Papamek - AR Gtv 1.8TS

RUDA napisał:
Super lalka - gratulacje :D Jedno pytanie techniczne - po tym jak juz zamowiles inspekcje i przeglad w ASO i stacji obslugi to czy wlasciciel spuscil z tonu i ceny? Zawsze mnie interesowala ta kwestia po wykupie inspekcji - skoro takie bylo och i ach w oczach wlasciciel, a przy inspekcji wyszly usterki - jaka byla jego reakcja?
Pozdro
Kupowałem od człowieka sprowadzającego samochody z Włoch. Okazał się bardzo fajnym gościem. Pomógł mi znaleźć hotel w Przemyślu (dojechałem pociągiem około północy), rano mnie z niego odebrał, zorganizował obie wizyty (ASO i SKP) i zawiózł tam Bellę lawetą (nie miała wtedy ubezpieczenia). Zakładałem, że ceny w ogłoszeniach są cenami wywoławczymi, więc i tak szykowałem się na jej negocjowanie. Po przeglądach, na których byliśmy razem, było łatwiej. Sam zaproponował cenę niższą, niż sądziłem. Wyliczyłem, że dostałem zniżkę 17% !. Można powiedzieć, że pomógł mi dokonać dobrego zakupu, a sam i tak nie stracił.
Kontaktowaliśmy się później w innych, pozamotoryzacyjnych sprawach, bez żadnych pretensji, czy żalu. Dzwoniłem do niego ostatnio i zamówiłem Spidera V6 3.0 :) Ma się porozglądać.

Gtv zacne autko, wyglądem przyćmiewa wszystkie autka na ulicy. Pozdrawiam i gratuluje zakupu ( nie powiem że nie zazdoszczę belli :oops: ) :mrgreen:

Wczoraj miałem dzień wyjazdowy poza W-wę, ok.80km w jedną stronę. Dojazd na miejsce bez większego problemu, droga zaśnieżona, ale równa. Wracałem późnym wieczorem, trochę po śniegu, ale na krajowej siódemce już po błocie pośniegowym i rozjeżdżonych w śniegu koleinach. Koszmar. Gtv zbiera brzuchem wszystkie bryły śniegu jakie odpadają spod kół ciężarówek i innych aut. Gwałtowne omijanie utrudniają koleiny, trzeba uważać, żeby nie ustawić się w poprzek drogi. Trzymałem tylko kciuki, żeby rzeczywiście był to śnieg, a nie coś twardszego. Ale wszystko skończyło się dobrze.

HEhe.. między innymi z tego powodu moja Gtvka zimuje w garażu... :D

Cóz z tego jak zimą jezdze 156 ze sportpackiem i tez przycieram osłoną silnika o snieg :P

Zamienił stryjek :D... a tak powaznie to nie alfy są winne a drogowcy :evil:

fred

Alfa City, Komarom 2009

Po Alfa City 2009 w Komarom mały update.
Gtv jeżdżę już 6 miesięcy, przejechałem ponad 8000 km.
W końcu na letnich oponach Uniroyal Rainsport 2, do których dokupiłem komplet felg AR. Zostały polakierowane na bardzo ciemny grafit-metalic.
W międzyczasie wymieniłem olej na Motul 6100 Synergie Plus (10W-40).
Pozdrawiam, Paweł

Ostatnia edycja:
No ciekawie to wyglada... Ale i tak sadze iz dobre, biale felgi by lepiej pasowaly!
Poza tematem... Zazdroszcze wyjazdu :(

bardzo fajnie wyglada w bieli nic dodac nic ujac fajni eby wygladała biała felga szprychowa jakas 17 z czerwonym paseczkiem na obwodzie ale bo moje skromne zdanie

Biel wygląda cudnie. pielęgnuj i pieść to cudo

piękna zastanawiam się jakby wyglądała na biały felgach ale wiadomo każdy ma swój gust :) Pozdrawiam

Felgi planowałem inne, właśnie szprychowe. Te kupiłem bardzo tanio z myślą o zalegajacym komplecie "chińczyków" na zdarcie. Okazało się, że felgi są w dobrym stanie. Miały być polakieowane na dwa kolory, z białym rantem na zewnątrz. Ale ze względu na brak naturalnego miejsca "odcięcia" w tym wzorze felgi trudno było je okleić do takiego malowania i zostały całe ciemne. Trochę musiałem się do nich przyzwyczaić :)

Moim zdaniem znacznie lepiej wyglądała na poprzednich felgach, obecne trochę postarzają tą piękną Gtv-ke.

Po dłuższej przerwie czas na małą aktualizację.

Już w czerwcu felgi zyskały kolorowy rant. Zdecydowałem się na czerwień. W podobnym kolorze są też pomalowane zaciski klocków hamulcowych. Do tego śruby z chromowanymi łbami.
Pod maską niewielkie zmiany. Seryjny filtr powietrza zastąpiłem wkładem f-my Green.
http://www.greenfilter.pl/produkty.html
Podczas zlotu w Częstochowie, w pomiarze na hamowni wyszło 144,6[KM]/7011[obr/min] oraz 161,1[Nm]/3647[obr/min].
System audio, po dwóch pierwszych etapach zmian (odtwarzacz Clarion DXZ389GRUSB i przedni zestaw głośników Eton Pro 170 + wytłumienie drzwi), czeka na czterokanałowy wzmacniacz i subwoofery na tylnej półce.

Na zdjęciach biała kontrastuje z czerwoną Gtv Freda :)

Moja Gtv zyskała towarzyszkę - niedawno zakupiłem AR 156 1.8TS z 2000 roku. Jak tylko ją dopieszczę, to przedstawię Forumowiczom.

Śliczna Blondynka! Nie myślałeś o zmianie felg np. ,,telefony" osobiście bardziej by mi leżały ;)

Na nowy sezon przesiadka na większe koła.
17" cali, ET 35, 20 szprych. Opony Pirelli PZero Rosso 225/45R17. Dystanse przelotowe 17mm.
A oto efekt:

Amortyzatory
Powrót