Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Robił ktoś czyszczenie parownika pianką? Giulia. Przy wymianie filtra nie przyglądałem się wtedy ale zapewne jest tam blisko parownik i w spodzie odpływ?. Można tam piany zapadać? We wcześniejszych autach to pakowałem pianę we wszystkie kanały wentylacyjne, tutaj może nie ma potrzeby na początek parownik spróbuję bo czuć coś po wył klimy. A wentylator trudno jest wyjąć?
Robie co roku w stelvio i giulii. Polecam. Po wyjęciu filtra ładuje piany ile się da, zamykam klapkę i zostawiam na kilka minut, później włączam nawiew i klimatyzację i zostawiam na około 10 min. Pod autem kałuża, po takim zabiegu smrodek nie pojawia się po wyłączeniu klimatyzacji. Dodatkowo ja zawsze wyłączam klimatyzację po długiej trasie na kilka km przed zgaszeniem auta, osusza to wymiennik i ogranicza powstawanie śmierdzącego dziadostwa.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.