• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Po prostu ma tendencję do wrzucania wyższych biegów przy bardzo niskich obrotach. A kolor to kwestia indywidualna, mnie czerń w ogóle nie podchodzi do tego auta. Ale każdy ma to co chce :)

Mnie się najbardziej podoba ten taki szary matowy a tak po za tym to czerwony prawie wszystkie auta mialem w czerwieni

Dzięki Panowie za cenne informacje o wersji 120KM. Na Giuliettę w automacie mnie na razie nie stać ;) Ale nie ukrywam, że automat mieć bym chciał. Właśnie do miasta jest to super sprawa, odpada wachlowanie biegami na zakorkowanych ulicach. Czyżby automat w Julce miał z tym jakieś problemy?

Diesla nie chcę. Przerabiam obecnie i wiem, że mój styl eksploatacji auta nie wróży eko dieslowi długiego życia. Chcę cichą, bezproblemową, dynamiczną benzynkę. Wydaje mi się, że 120stka styknie.
Pytanie, czy pchać się w kolor czarny? Jak wiadomo jest to kolor, który cholernie ciężko utrzymać w czystości dlatego po głowie chodzi mi jeszcze grafit. W okolicy jest jednak coś w czerni i bez tempomatu. Spójrzcie i dajcie znać co o tym ezg. sądzicie?

Opcja grafit

Ten szyberdach to fajna sprawa w Julce?

Szyberdach fajna sprawa ja mam na białej to prezentuje się fajnie
Korzystam z niego sporadycznie ponieważ w trakcie jazdy trochę szumi
ale bajer fajny

Szyberdach fajna sprawa ja mam na białej to prezentuje się fajnie
Korzystam z niego sporadycznie ponieważ w trakcie jazdy trochę szumi
ale bajer fajny
Mnie bardziej chodzi o walory użyteczne jak światło w kabinie, świeże powietrze latem oraz wady jak hałas, ewentualną woda na dywanikach itp. Auto będzie w czerni lub w graficie więc estetyka z zewnątrz jest pomijalna [emoji6]

Mam szyberdach, światła w środku zauważalnie więcej niż w samochodzie bez szyberdachu, podobno więcej hałasu w środku ale nie miałem okazji porównywać (dla mnie jest okej, i tak zawsze gra muzyczka bo mam bose :D ), w lato nie miałem jeszcze okazji testować więc się nie wypowiem.

Dzięki Panowie za cenne informacje o wersji 120KM. Na Giuliettę w automacie mnie na razie nie stać ;) Ale nie ukrywam, że automat mieć bym chciał. Właśnie do miasta jest to super sprawa, odpada wachlowanie biegami na zakorkowanych ulicach. Czyżby automat w Julce miał z tym jakieś problemy?

Diesla nie chcę. Przerabiam obecnie i wiem, że mój styl eksploatacji auta nie wróży eko dieslowi długiego życia. Chcę cichą, bezproblemową, dynamiczną benzynkę. Wydaje mi się, że 120stka styknie.
Pytanie, czy pchać się w kolor czarny? Jak wiadomo jest to kolor, który cholernie ciężko utrzymać w czystości dlatego po głowie chodzi mi jeszcze grafit. W okolicy jest jednak coś w czerni i bez tempomatu. Spójrzcie i dajcie znać co o tym ezg. sądzicie?

Opcja grafit

Ten szyberdach to fajna sprawa w Julce?

Czarna niestety będzie zawsze brudna o ile nie jesteś właścicielem myjni lub mycie aut to Twoje hobby ;-) Dodatkowo znikają bardziej linie na aucie. Wyleczyłem się już z tego koloru i staram się unikać mocno ciemnych aut co nie znaczy, że nieraz nie kupię ;-) A

Planuje zakup Giulietty. Jestem z Wrocławia. Jeżeli znacie warte polecenia auto w okolicach rocznika 2011-2013, benzyna, półskóra lub skóra, to proszę o informację.
P.S. Z jakis przyczyn żona nie akceptuje czarnego koloru karoserii, wiec ten odpada.

Jakie macie doświadczenia z Multiair? Wiem, że czesto pada , szczegołnie przy wersjii 170KM. Jakich kosztów mogę się spodziewać jeżeli trafię sztukę z turbiną do remontu lub wymiany?
Czy należy obawiać się automtyczej skrzyni biegów, jezeli znalazłbym sztukę z przebiegiem do 150 000?

Czy ktoś jest w stanie podesłać historię serwisowania poniższej sztuki? Wiem, że jest ktoś z forum z kim mogę się w tej kwestii dogadać - podajcie mi proszę nicka/kontakt
VIN: ZAR94000007170512

Ostatnia edycja:
Witam :) Zamierzam kupić Giuliette 2012/2011 roku silnik na 99% to benzyna 1.4 170 koni,przebieg granice 100.000 tys.km. Powiedzcie Mi proszę czy te silniki są bezawaryjne ?

Amortyzatory
Powrót