• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Dzięki za zainteresowanie.
Od jakiegoś czasu przeglądam otomoto oraz forum i w promieniu 100km widuje się ogłoszenia zaczynające się od 28k zł 2010-11 z przebiegiem 150k+.
Wersja QV to ładniejsze wnętrze +235 koni, tak? A są jeszcze modele Distinctive. Jaki model wybrać?

Zastanawiam się właśnie nad wspomnianym wyświetlaczem i możliwością odtwarzania muzyki z USB lub podpięcia androida. Jak poznać który z samochodów ma taką możliwość?

Często w takich dyskusjach dochodzi się do wniosków że "lepiej zaczekać i dozbierać na lepsze" ale z zakupem używanych samochodów już tak jest że nie zawsze drożej znaczy lepiej i po zakupie, i tak w najlepszym wypadku trzeba zrobić jakiś olej czy rozrząd. Dodam że do tej pory jeździłem citroenem C2 - żebyście wiedzieli w którym miejscu na osi x jestem :))

Jak chcesz tam Androida wsadzić to musisz bebeszyc deske czyli tą listwe ozdobną musisz kupić najlepiej z Alliexpres.Co do Usb to ma to każda Żulietta z Blue&Me i takiej powinieneś szukać.Przesiadka z Cytryny hehe no to będziesz miał mokro jak się przejedziesz QV.Przy używce trzeba poprostu się z tym liczyć że zawsze może coś wyskoczyć do roboty.

Pytanie przed planowanym zakupem alfy giulietty 1.75 tbi

Witam.Aktualnie jezdze fiatem bravo t-jet 150km.Planuje zakup alfy giulietty 1.75 tbi.Mam na oku oferte z Radomia samochodu sprowadzonego ze Szwajcarii.Auto jest od pierwszego wlasciciela,rok produkcji 2013,w swietle slow sprzedajacego bezwypadkowe.Zastanawiaja mnie dwa serwisowe wpisy,pierwszy po 35 tys.km a kolejny po 70 tys.km.Czy taki rzekomy interwal wymiany min. oleju nie przyczynil sie do zuzycia turbosprezarki?Na co jeszcze zwracac szczegolna uwage przed zakupem?Dziekuje za pomocne wskazowki.

Czy ktoś oglądał w Warszawie Julkę W0 ISKRA z ogłoszenia 6057574766 na otomoto (VIN: ZAR94000007066368)? Historia pojazdu mówi o jakimś zdarzeniu w 2016 roku na kwotę 4tys + ten sam samochód był wystawiony w maju tego roku za 38tys (teraz 34tys)?

koledzy powiedzcie mi na co zwrócić uwagę przy zakupie 1.4 170km? Jaka skrzynia siedzi w takim silniku??Z tego co wyczytałem to MT-C635, jak się sprawuje ? też ten sam bubel co m32??

Ostatnia edycja:
ALFA ROMEO GULIETTA 1750TBi 235 KM na LPG.

Cześć wszystkim,
Interesuje mnie zakup pierwszej w życiu alfy romeo, od razu chciałbym zacząć z grubej rury i kupić Giuliette QV :) chciałbym zadać kilka pytań:
- Jak wygląda montaż lpg w tym silniku, oraz jaka instalacja.
- Serwisowanie silnika i awaryjność głównie roczniki 2010/2011.
- Czy warto pchać się QV, a może postawić na na wersje 170.
- Na co zwracać uwagę przy zakupie.
- Może ktoś chce sprzedać? :D
Pozdrawiam. :) :cool:

Jak wygląda montaż lpg w tym silniku, oraz jaka instalacja
Drogo i potrzebny dobry fachowiec.

- Serwisowanie silnika i awaryjność głównie roczniki 2010/2011
Nic szczególnego ,serwis jak w każdym silniku
Czy warto pchać się QV, a może postawić na na wersje 170.
Jak planujesz lpg to zdecydowanie lepszy wybór
Na co zwracać uwagę przy zakupie.
Co ile był wymieniany olej.
Jak co 20 tys i więcej to sobie daruj taki egzemplarz

W każdej Giuliettcie jest C635 i nie, to nie jest ten sam bubel co m32. Sprawuje się dobrze. Kwestia dobrego oleju i działa bezproblemowo.

Witam,

Jestem nowym forumowiczem i mam nadzieje ze przyszłym posiadaczem Alfy.
Przymierzam się do zakupu Gulietty 1.4 170KM.
Miałem przyjemność oglądać alfę(końcówka VIN 7123639), jeżeli ktoś również się przymierza i ma zamiar obejrzeć to polecam zwrócić uwagę na:
-najprawdopodobniej szpachla między słupkiem A a B(obie strony)
-uszkodzony przód
-najprawdopodobniej 2x lakier słupki C
-głośny metaliczny dźwięk na zimnym silniku(MultiAir?)
-dziwnie luźne pasy bezpieczeństwa

Może ktoś z forumowiczów posiada zaufany egzemplarz?
Dodatkowo na co zwrócić szczególna uwagę przy tym silniku?

