[GT] Patriota Szaman

Szaman1990

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.8 TS
Choć moja Alfa jest jeszcze w fazie dopieszczania to mogę już co nieco pokazać.

Pod koniec zeszłego roku stałem się szczęśliwym posiadaczem AR Gt 1.8
Zwykły egzemplarz niczym nie wyróżniający się na drodze wśród niezliczonej liczby Passatóów i Golfów :D lakier 694 met, alcantara itd. Nic specjalnego.

Postanowiłem jednak to zmienić. Sprawić by mój szaraczek stał się unikalny.

Na pierwszy ogień poszło wnętrze i alcantara została zastąpiona czerwoną skórą. Progres był, ale... Dalej szaraczek:(
Więc postanowiłem zmienić kolor (poprzedni właściciel nie dbał o lakier) z szarego 694 na jedyny słuszny kolor dla Alfy, czyli Rosso. I będzie pasowało do tapicerki;)
Ale, że tak niby i tu i tam wszystko na czerwono? Oj nie, nie, nie. Czerwony najlepiej wygląda z czarnym lub białym.
Z białym to taki już patriotyczny, to może by zrobić flagę. To jest to:cool:
Jeszcze jakieś małe grafiki powrzucać tu i tam, i to będzie to co sprawi, że moja Niunia będzie bardziej widoczna niż Passat b5

Po 2 miesiącach projektowania i kolejnych 5 tygodniach na lakierni wyszło coś takiego
1.jpg2.jpgDSC08170.jpgDSC08171.jpgDSC08173.jpgDSC08174.jpgDSC08175.jpg

Prawdopodobnie w piątek, albo sobotę będzie już gotowa do odbioru to wrzucę fotki jak już jest poskładana i z lakierem.

Do zobaczenia na drodze

Moje oczy...
Spodziewaj się że będziesz miał sławne auto na tych wszystkich "januszowych" fanpage'ach na Facebooku :)

mam nadzieje ze to ma być Auto wystawowe, do codziennej jazdy jakoś tego nie widzę, chociaż fakt jest taki ze każdy będzie na ciebie zaglądać ;]

Bardzo lubię indywidualności i jak ktoś idzie własną drogą. Ale tutaj granice dobrego smaku legły w gruzach.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

W porównaniu z wieloma innymi próbami tuningu, ten i tak jest ok.
Kolorystycznie się nie gryzie.

Plus za ideę.

obowiązkowe połączenie husarii i PW :edziahaha:

Pewnie chciałeś dobrze, ale wyszło mocno przaśnie, jak z bielizną patriotyczną.

Styl stylem, ale za nakład pracy w realizacji swojej wizji rispekt.

Nie wierzę....naprawdę nie wierzę.
Nie mam nic do koszulek PW, Husarii,Wyklętych-raczej wolę żeby ktoś chodził w takiej niż z gandzią, czy reklamą koncernów, głupimi aforyzmami lub JP 100%, ale to mnie przeraża.
Kurcze....z jednej strony robota plus koszta pewnie niewąskie a z drugiej.....no nie wiem, muszę się ztym przespać ;)

To ja może tak... nie życzę przycierki, bo rzeczoznawcy wymiękną przy wypłacie odszkodowania ;) Wkład ogromny. Ja to widzę tak, każdy w czymś się tam spełnia. Mi chyba nie pasuje włoskie auto do tego typu motywu. Co do malowania jako takiego ja lubię na samochodach konkretne, zdecydowane kolory bez motywów i udziwnień a sztukę podziwiam na ścianie jak wisi a i tak się na niej nie znam...

Już naście razy mówiono o pracy włożonej w wygląd auta, za to szacun. Jednak motywy hmm patriotyczne na przestrzeni ostatnich lat w naszym kraju stały się nie obiektem szacunku czy świadomości narodowej a synonimem komercji, kiczu i w moich oczach nie są dziś wyrazem miłości do ojczyzny lecz podążania za jakimś głupim trendem. Pomijając kwestię żydów zarabiających na ciuchach z takowymi motywami, na aucie do użytku codziennego wygląda to jak lista sponsorów na Calibrze. Wykonane fenomenalnie, lecz zupełnie niesmaczne.

od lat nie mogę zrozumieć - co to za różnica ile ktoś włożył w coś pracy?
to zupełnie nieistotne, liczy się wynik...

można rok malować gówniany landszaft, artysta może w dzień stworzyć arcydzieło

A ja chciałbym zobaczyć reakcje przejazdu takim samochodem po drogach naszych zachodnich sąsiadów ;)

Amortyzatory
Powrót