• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Parownik

zenek868

Nowy
Auto
Giulia
Witam

czy ktoś wie gdzie jest parownik w Giuli i ewentualnie jak go odgrzybić

Jakie jest dojście ewentualnie jakieś foto

Robił ktoś czyszczenie parownika pianką? Giulia. Przy wymianie filtra nie przyglądałem się wtedy ale zapewne jest tam blisko parownik i w spodzie odpływ?. Można tam piany zapadać? We wcześniejszych autach to pakowałem pianę we wszystkie kanały wentylacyjne, tutaj może nie ma potrzeby na początek parownik spróbuję bo czuć coś po wył klimy. A wentylator trudno jest wyjąć?

Już to przerabiałem kiedyś w warsztacie podłączyli na ileś minut. Było dobrze tydzień góra 2. Piana to piana czyści lepiej.

Jaka pianę polecasz? Zrobiłem jakaś randomowa z marketu i było tylko gorzej.

Robie co roku w stelvio i giulii. Polecam. Po wyjęciu filtra ładuje piany ile się da, zamykam klapkę i zostawiam na kilka minut, później włączam nawiew i klimatyzację i zostawiam na około 10 min. Pod autem kałuża, po takim zabiegu smrodek nie pojawia się po wyłączeniu klimatyzacji. Dodatkowo ja zawsze wyłączam klimatyzację po długiej trasie na kilka km przed zgaszeniem auta, osusza to wymiennik i ogranicza powstawanie śmierdzącego dziadostwa.

Amortyzatory
Powrót