• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Piasta/łożysko koła Alfa Romeo 159

• Autor wątku Autor wątku allsiolek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak kupować to tylko SNR lub inny zamiennik , nie żaden SKF. Ja w pudełku SKF miałem SNR a cena wiadomo troszkę inna. Z resztą SNR to pierwszy montaż więc nie ma się co obawiać. Polecam z alledrogo italtechnik-a.

zaczyna mi wyć łożysko i nie mam pewności które. Czy efekt nasilania wycia w jednym zakręcie i uciszania w przeciwnym dotyczy tylko przednich łożysk, czy tylnych też? Jak wygląda jakośc łożysk SNR? Warto je kupić? Dostanę je gdzieś od ręki w Krakowie?

Może Ci wyć łożysko, tak samo będą wyły wyząbkowane opony - zarówno z przodu jak i z tyłu, przy czym zmiana kierunku jazdy w przypadku zużytego łożyska powoduje zmianę głośności wycia. Natomiast bez podnośnika nie zgadywałbym, czy to przednie, czy tylne łożysko - już nie raz wrażenia akustyczne były w tym przypadku mylące.
Łożysko z piastą dostaniesz chociażby u mnie.

Ja nabylem lozyska/piasta na przod u rufusa w bielsku bialej. Koszt to jakies niecale 300pln sztuka.

Może Ci wyć łożysko, tak samo będą wyły wyząbkowane opony - zarówno z przodu jak i z tyłu, przy czym zmiana kierunku jazdy w przypadku zużytego łożyska powoduje zmianę głośności wycia. Natomiast bez podnośnika nie zgadywałbym, czy to przednie, czy tylne łożysko - już nie raz wrażenia akustyczne były w tym przypadku mylące.
Łożysko z piastą dostaniesz chociażby u mnie.
A jakiej marki to łożysko i w jakiej cenie? Ile za wymianę? ( może być na pw)

a ogólnie jakie są najlepsze?? te skf ?? bo ludzie tu chwala SNR, wiec jak to jest?? a może wie ktoś jak sie łożyska fag przedstawiają bo i takie mi oferowali i zachwalali...

panowie nikt nie ma doświadczenia z tymi łożyskami od faga?? chciałbym poznać opinie zanim się ewentualnie zdecyduje...dzięki za wszystkie konstruktywne opinie na temat łozysk

Otwierając pudełko z piastą Ricambi Originali mamy SNRa. SNR produkuje na piasty dla Fiata. Jest to najlepsza rekomendacja.
SKF zazwyczaj pakuje piasty SNRa we własne pudełka więc jest to jak najbardziej bezpieczny produkt.
Z FAGiem nie mam doświadczenia bo nim nie handlujemy. Po co szukać miodu w d....... ?
Na rynku jest pełno rozmaitych produktów i króluje zasada Cena Czyni Cuda. SNR jest oryginałem i gwarantuje satysfakcję klienta. Do swojego auta założył bym wyłącznie taką pastę i rekomenduję ją znajomym.

Ostatnia edycja:
Otwierając pudełko z piastą Ricambi Originali mamy SNRa. SNR produkuje na piasty dla Fiata. Jest to najlepsza rekomendacja.
SKF zazwyczaj pakuje piasty SNRa we własne pudełka więc jest to jak najbardziej bezpieczny produkt.
Z FAGiem nie mam doświadczenia bo nim nie handlujemy. Po co szukać miodu w d....... ?
Na rynku jest pełno rozmaitych produktów i króluje zasada Cena Czyni Cuda. SNR jest oryginałem i gwarantuje satysfakcję klienta. Do swojego auta założył bym wyłącznie taką pastę i rekomenduję ją znajomym.

o i to jest konkretna odpowiedz...dzięki DamianS

moze ktos opisac krok po kroku wymiane piasty na tylnej osi czy mozna trafic na jakiej problemy jakie klucze beda potrzebne ,jakis nietypowy klucz ?.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam

Wymieniał ktoś sam łożysko (piastę) przedniego koła? Dużo z tym komplikacji? Potrzebna prasa? bo łożysko przecież jest w piaście
Pytam bo czeka mnie wymiana i nie wiem czy sam podołam czy szukać jakiegoś mechaniora

Witam

Wymieniał ktoś sam łożysko (piastę) przedniego koła? Dużo z tym komplikacji? Potrzebna prasa? bo łożysko przecież jest w piaście
Pytam bo czeka mnie wymiana i nie wiem czy sam podołam czy szukać jakiegoś mechaniora
Prasa Ci nie potrzebna tylko odpowiednie klucze - nasadki.

No właśnie muszę się zaopatrzyć w nasadki torx

Mnie tez to czeka:suicide2:tylne prawe.

Amortyzatory
Powrót