• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Ile kosztuje ewentualna naprawa zawieszenia z tyłu?

Gdzie powinien być wymieniany zakupiony taki moduł, są jakieś zamienniki tańsze nie wskazane formy naprawy?

Gdzieś czytałem, że w pierwszych modelach był problem ze skrzynią manualną, czy to dotyczy też 2012?

Jaki adres w Warszawie polecacie do sprawdzenia Alfy?
Link wątku o zawieszeniu (ale ***** przebiegi, sorry, od 100kkm problem najpewniej się zaczyna)
https://www.forum.alfaholicy.org/mito_giulietta/171003-tuleje_zwrotnicy_tylnej_osi.html

Wysłane z mojego BBF100-1 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Cena wydaje się uczciwa, to że moduł był wymieniany to bardzo na plus (osoba wystawiająca ogłoszenie napisała że olej wymieniany co 15tys. - jak kupisz wymieniaj co 10 najlepiej). Dobrze przejrzeć samochód, dokumenty na wymianę MA i będzie cacy. Ksenona raczej nie ma (nie widzę zaślepki pod lampą).

Ja proponuję co 8.

Sprawdziłeś w ogóle vin, że już szukasz warsztatu w Warszawie do weryfikacji?

Gdzie znajdę w Julce tabliczkę z kodem koloru lakieru? Czy po numerze Vin jestem w stanie sprawdzić jaki mam kolor?

Witam. Widziałem że niektóre osoby tutaj mają możliwość sprawdzenia numeru vin. Czy mógłby ktoś sprawdzić ten vin : ZAR94000007238166. Z góry dziękuje za srawdzenie :)
Tutaj dodaje link do ogłoszenia : /oferta/alfa-romeo-giulietta-wersji-sportiva-samochod-z-pisemna-gwarancja-techniczna-ID6CMkJu.html#450ee60ec4

Cześć :), tak samo jak większość poprzedników planuję zakup giulietty, czy ktoś mógłby rozkodować vin ZAR94000007062724 ? Czy sam jako laik jestem w stanie stwierdzić stan aktywatora multijet podczas oględzin albo jazdy próbnej (ew. w warsztacie); nie wierzę w zapewnienia jeśli nie będzie to odzwierciedlone w książce serwisowej lub fakturach.

Cześć :), tak samo jak większość poprzedników planuję zakup giulietty, czy ktoś mógłby rozkodować vin ZAR94000007062724 ? Czy sam jako laik jestem w stanie stwierdzić stan aktywatora multijet podczas oględzin albo jazdy próbnej (ew. w warsztacie); nie wierzę w zapewnienia jeśli nie będzie to odzwierciedlone w książce serwisowej lub fakturach.

nie jestes, ani warsztat też nie jest, to wróżenie z fusów, wszystko zależy od tego kto jak dbał, jak zmieniał olej, czy nie pałował na zimnym silniku, niewiadomych jest bardzo dużo, ew. można go sprawdzić tak namiastkowo, posłuchać, poprosić aby auto było zimne i po odpaleniu sprawdzić czy równo chodzi, podczas jazdy na wysokim biegu pod górkę podczas obciążenia sprawdzić czy auto ładnie równo przyspiesza i ma moc, ale równie dobrze to może nie być wina MA. Trzeba wziąć pod uwagę ew. koszt 4k jakby się sypnął, chociaż często gęsto pomaga regeneracja

Nie ma czegoś takiego jak aktywator multijet.

Co prawda jeszcze nie jestem posiadaczem, ale już się po forum rozgladam. Mam na oku jeden egzemplarz, jednak odpycha mnie fakt, że nie od autoryzowanego dealera oraz ma uszkodzona uszczelka przy drzwiach kierowcy. Uszczelkę mi naprawią, ale spokoju ducha nie zapewni mi nikt.

ZAR94000007365547

Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wg książki serwisowej oraz wpisów w historii przeglądów, przebieg wydaje się ok (22k mil/35kkm). Jednak zawsze była możliwość manipulacji, bo w UK nie rejestruje sie przeglądów z pierwszych 3 lat. Będę wdzięczny za sprawdzenie VIN. Juz zapłaciłem na jednej stronie, ale tak naprawdę nic się nie dowiedziałem.

Pozdrawiam, przyszły Alfiarz:)

Co prawda jeszcze nie jestem posiadaczem, ale już się po forum rozgladam. Mam na oku jeden egzemplarz, jednak odpycha mnie fakt, że nie od autoryzowanego dealera oraz ma uszkodzona uszczelka przy drzwiach kierowcy. Uszczelkę mi naprawią, ale spokoju ducha nie zapewni mi nikt.

ZAR94000007365547

Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wg książki serwisowej oraz wpisów w historii przeglądów, przebieg wydaje się ok (22k mil/35kkm). Jednak zawsze była możliwość manipulacji, bo w UK nie rejestruje sie przeglądów z pierwszych 3 lat. Będę wdzięczny za sprawdzenie VIN. Juz zapłaciłem na jednej stronie, ale tak naprawdę nic się nie dowiedziałem.

Pozdrawiam, przyszły Alfiarz:)

W ASO bez wpisów.

Wielkie dzięki, kolego.
Ma znaczenie, że to "anglik"? Książka pokazuje 5 pieczątek, z czego pierwsze trzy to autoryzowany dealer w UK.

Jak anglik, to ma chyba kierownicę po prawej stronie. Gdzie chcesz tym jeździć - w Polsce czy w Anglii?

W Anglii oczywiście. Sprawdzałem VIN na tutejszych stronach i nic, czego bym nie sprawdził po samym numerze rejestracyjnym, się nie dowiedziałem.

Amortyzatory
Powrót