Witam,

Jestem nowym forumowiczem i mam nadzieje ze przyszłym posiadaczem Alfy.
Przymierzam się do zakupu Gulietty 1.4 170KM.
Miałem przyjemność oglądać alfę(końcówka VIN 7123639), jeżeli ktoś również się przymierza i ma zamiar obejrzeć to polecam zwrócić uwagę na:
-najprawdopodobniej szpachla między słupkiem A a B(obie strony)
-uszkodzony przód
-najprawdopodobniej 2x lakier słupki C
-głośny metaliczny dźwięk na zimnym silniku(MultiAir?)
-dziwnie luźne pasy bezpieczeństwa

Może ktoś z forumowiczów posiada zaufany egzemplarz?
Dodatkowo na co zwrócić szczególna uwagę przy tym silniku?

VIN: ZAR94000007123639
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-polski-salon-1-wlasciciel-ID6BThJm.html
Jest zgłoszona szkoda/y.

A ten egzemplarz może ktoś oglądał?

ID ogłoszenia: 6064574697

VIN: ZAR94000007068350

Cześć wszystkim,
Interesuje mnie zakup pierwszej w życiu alfy romeo, od razu chciałbym zacząć z grubej rury i kupić Giuliette QV :) chciałbym zadać kilka pytań:

A po co ci to LPG?

Cześć wszystkim,

-jak qv to nie pchaj się w podtlenek... mija się to z celem...
-serwis jak to serwis, nic szczególnego, zwróć uwagę na dokumentację interwałów olejowych, szczególnych awaryjności nie było. Są bolączki dotyczące wszystkich Giuliett, czyli wiązka klapy, przeciekająca uszczelka tylnej wycieraczki. Poczytaj wątki...
-spalanie większe niż 170, ale osiągi o wiele lepsze.
-najważniejsza to udokumentowana historia i najlepiej szukać polskiej sztuki.

Pisz na priv jak coś konkretnego chcesz się dowiedzieć.

Koledzy,

Noszę się z zamiarem zmiany 159 na Giuliettę.

Znalazłem egzemplarz, który wydaje się fajny, ale jako, że mam do miejscowości w której znajduje się auto spory kawałek do przejechania czy ktoś mógłby powiedzieć coś na temat nr VIN ZAR94000007344293?
Prosiłbym również o poradę na co zwrócić uwagę w przypadku kupowania Julki z automatyczną skrzynią biegów? Przyznam szczerze, że zawsze trochę obawiałem się automatów ze względu na ewentualną awaryjność.

Z góry dzięki.

Koledzy,

Znalazłem egzemplarz, który wydaje się fajny, ale jako, że mam do miejscowości w której znajduje się auto spory kawałek do przejechania czy ktoś mógłby powiedzieć coś na temat nr VIN ZAR94000007344293?
Prosiłbym również o poradę na co zwrócić uwagę w przypadku kupowania Julki z automatyczną skrzynią biegów? Przyznam szczerze, że zawsze trochę obawiałem się automatów ze względu na ewentualną awaryjność.

Z góry dzięki.

Ostatni wpis w ASO jest na 63731km i szkody do weryfikacji.

Witam.Mam prośbę o sprawdzenie numerów VIN:
ZAR94000007223825
ZAR94000007148273
Obie są daleko bo ponad 400km i chciałbym się coś o nich dowiedzieć,może ktoś był i oglądał dajcie znać.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-rome...t-bezwypadkowa-piekny-kolor-CID5-IDBCuPy.html
https://www.olx.pl/oferta/alfa-rome...automat-panorama-navi-skora-CID5-IDBCaX1.html
Jest jeszcze jedna koło Łodzi może ktoś już ją widział i napisze coś o tym aucie.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-rome...-xenon-skora-automat-piekna-CID5-IDBBqn3.html
Pozdrawiam.

Koledzy,

Z góry dzięki.

Zalezy ktory rocznik i jaki silnik chcesz, po lifcie w 2014 poprawili kilka stałych i znanych problemów z samochodem.

TCT szarpie, jedzie gorzej niż DSG, ale lepiej niż 95% kierowców z manualem.

Z forum nie kojarze wątku z uszkodzeniem TCT/żywtotnością TCT.

DSG wytrzymują 250/300k km. Większej żywotności w przypadku TCT bym się nie spodziewał. Lepiej się pozytywnie zaskoczyć, niż negatywnie rozczarować. Ale to wróżenie z fusów bo przecież zależy od wielu innych czynników. 90% w trasie to pewnie i z 500k wytrzyma

Amortyzatory
Powrót