• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Czy ktoś kojarzy ten komis (osoba prywatna to na pewno nie jest) albo blisko mieszka w Krotoszynie?

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtd-klima-navi-ID6CxDHl.html

Z ciekawości od dłuższego czasu obserwuje ta Giuliette której cena systematycznie spada, zdaje sobie sprawę że nie będzie to ideał ale byle nie był trup, a zastanawiające jest że nie umie uzyskać VINu od sprzedawcy

Jeśli ktoś szuka JTDM2 170 KM TCT Rosso cometizione salon Polska grudzień 2011, 184tyś, serwis ASO dwa komplety kół , alu 18 i 17, alcantara, blue&nie, nawigacja i inne proszę o ew kontakt. Sorry za off topic, ale czasami tu może ktoś akurat się zainteresować.
Pozdrawiam.

Czy ktoś kojarzy ten komis (osoba prywatna to na pewno nie jest) albo blisko mieszka w Krotoszynie?

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtd-klima-navi-ID6CxDHl.html

Z ciekawości od dłuższego czasu obserwuje ta Giuliette której cena systematycznie spada, zdaje sobie sprawę że nie będzie to ideał ale byle nie był trup, a zastanawiające jest że nie umie uzyskać VINu od sprzedawcy

Oglądałem - przejazdem, więc 'pobieżnie'.
Do malowania:
Zderzak przód i błotnik przód lewy. Kilka wgniotek - może da się wyciągnąć bez malowania - nie grad.
Na przodzie dachu była naklejka Alfa Romeo - zdarta. Do poprawy.
Ksenony (?) nieoryginalne - są jakieś przetwornice pod maską.
Podobno oba łożyska tył do wymiany.
Ktoś (oglądający - podobno Alfaholik) zdiagnozował padnięty dwumas - po uruchomieniu silnika autem nie szarpie ani nic niepokojącego nie słychać. Natomiast na wolnych trochę drży - być może poduszka. Silnik pracuje nieźle, uruchamia się bez problemu, sprzęgło chodzi lekko. 'Łapie' w połowie ruchu pedału.
Środek w niezłym stanie - kierownica obdarta w jednym miejscu (widać na zdjęciu) ale nie powycierana.
Świeci się poduszka pasażera, nie działa Start/Stop (próba wyłączenia - info o braku możliwości - po francusku więc trochę zgaduję), po wrzuceniu wstecznego błąd czujników parkowania.
Lampy do polerowania.
Grill do wymiany.
Opony i felgi podobno w bardzo dobrym stanie ale nie oglądałem.
Nie jeździłem. Dokumentów żadnych nie widziałem. Nie pytałem o kluczyki.
Sprzedający miły aczkolwiek to o niczym nie świadczy.
Na odchodne powiedział, że za mniej niż 23 nie sprzeda.
IMHO jak robić te pierdoły we własnym zakresie to może się to opłacić. U mechanika to chyba lepiej poszukać bardziej zadbanego samochodu.

Nie jeździłem. Dokumentów żadnych nie widziałem. Nie pytałem o kluczyki.
Sprzedający miły aczkolwiek to o niczym nie świadczy.
Na odchodne powiedział, że za mniej niż 23 nie sprzeda.
IMHO jak robić te pierdoły we własnym zakresie to może się to opłacić. U mechanika to chyba lepiej poszukać bardziej zadbanego samochodu.

Dzięki wielkie za treściwy opis !!

Nie możesz uzyskać VINu i dalej jesteś zainteresowany?

Bo tym handlarzom nie chce się odpisywać na wiadomości wysłane na ototmoto.. Rozglądam się za Giulietta i 500tka to na 10 wysłanych wiadomości otrzymałem odpowiedź na może 2

Auto z tego ogłoszenia : https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...n-pierwsza-rejestracja-06-2014-ID6CzEwS.html?
jest naprawdę zadbany, właśnie dostałem raport, jedyne co to być odnowił felgi.
Chcę tam założyć LPG i niestety nie dopytałem czy wg ma koło zapasowe, a teraz patrzę, że jest zestaw naprawczy także muszę się wstrzymać i ogarnąć temat z instalacją podwieszaną czy to ma sens itp.

możesz mi powiedzieć co ma zestaw naprawczy od instalacji lpg - przecież tam jak nie ma koła jest styropian i wyciągasz go i masz normalną wnękę na koło/butlę- widziałeś kiedyś Giuliette?

Auto z tego ogłoszenia : https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...n-pierwsza-rejestracja-06-2014-ID6CzEwS.html?
Chcę tam założyć LPG i niestety nie dopytałem czy wg ma koło zapasowe, a teraz patrzę, że jest zestaw naprawczy także muszę się wstrzymać i ogarnąć temat z instalacją podwieszaną czy to ma sens itp.

Wygląda ciekawie , szkoda że bez PDC i Xenon

Ostatni wpis w ASO jest na 14103km i cena moim zdaniem trochę przesadzona.

- - - Updated - - -

Bo tym handlarzom nie chce się odpisywać na wiadomości wysłane na ototmoto.. Rozglądam się za Giulietta i 500tka to na 10 wysłanych wiadomości otrzymałem odpowiedź na może 2

To nie kwestia chęci, tylko doskonale wiedzą co sprzedają...

Ostatni wpis w ASO jest na 14103km i cena moim zdaniem trochę przesadzona.

Cena jest nie do zaakceptowania, kwestia negocjacji.
Ogólnie w książce serwisowej są wpisy co 10 tys. olej także spoko.

- - - Updated - - -

możesz mi powiedzieć co ma zestaw naprawczy od instalacji lpg - przecież tam jak nie ma koła jest styropian i wyciągasz go i masz normalną wnękę na koło/butlę- widziałeś kiedyś Giuliette?

Szczerze to bagażnika nigdy nie oglądałem:P jak tak jest faktycznie, to spoko. Zaatakuje co do ceny auta i zobaczymy co się uda wywalczyć.

- - - Updated - - -

Szkoda, że te felgi są do odnowienia, i opony letnie do wymiany na przyszły sezon, ewentualnie może by dało radę jeszcze przyszły dojechać, bo mają ogólnie po równo 4,4 ok. 60% zużycia tylko są on nowości...Jak jeszcze doliczę czujniki/kamerę i akumulator ewentualnie to robią się kwoty spore, szczególnie przy tak wysokiej cenie wyjściowej.
Wstrzymuje się od poniedziałku, bo muszę się dogadać co z LPG i jaki koszt renowacji felg u mnie w Bydgoszczy.

Wiesz, równie dobrze można załatwić sobie taką książke "na lewo". Mimo że autko fajnie się prezentuje, wątpie żebyś kilka tysięcy utargował ;/ Zwłaszcza że rzekome 2 komplety kół to tak naprawdę jeden.

Rozmawiałem z gościem konkretnie, to widzę, że poniżej 50 tys. ciężko będzie, kurczę, niby fajny itp. ale stosunek cena/ rocznik/wkład mnie razi:(

- - - Updated - - -

jeszcze te Alfy sprawdzę z ciekawości:

Ostatnia oferta nie jest aktualna bo stoi już w moim garażu : > I nie wiem czy cena taka z kosmosu to w końcu QV-Line z takimi fotelami :D

auto ładne ale bez ksenona nie bierz będziesz zalowal;) cena też wg mnie przesadzona, kupiłem taka sama, rok starsza tylko przebieg większy i bez nawigacji za dużo mniejsze pieniądze i uważam że nie warto dawać więcej za to auto patrzeć na to jak dużo wad ma, nie mówię że się psuje ale jest dużo niedociagniec;)

Zweryfikowałeś chociaż szkody?

Szkody? Tzn. czy coś z nim nie tak?
Pewnie, byłem z autkiem u mechanika żeby go sprawdzić, sprawdziłem miernikiem lakieru wszystko pasowało. Właściciel miał faktury, fakturę z jednego zdarzenia na parkingu robionego w ASO fotki wszystko. Przebieg całkowicie zgodny z prawdą zweryfikowany na tej naszej polskiej rządkowej stronie, a także z książeczką z ASO. Wszystko wyglądało jak najbardziej w porządku, a były właściciel był bardzo fajną osobą. W dodatku auto z Polski na firmę, wszystko wyglądało legitnie.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót