[GT] Patriota Szaman

To jest wg mnie tombak, nie ma idei. Gdzie więc romantyzm?

Nie wiem, czy tombak, bo wątpię, by Kolega Szaman udawał.
Myślę, że jest przekonany o wartości tego, co robi.

Romantyzm, jeśli w tym wypadku jest, to w wersji ludowej:)

- - - Updated - - -

po tym co widzę ostatnio niemal codziennie to nie wiem czy mam tyle odwagi żeby ją sprzedać :D
nie chcę aby skończyła u jakiegoś pseudo-tunera który ozdobi ją w sposób którego wolę sobie nawet nie wyobrażać

W takim razie nie sprzedawaj:).
Uzbieraj i kup kolejne, o którym wspominasz implicite.
Tak będzie najlepiej.

Może i tak :)

Zwykły egzemplarz niczym nie wyróżniający się na drodze wśród niezliczonej liczby Passatóów i Golfów :D lakier 694 met, alcantara itd. Nic specjalnego.
Postanowiłem jednak to zmienić. Sprawić by mój szaraczek stał się unikalny.

Ostatnia edycja:
Witam po krótkiej przerwie. Obiecałem fotki w sobotę, jednak wystąpiły pewne problemy i auto odebrałem dopiero w poniedziałek.
Tak się teraz prezentuje.
IMG_20170509_122327.jpgIMG_20170509_122345.jpgIMG_20170509_122400.jpgIMG_20170509_122412.jpg

Całe szczęście, że mam głęboko w 4 literach opinie innych. Inaczej nie jeździł bym Alfą:D
Każdy ma swoje zdanie i je szanuje (zdecydowanie mniej szacunku mają u mnie osoby bez własnego zdania). Dziwi mnie jednak to że na ulicy ludzie mi gratulują pomysłu, wykonania, robią zdjęcia, a na forum marki HEJT!!!
Ha Ha Ha (bez komentarza)

Samochód wymagał nowego malowania i to nie tylko odświeżenia lakieru. Wymagał wymiany bazy (kolor)+ lakier + prostowania w kilku miejscach. Na lakierni mi powiedzieli 6-8 tyś.
Gdybym wywalił taką kasę i auto wyglądałoby "zwyczajnie" musiałbym być kretynem. Wolałem dołożyć parę złotych i zrobić projekt o którym długo marzyłem.

Teraz kilka ripost :D
Dla mnie brakiem smaku i tandetą jest kładzenie auta na glebę, wciskania kołków w sprężyny coby auto nam o 1 cm nie drgnęło na wybojach bo laminaty na zderzakach się połamią i wszelkich innych modernizacji które ograniczają funkcjonalność samochodu. Ale podziwiam ludzi którzy to robią, bo wyrażają tym siebie!

Moda na patriotyzm? Może i nastały takie czasy, ale czy to oznacza, że prawdziwy patriota ma teraz siedzieć cicho w koncie i się nie wychylać, bo zaraz będzie hejt, że robi to co jest trendy?
Moda potrwa jeszcze rok, dwa, może trzy. Ja auto będę miał 10-15 lat więc... Rzeczywiście idę za trendem

Nie czytałem jeszcze wszystkich komentarzy ale i tak nie chce mi się więcej pisać.
Auto jest robione dla MNIE, Mi się podoba, i to JA nim jeżdżę. A Wy sobie myślcie co chcecie

Pozdrawiam ;)

Całe szczęście, że mam głęboko w 4 literach opinie innych. Inaczej nie jeździł bym Alfą:D
Każdy ma swoje zdanie i je szanuje (zdecydowanie mniej szacunku mają u mnie osoby bez własnego zdania). Dziwi mnie jednak to że na ulicy ludzie mi gratulują pomysłu, wykonania, robią zdjęcia, a na forum marki HEJT!!!

Samochód wymagał nowego malowania i to nie tylko odświeżenia lakieru. Wymagał wymiany bazy (kolor)+ lakier + prostowania w kilku miejscach. Na lakierni mi powiedzieli 6-8 tyś.
Gdybym wywalił taką kasę i auto wyglądałoby "zwyczajnie" musiałbym być kretynem. Wolałem dołożyć parę złotych i zrobić projekt o którym długo marzyłem.

Dla mnie brakiem smaku i tandetą jest kładzenie auta na glebę, wciskania kołków w sprężyny coby auto nam o 1 cm nie drgnęło na wybojach bo laminaty na zderzakach się połamią i wszelkich innych modernizacji które ograniczają funkcjonalność samochodu. Ale podziwiam ludzi którzy to robią, bo wyrażają tym siebie!

Moda na patriotyzm? Może i nastały takie czasy, ale czy to oznacza, że prawdziwy patriota ma teraz siedzieć cicho w koncie i się nie wychylać, bo zaraz będzie hejt, że robi to co jest trendy?
Moda potrwa jeszcze rok, dwa, może trzy. Ja auto będę miał 10-15 lat więc... Rzeczywiście idę za trendem

Nie czytałem jeszcze wszystkich komentarzy ale i tak nie chce mi się więcej pisać.
Auto jest robione dla MNIE, Mi się podoba, i to JA nim jeżdżę. A Wy sobie myślcie co chcecie

Pozdrawiam ;)

I tyle w temacie!! Mnie osobiście się nie podoba, ale jak napisałeś - mnie nie musi :)
Pozdrawiam!! :D

Ja auto będę miał 10-15 lat

Albo do pierwszego wysrania się panewek :P

Motyw patriotyczny mnie nie rusza, nie jestem patriotą i nie widzę sensu w byciu dumnym z tego, że urodziło się tu, a nie 500km w jedną czy w drugą stronę.

Sam malunek taki se (graficznie), ale co kto lubi. Tylko ja zamiast husarii dałbym żołnierza w polskim przedwojennym mundurze idącym ramie w ramie z żołdakiem z Wehrmachtu w kierunku Czechosłowacji. Komponowało by się ładnie, a i wymiar edukacyjny by miało: nigdy nie wierz gościom z którymi biłeś słabszego.

Generalnie to szkoda Alfy, bo GT poza zadkiem to w sumie całkiem ładne jest.

Niemiecki czołg na włoskim samochodzie w barwach narodowych ma tyle samo z patriotyzmu co naklejka z "logo" PW (Polski Walczącej) na Oplu lub VW; dużo się tego pojawia ostatnio...co do powyższego wzoru "malowania"-bez komentarza :) miłego dnia i zadowolenia z eksploatacji :)

naklejka na tylnej szybie tez genialna :D na plus brak znaczka z tylu - nie kazdy bedzie wiedzial ze to AR

...

Całe szczęście, że mam głęboko w 4 literach opinie innych...

... Ja auto będę miał 10-15 lat więc...

Co do pierwszego zdania - gdyby tak było, nie przedstawiałbyś jej na forum. Ot, zrobiłbyś, jeździł i tyle.

Co do drugiego zdania - chyba faktycznie coś "bierzesz" jak niektórzy sugerowali :) Alfą >10cio letnią , z TSem chcesz 10-15 lat jeszcze jeździć ? dobre :) No chyba że będzie tylko stała po IPNami itp.

I jednocześnie uważasz wydatek 6-8tys za jakiś duzy w utrzymanie tak wiekowego włoskiego wozu "tylko" w dobrej kondycji, za duży jak na taki, którego wszem i wobec nie widać :)
To podlicz po tych 15tu latach wydatki niewidoczne, powodzenia ! :)

Patriotyzm nie polega na ostentacyjnym robieniu choinki i obwieszaniu się symbolami. Patriotyzm polega również na tym, że zna i szanuje się ojczysty język, i ogrania się różnicę między kątem a kontem. ;-).
Patrząc na ostatnią fotkę, to masz raczej dużą potrzebę pokazania się, a patriotyzm akurat się nawinął. No, ale jak tam chcesz.

Przy okazji - nie każda krytyka od razu jest hejtem. Ostatnio modne słowo, nadużywane. Jeśli komuś nie podoba się to, co robisz, to nie znaczy, że od razu jest hejterem. Zresztą, ,,hejt'' to słowo zaimportowane, obce, niepatriotycznie jest takich słów używać. Raczej: ,,Waćpany mię siurpryzę zgotowały tym miłowania mej Alfy brakiem" :).

Ostatnia edycja:
Mi osobiście nie przeszkadza.
Dać białe felgi 18'' i będzie się kontrastować.
Lepsze barwy narodowe niż swołocz ukraińska jeżdżąca polskimi tirami z flagami banderowców!!! link poniżej dla tych co nie widzieli.
https://www.cda.pl/video/14000088c

Dla mnie bomba, Bertone powinno się uczyć. W miejsce scudetto wstawiłbym lufe.

Przy okazji - nie każda krytyka od razu jest hejtem. Ostatnio modne słowo, nadużywane. Jeśli komuś nie podoba się to, co robisz, to nie znaczy, że od razu jest hejterem. Zresztą, ,,hejt'' to słowo zaimportowane, obce, niepatriotycznie jest takich słów używać. Raczej: ,,Waćpany mię siurpryzę zgotowały tym miłowania mej Alfy brakiem" .

Krytykę przyjmuję i akceptuję. Jak już wcześniej pisałem każdy ma swoje zdanie i drugiemu nic do tego. Może ci się coś nie podobać, ale to nie oznacza, jest gorsze. Gusta to gusta.
Na przyszłość zapamiętaj sobie, że to jest krytyka:
Już naście razy mówiono o pracy włożonej w wygląd auta, za to szacun. Jednak motywy hmm patriotyczne na przestrzeni ostatnich lat w naszym kraju stały się nie obiektem szacunku czy świadomości narodowej a synonimem komercji, kiczu i w moich oczach nie są dziś wyrazem miłości do ojczyzny lecz podążania za jakimś głupim trendem. Pomijając kwestię żydów zarabiających na ciuchach z takowymi motywami, na aucie do użytku codziennego wygląda to jak lista sponsorów na Calibrze. Wykonane fenomenalnie, lecz zupełnie niesmaczne.

A to hejt:
hehe ja po Tobie:))
A ja po Was ;)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

A jako, że używamy liter łacińskich (Rzymskich) i liczb Arabskich, a patriocie nie wypada używać niczego co nie jest Ojczyste, nie będę już się udzielał w tym temacie. Bo niby jak mam pisać?:confused:

Za wszystkie konstruktywne opinie dziękuje i czekam na następne.
Pozdrawiam

ja tam osobiście się nie znam ale coś w tym jest , malunek z jednej strony świetny czy dobry do Alfy , nie wiem . Jak sam właściciel napisał i inni tu rozsądni to ma się podobać właścicielowi nie innym ...

jedno jest pewne .. ja na ulicy bym się obejrzał bez dwóch zdań

Hmm pierwsze pytanie to czy będziesz na zlocie? Chętnie oglądne to malowanie ;) druga sprawa, co robisz z felgami? Masz już jakiś plan na nie? Niestety ale przy takim projekcie te felgi nie dodają mu uroku.

Generalnie taki projekt pasowałby do malucha ale przecież nie o to w tym chodzi, jak dla mnie projekt jest dobrze wykonany jedyny minus to brak busso ^^

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

Smutne jak się czyta te komentarze :(
Za granicą wielokrotnie widziałem bryki z symbolami narodowymi lub w kolorach flag i nigdzie nie było to odbierane negatywnie,żadnych porównań z nacjonalizmem, płytkim patriotyzmem ,sebixem, januszostwem czy wiochą, no ale to już widać taki nasz narodowy kompleks.
Dałbym inne felgi i lekko opuścił-Eibachy 30 mm są idealne, lekko obniżają a nie robią z auta taczki szorującej po asfalcie.
Co do malowania to trochę nie pasują mi te czołgi i husaria, ale to ze względów estetycznych a nie ideowych-po prostu trochę za dużo się dzieje ;)
O ile na początku pomysł wydał mi się dziwaczny, tak po ochłonięciu raczej pochwalam niż ganię ;)

Witam po krótkiej przerwie. Obiecałem fotki w sobotę, jednak wystąpiły pewne problemy i auto odebrałem dopiero w poniedziałek.
Tak się teraz prezentuje.
Pokaż załącznik 228202Pokaż załącznik 228203Pokaż załącznik 228204Pokaż załącznik 228205

Pozdrawiam ;)

Szanujesz zdanie innych ale jednocześnie ich opinie masz w 4 literach.To tak mozna?

Za granicą wielokrotnie widziałem bryki z symbolami narodowymi lub w kolorach flag i nigdzie nie było to odbierane negatywnie,żadnych porównań z nacjonalizmem, płytkim patriotyzmem ,sebixem, januszostwem czy wiochą, no ale to już widać taki nasz narodowy kompleks.
/QUOTE]

Kolory Flagi - ok, ale wciskanie husarii obok czołgów i PW to jednak trochę przesada. Na gaciach też byś symbol PW umieścił? To się nazywa szacunek dla symboli, a nie kompleksy.

Wrzuciłeś temat i zdjęcia na forum to każdy ma prawo wypowiedzieć się w temacie.
Czego oczekiwałeś?
Tak ładnie się utarło, że jak ktoś ma inne zdanie to już wrzucany jest do worka z napisem "hejter".

Symbole powinno mieć się wypisane w sercu, a nie na pokaz na koszulkach, breloczkach czy w takim wydaniu, jakie prezentujesz na swoim aucie. Nie ważne ile pieniędzy na to wydałeś.
Przyciemnij sobie wszystkie szyby, bo obciach takim czymś jeździć, przynajmniej nie będzie Cie widać.

Napis na tylnej szybie - wszystko w temacie.

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót