weryfikacji.

KoŁos a te 2 Viny mógłbyś sprawdzić :
ZAR94000007223825
ZAR94000007148273
Z góry wielkie dzięki

Cześć,
Mam możliwość zakupu Julki dla mojej żony i się zastanawiam nad jedną sztuką 2.0 JTD w wersji Super z 2017 roku za około 55k. Autko ma 100tyś przebiegu i pochodzi ze słonecznej Italii. Rozważałem również 1.8 ale za ten rocznik to jednak muszę sporo dołożyć. Czy taki 175 konny dieselek w Julce się sprawdza?
NR VIN jakby coś się udało podpowiedzieć ZAR94000007482639
Dzięki i pozdr

Auto daje radę mam wersję 150KM i jeśli chodzi o silnik to jest to najmocniejszy punkt tego samochodu. Resztę przemilcze :). Od 2016 roku były wersję 150 i 170KM. Jakby co mam do sprzedania.

Chyba podobną rozbiła ta przygłupia celebrytka z M. Jak Miłość czy Ś. Jak Śmierć, mniejsza o to. Może to ta?

Cena juz mówi sama za siebie.
Jest sprowadzona.
Zobacz jakie ceny sa qv/veloce z takim przebiegiem za granica i porównaj do 72 tys zl..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót