• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Ze zdjęć wygląda ok. Sam szukam 2.0 i gdyby miała Xenon to już bym jechał obejrzeć.

Szukam Giulietty QV i mam pytania o dwa egzemplarze. Może ktoś śledzący ten temat je oglądał na żywo i może coś o nich powiedzieć.

1. Giulietta QV ze Szczecina - nr rejestracyjny ZS402HV, VIN ZAR94000007101419.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-wersja-limitowana-240km-igla-ID6C1BOA.html

2. Giulietta QV z Piekar koło Krakowa - nr rejestracyjny KRA 1999E, VIN ZAR94000007026974
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-verde-235-km-distinctive-bose-panoramiczny-dach-d-n-a-ID6BOFmK.html

Pytanie o tą 2 pojawiło się w tym temacie, ale odpowiedzi już nie znalazłem. Oba auta już trochę wiszą na otomoto, więc może ktoś je oglądał.
Witam, przymjerzałe się do tej ze szczecina Ale ma raport o 3 szkołach na ponad 30tys I 2 właścicieli w ciągu roku - ty byłbyś 3 wczesniej bym na firmę... mam raport I zdjecia Ale za świeży jestem aby dodawać... właściciel wie tylko o ostatniej małej szkodzie ktora sam zgłaszał o poprzednich nic nie wiedział I twierdzi , ze drobne naprawy
136.jpg
137.jpg
138.jpg
139.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Widziałem sztuki bez ksenonu i to nie jedną, więc może takie były wersje. Chyba, że to ulepy po kolizjach ze zderzakami bez sprysków. Ale raczej były to po prostu wersje ze zwykłymi żarówkami bo barwa światła była normalna żółtawa...

Witam, przymjerzałe się do tej ze szczecina Ale ma raport o 3 szkołach na ponad 30tys I 2 właścicieli w ciągu roku - ty byłbyś 3 wczesniej bym na firmę... mam raport I zdjecia Ale za świeży jestem aby dodawać... właściciel wie tylko o ostatniej małej szkodzie ktora sam zgłaszał o poprzednich nic nie wiedział I twierdzi , ze drobne naprawy

Dzięki za odpowiedź! Ja nie brałem raportu na to auto, bo kontakt ze sprzedającym jest trudny.

Co do tej z Krakowa... Auto malowane prawie z każdej strony i drobne problemy mechaniczne. Sprzedający twierdził, że malowane z jednej strony i nic nie trzeba robić.

Uprzedzając ewentualne zarzuty - kupując używane auto nie mam problemu z tym, że coś jest do zrobienia. Nie toleruję jednak takiego podejścia.

Dzięki za odpowiedź! Ja nie brałem raportu na to auto, bo kontakt ze sprzedającym jest trudny.

Co do tej z Krakowa... Auto malowane prawie z każdej strony i drobne problemy mechaniczne. Sprzedający twierdził, że malowane z jednej strony i nic nie trzeba robić.

Uprzedzając ewentualne zarzuty - kupując używane auto nie mam problemu z tym, że coś jest do zrobienia. Nie toleruję jednak takiego podejścia.
Ja mam tak samo, wziąłem ten raport ponieważ nie rozumiem - jestem pasjonatem marki ale nie wiem czy cos bylo malowane... naprawianie... i fakt kontakt baaaaaardzo trudny

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Widziałem sztuki bez ksenonu i to nie jedną, więc może takie były wersje. Chyba, że to ulepy po kolizjach ze zderzakami bez sprysków. Ale raczej były to po prostu wersje ze zwykłymi żarówkami bo barwa światła była normalna żółtawa...
Ja mam wersje bez ksenonów.Za ksenony była dopłata 8tys złotych u producenta.Nie było ich w standardzie nawet w QV.

Ja mam wersje bez ksenonów.Za ksenony była dopłata 8tys złotych u producenta.Nie było ich w standardzie nawet w QV.

dokladnie tak, xenon w giulietcie to zadkosc (tym bardziej ze jest z AFS czyli jeszcze drozszy), w drozszym 159 mialo moze ze 20% aut, czasem nawet wypasy Ti ze wszystkim na pokladzie nie mialy xenonu bo ktos nie wzial opcji. W giulii tez xenon (i to 25W bez poziomowania AFS) w polskiej konfiguracji jest dopiero od wersji Veloce (200kPLN) a za skretny 35W trzeba doplacic - wersje Giulia/Super normalnie bez xenonow (choc akurat takich to na stokach raczej malo)

Mowa była o QV, więc spodziewać można się było, że powinny być w standardzie ale w sumie nic dziwnego, że za wszystko bez względu na wersję silnikowa trzeba dopłacać...;)

Moja giulietta MA w wersji Distinctive miała xenony (i do tej pory wydawało mi się że wszystkie Distinctive je mialy) - świeciły naprawdę przyzwoicie. Obecnie w giuli mam xenon 25W i nie wiem czy jest to autosugestia czy jednak świecą ciut gorzej niż w Julce. Ale mam jeszcze porównanie do full ledów z Mazdy 6, gdzie tutaj odczuwam zauważalny krok wstecz.
Tym bardziej mnie dziwi fakt że jeżdżą QVki z H7.

Moja giulietta MA w wersji Distinctive miała xenony (i do tej pory wydawało mi się że wszystkie Distinctive je mialy) - świeciły naprawdę przyzwoicie. Obecnie w giuli mam xenon 25W i nie wiem czy jest to autosugestia czy jednak świecą ciut gorzej niż w Julce. Ale mam jeszcze porównanie do full ledów z Mazdy 6, gdzie tutaj odczuwam zauważalny krok wstecz.
Tym bardziej mnie dziwi fakt że jeżdżą QVki z H7.

Bo w Żulii sensownie świeci pełny xenon (tzw. skretny) - 35W.

A propos Giulietty - mam wrażenie, że dopłata za xenony wynosiła ok. 3600 zł (tam chyba było 3250 za xenony i 350 za obowiązkowe spryskiwacze) i tak - do kazdej wersji to byla opcja/doplata.

Bo w Żulii sensownie świeci pełny xenon (tzw. skretny) - 35W.

A propos Giulietty - mam wrażenie, że dopłata za xenony wynosiła ok. 3600 zł (tam chyba było 3250 za xenony i 350 za obowiązkowe spryskiwacze) i tak - do kazdej wersji to byla opcja/doplata.

U mnie w Veloce z 2016r. były w standardzie :) Więc pewnie zależało od wersji i daty produkcji.

1. patrząc na ogłoszenia w około 60% oferowanych używanych aut są xenony.
2. w serii w żadnej wersji nie było - często samochód był konfigurowany na tzw stock i wówczas można było trafić.
3. wg cennika 3500 dopłaty za xenony i 950 za spryskiwacze reflektorów.

1. patrząc na ogłoszenia w około 60% oferowanych używanych aut są xenony.
2. w serii w żadnej wersji nie było - często samochód był konfigurowany na tzw stock i wówczas można było trafić.
3. wg cennika 3500 dopłaty za xenony i 950 za spryskiwacze reflektorów.

W wersjach przedliftowych ksenony były w pakiecie z Blue&me i wychodziły jeszcze taniej, grzechem było nie dobrać. Mi się wydaje, że ta opcja była dość często wybierana i jest popularna w Giulietcie. QV w standardzie miała wewnątrz i na zewnątrz wszystkie akcenty "sportowe" ale resztę opcji trzeba było dobierać jak w niższych wersjach.

Prośba o pomoc w sprawdzeniu historii serwisów Julki o VINie ZAR94000007111124. Koleżanka chce powiększyć grono Alfaholików i szuka Belli dla siebie. Z góry wielkie dzięki!

Amortyzatory
Powrót