[159] Piasta/łożysko koła Alfa Romeo 159

• Autor wątku Autor wątku allsiolek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W tamtym tygodniu dzwoniłem do kilku ASO i w każdym twierdzili, że mają dostępne oryginały w kwocie poniżej 1000.
W tamtym były i się zmyły, też byłem w 4 punktach i najtaniej co dostałem w Wwa to 914,00 zł
Ale w tym tygodniu nie ma nic...
No i sprawdzali 2 krotnie w Bielsku, skąd biorą wszyscy na cały kraj... I jeżeli nie ma to niby 2-3 dni, a jednak w chwili obecnej to około 2 tygodni...

a ja właśnie dostałem maila od jednego sprzedawcy z ebay żeby nie licytować bo nie ma tego mimo że aukcja jest ... fajnie :)

W piątek najprawdopodobniej będę miał rzutem na taśmę od cholery piast Optimala... ;)

Ostatnio miałeś mieć piasty u siebie na półce a jak dzwoniłem 3 razy i zamówiłem u Ciebie to do tej pory echo. Jak faktycznie będziesz miał te piasty to możesz mnie wpisać na listę oczekujących

Ja dzisiaj założyłem używkę i nastała cisza. Stare łożysko już stawiało opór.

Ale fajnie ... 2 tygodnie temu oryginał za 900 zł był "za drogi"

Dziś chciałem zamówić ... brak.

Teraz to dopiero jest wysoko poprzeczka :)

przecież wrzuciłem link do jego oferty na allegro - rozumiem , że skoro wystawione to już są ...

no niby bywa różnie
ale z drugiej strony oferować coś czego się nie ma to też nie tak za ładnie

p.s.
jedna sztuka już ( albo dopiero ) poszła :-)

Ostatnia edycja:
A ten Optimal to do każdej wersji 159 podejdzie? Niezależnie od wersji silnikowej czy rocznika? Nie chcę się zdziwić przy wymianie :D JBC to moja to 1,9JTDM 150KM '06 :) Mam już nóż na gardle więc proszę o szybką odp :) Z góry dziękuję :)

Ja się boję tego Optimala czy nie będzie wywalało błędów ABSu. Jadę dziś po używkę, choćby na przeczekanie kryzysu.
Cieszmy się że przynajmniej mało roboty jest z tą piastą ;)
attachment.php

Załączniki

• 1400687861_by_snorlaxkiller.jpg
    1400687861_by_snorlaxkiller.jpg
    60.1 KB · Wyświetleń: 1,032
Ja się boję tego Optimala czy nie będzie wywalało błędów ABSu. Jadę dziś po używkę, choćby na przeczekanie kryzysu.
Cieszmy się że przynajmniej mało roboty jest z tą piastą ;)

Każda piasta do 159 jest z magnesem i nie wywala zadnych błędów ABS.

Mam od kilku miesięcy piastę Optimala i wszystko działa jak należy. Żadnych problemów. Co do trwałości, to ludzie z którymi rozmawiałem twierdzili, że spokojnie dobijają do przebiegów 100 kkm i nadal jeżdżą na nich.

Mam od kilku miesięcy piastę Optimala i wszystko działa jak należy. Żadnych problemów. Co do trwałości, to ludzie z którymi rozmawiałem twierdzili, że spokojnie dobijają do przebiegów 100 kkm i nadal jeżdżą na nich.

Też się trochę obawiałem tej firmy ale z tego co widzę to ludzie nie narzekają jak kiedyś były dostępne bez problemu to nie kupiłem a teraz żałuję

W sumie to na chwilę obecną (chociaż raczej przeszłą...) wszyscy producenci piast do 159 mają dobre opinie. Szkoda tylko, że piast nie ma ;]

Właśnie wróciłem z Krakowa z nową piastą Optimala w środę wymiana i nareszcie będzie cisza:) Dzięki Tomek. Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót