Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jedyne co mogę dostać to zniżkę na oryginał...magil, dostałeś coś?
Sprawdź w ePer jaki masz numer piasty. Według tego numeru dobierzesz odpowiednią piastę.Czy ktoś wie na 100% które piasty do którego rocznika auta ? R160.33 i R160.31 ... czym sie różnią?
Założę się, że ich tam nie ma. Ale skrobnę do nich maila. Na stronie motointegratora też jest opcja zamówienia produktu, ale kontaktowałem się z nimi w poniedziałek i niestety piasty żadnego producenta nie są na chwilę obecną dostępne i nie wiadomo kiedy będą.Właśnie jestem w trakcie zamawiania przez kolegę w UK. Są też w DE - około 550 - 600 zeta wyjdzie z przesyłką.
Np. http://www.autoteile-supermarkt.de/i...i6kgp2ssodad77
Chociaż wg właśnie SNR są różnice w latach produkcji piast. Ale FAG i SKF ma po jednym modelu, niezależnie od rocznika. W moim przypadku ASO dobrało R160.33, rocznik auta to końcówka 2006.Nie było piast przed/pozmianowych.
W ePer do jednego auta są dwa numery przedmiotu - jeden to piasta (oczywiście w opakowaniu ze śrubami mocującymi), drugi to piasta z nakrętką mocującą (półoś). Podejrzewam, że tak jest w przypadku R160.31 i R160.33. Nie było piast przed/pozmianowych.
Są dwa numery przednich piast do 159:
50702890 (to samo co 50706067)
50707555
I odpowiednie numery zamienników:
R160.31
R160.33
Czym się różnią? Nie wiem. Podobno da się zastosować zamiennie wykonując drobną przeróbkę (???). Ktoś potwierdzi?
1. Info o przerabianiu jest w tym wątku:
http://www.forum.alfaholicy.org/159...59_sportwagon_1_9_jtdm_16v_150_km_2006_a.html
Posty #6 #9 i inne.
2. Ścieżka w ePer do piasty:
Alfa Romeo » 159 » X3 ALFA 159 (2005-2008) » 274 MOST I PÓŁOSIE NAPĘDOWE » 27402 PÓŁOSIE MECHANIZMU RÓŻNICOWEGO » 27402/00 PÓŁOSIE MECHANIZMU RÓŻNICOWEGO (tablica 2 z 2)
przód na 100%
cenowo wyszło ok 100zl maks drożej niż w PL
Aha, czyli konieczność rzeźbienia zachodzi tylko w przypadku SNR?Nie masz racji, pisałem o tym w poście #99
Jaką cenę piasty obiecali? I jaki producent?No niby jest lista oczekujących, ja wpłaciłem zaliczkę i nie wiadomo, kiedy jak i czy w ogóle dojedzie ...
W tamtym tygodniu dzwoniłem do kilku ASO i w każdym twierdzili, że mają dostępne oryginały w kwocie poniżej 1000.Hmn. Wychodzi około 1075 zł z przesyłką. Jeśli faktycznie w ASO nie ma tych piast to może jest to jakaś alternatywa. Ale czy na pewno nie ma tych piast w ASO?
Na pewno jest tak, że w ePerze pojawia się jeden numer z poniższych (a nie oba naraz):Aha, czyli konieczność rzeźbienia zachodzi tylko w przypadku SNR?
Jeśli chodzi o podwójne numery w ePer, to mam rację![]()
Skoro ASO ma dostępne to nie ma jeszcze takiej tragedii.W tamtym tygodniu dzwoniłem do kilku ASO i w każdym twierdzili, że mają dostępne oryginały w kwocie poniżej 1000.