[GT] Patriota Szaman

Reakcją o ile jakaś by była, byłby najwyżej uśmiech politowania.
To ich produkty namiętnie są u nas kupowane, w tym samochody. To jest ten czołg i chłopiec z karabinkiem właśnie. Może i lakiery do tego malunku. Dobrze ze to nie na passacie chociaż. No i to Alfa, to mechanicy krajowi coś zarobią na częstych wizytach w serwisie, to owszem przejaw patriotyzmu :)

Ostatnia edycja:
Patrioto Szamanie, nie przejmuj się zbytnio powyższymi opiniami.

Pomysł oryginalny i kontrowersyjny, ale dla mnie dopuszczalny i akcpetowalny.
Również dlatego, że sam jestem patriotą + lubię grafitti + jestem kibicem piłki nożnej (Wisły Kraków), który lubi charakterne oprawy.

Jeśli chodzi o jakość wykonanania, to biel i czerwień bardzo fajnie naniesione.
Może tylko za dużo motywów - np. orzeł mógłby iść na bok zamiast wątku PW.
Husaria (koniki) pasuje do auta.

W każdym razie według mnie jest całkiem fajnie.
Nie ma kiczu. Nie słuchaj tych, którzy tak uważają.

Fajnie i dokładnie wykonany projekt .
Na pewno kontrowersyjny , biorąc pod uwagę obecną modę na historię Polski , pisząc tak ogólnikowo.
Jeśli idzie za tym Twoja wiedza historyczna , to jak najbardziej jest za .
Powodzenia w dalszych planach :)

hmmm

tak jednym słowem ?

chujnia
( ale to tylko moje zdanie )

Nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem. Komercja, ale widocznie na taki „patriotyzm” jest popyt… Wg mnie nie wypada i mało zabawne jest takie wykorzystywanie symboli narodowych. Dopuszczalne pewnie, ale raczej smutne w przekazie ogólnym, niezależnie od estetyki i gustów.

Samochód nie kreuje naszego wizerunku, chociaż, czasem chcielibyśmy, aby tak było.

Ja wierzę.

Ostatnia edycja:
Chyba nie, ale nie porównuję takich rzeczy.

Kazix, dla mnie to nie jest patriotyzm, co gorsze, to jest komercja.
Nie ma w tym idei.
Nie wypada, nie popieram, ale to tylko moje zdanie.

Ostatnia edycja:
Ale w jakim sensie komercja?
Przecież Kolega Szaman nie podbija handlowej wartości swojej GT?

Może chodzi Ci o płytki ekshibicjonizm?
Lub równie płytkie bycie trendy?

Jeśli to jest trendy - to jednak podbija :)

Gdzie indziej widzę miejsce symboli narodowych po prostu. Wg mnie nie wypada, ale jak napisałam - to moje zdanie.
Ani to sztuka, ani patriotyzm...

edit. bo mimo wszystko nie potrafię tak, mniejsza z tym...

Ostatnia edycja:
Gdzie indziej widzę miejsce symboli narodowych po prostu. Wg mnie nie wypada

Tak w ogóle, symbol Polski Walczącej jest chroniony.

Myślę, że Polska, jako naród, przechodzi obecnie etap odkrywania swej tożsamości, która nie opiera się już (a dokładnie nie jest wypierana) na kompleksach niższości, głównie wobec państw zachodnich, ale również wobec samej siebie, ale na poczuciu własnej wartości i dumy.

Po tym okresie, naznaczonym euforią symboli, przyjdzie czas na patriotyzm stonowany, w swym wyrazie i idei bardziej pozytywistyczny niż romantyczny.

Dalej nie wierzę.
Jeśli już Ty sprzedasz GT, to będzie mały koniec świata:(.

po tym co widzę ostatnio niemal codziennie to nie wiem czy mam tyle odwagi żeby ją sprzedać :D
nie chcę aby skończyła u jakiegoś pseudo-tunera który ozdobi ją w sposób którego wolę sobie nawet nie wyobrażać, lubię swoje auta
i zawsze traktuje je emocjonalnie
z drugiej strony - to co chcę kupić weszło właśnie na rynek pod koniec 2016 roku i mam nadzieję że niebawem pojawią się demo lub po prostu
roczne auta w cenie na tyle niższej od salonowej żeby była dla mnie akceptowalna, raczej DE bo w PL mało kto to coś kupuje

Nie tylko ten jest chroniony, ale zostały zmienione nieznacznie.

Rzecz, w tym, że to wg mnie nie ma nic wspólnego z poczuciem własnej wartości i dumą. O ile sam projekt można rozpatrywać w ogóle w tak głębokim aspekcie. To jest wg mnie tombak, nie ma idei. Gdzie więc romantyzm?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót