median09
Nowy
- Auto
- AR Giulia Veloce TBi Q4 2017r.
To szkoda że Giuia Q nie jest w dieselkuDiesel to 100% mocniejsze wciskanie w fotel. Liczą się tylko Nm.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To szkoda że Giuia Q nie jest w dieselkuDiesel to 100% mocniejsze wciskanie w fotel. Liczą się tylko Nm.
To szkoda że Giuia Q nie jest w dieselku![]()
Dlatego robi się zmianę oprogramowania silnika.
Moja Mito 1.6 miała fabrycznie 340Nm i użyteczny zakres 2000-3200 obr.
Po zmianie miała 385Nm i zakres 1800-4000. To był zupełnie inny samochód.
Ta firma - PAPIS - odkupiła ode mnie Fiestę full opcję. Gość przyjechał i sprawdził dokładnie wszystko. Bardzo profesjonalny.
Odnośnie Giulia w dieslu.
Gdyby była taka w ofercie FCA, to bym w styczniu ją zamówił.
Manual to 100% zabawy więcej.
Diesel to 100% mocniejsze wciskanie w fotel. Liczą się tylko Nm.
W każdym samochodzie miałem ogrzewanie postojowe. W dieslu załatwia ono ogrzewanie silnika i jego głośną pracę. Dodatkowo bardzo przyjemnie, od października do marca, wchodzić do ciepłego samochodu.
Zmiana oprogramowania silnika załatwi sprawę dynamiki.
I co z tego, że samochód długo stoi. Olej syntetyczny to nie masło.
Brać i cieszyć się ostatnim manuałem.
[MENTION=82849]piotruś1[/MENTION]
a to co mazda robi jest ci znajome? wyczytałem że te silniki z rodziny skyactive mają właśnie stopień sprężania jak w dieslu, a to zwykłe benzyny...
sorry za off top ale sie zaciekawiłem zwyczajnie
Alfy tez nie idą. Bo są zle?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisał Dareek
możesz pisać co chcesz ale statystyki awaryjności (nie tylko mowa o samym silniku ale i osprzęcie diesla), w tym i sprzedaży są bezlitosne. .
Podaj źródło albo chociaż argumenty.
Daruj sobie tą mantrę na okrągło- pierwsze lepsze dane sprzedaży nowych aut i pierwszy lepszy komis - zapytaj jak "idą" diesle- nikt się nawet nie popatrzy.
ja już Ci napisałem nie mam nic do diesla jako takiego ale diesla zabiła nie moda na bene tylko ekologia oraz coraz mniejsza trwałość- gdyby nie to na bene nikt by się nawet nie popatrzył. prawda jest taka że statystyczny użytkownik robi około 10-15 tkm rocznie z tego przypada 95% na miasto- żaden DPF tego nie przeżyje. tu tkwi problem. Proszę nie wyjeżdżajcie ze można wyciąć tak można jak i jeździć MPK.
Wielu tu patrzy na diesla z perspektywy początku lat 2000 i wcześniej- inna bajka inne koszty.
1. moda. Była moda na diesle i czarne, teraz benzyny i białe. Akurat w EU mamy na tyle regulowany rynek prawnie i finansowo, że różnice się mocno zacierają i trzeba wybór przemyśleć pod swoim kątem
2. opinie kształtuje nie większość a głośność komisach idą samochody za 15-16k od 12 lat w górę. Zawsze tak było. No sorry, w tej klasie/kasie w większości to sa już padaki, kupione u Turka za 1/3 ceny wywoławczej albo po-leasingowe dojechane przez 2' i 3' właściciela. Także pole do powstawanie legend ludowych na temat awaryjności i kosztów utrzymania jest znaczne.
3. Pamiętajcie, że 1 narzekający jest głośniejszy niż 10 zadowolonych.
Czyli bajki ciotki Adelajdy.. Typowe. No ale cóż zrobisz. Czasami się nie dziwię, że ludzie odpuszczają wątek.. Warto popracować nad kulturą rozmowy.
- - - Updated - - -
Zapytał bym o dane, ale zaraz znowu będziesz robił umizgi lub atakował... więc chyba odpuszczę.

Mocno spłycasz temat, jak typowy kupujący.4 letni diesel tej klasy i manualu-= max 80- 85 tys- wyposażenie? za to płaci klient przy zakupie nóffki. kolejnego mało to interesuje- takie sa prawa rynku