Oszuści!!! - ostrzega bezwypadkowe.net

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
proszę o pomoc

Mam pytanie gdzie można sprawdzić niemieckie tablice, jakaś strona do sprawdzenia historii auta?

Ostatnia edycja:
Mam pytanie gdzie można sprawdzić niemieckie tablice, jakaś strona do sprawdzenia historii auta?

Napisz na jakich auto jest tablicach czy żółtych czy czerwonych. Powiedz sprzedawcy żeby dał ci Niemiecki dowód rejestracyjny i tam będziesz miał napisane ilu auto miało właścicieli i rok produkcji. Niemcy piszą datę pierwszej rejestracji a nie rok auta. Jak auto jest z Niemiec z autentycznym przebiegiem i kupowane od Niemca dostaniesz książkę serwisowa gdzie zobaczysz do kiedy auto było serwisowane. Jeszcze możesz dostać rachunki co było robione tak jak ja do 155 V6 ale to musiałbyś mieć auto od Alfisty.

Auto przyjechało z Niemiec ani na zółtych ani na czerwonych. Tablice były biało czarne z napisem po lewej "d" i tyle dlatego nie wiem co to za tablice.

Takie tablice to moja babcia na drutach by umiała zrobić.....

Taka strona to dobry pomysł ale z moich informacji to już w Niemczech wpisują lewe przebiegi, także sprawdzanie nic nie pomoże.
Co do bezwypadkowych samochodów z polski to mam w firmie kilkanaście samochodów z leasingu i nie są one bezwypadkowe. Były naprawiane w ASO, fakt że dobrze to robią i wymieniają na części oryginalne z pojedynczym malowaniem ale to nadal będzie auto powypadkowe. Nawet jak znawca tematu coś zauważy to ciężko jest się zorientować co dokładnie było robione.
Ja jestem za tym aby przebiegi wpisywać oryginalne nawet jak przekraczają 200tyś i więcej. Ja sam mam 2 alfy jedna ma 210tyś a druga 190tyś, zresztą kupiłem je także z niemałym przebiegiem.
Każdemu życzę aby jego "VW" tak wyglądał po 200tyś jak moja 156 ;-)))
Jak się dba o auto to zawsze się odwdzięcza bezawaryjną jazdą.
Pozdrawiam wszystkich, którzy się ze mną zgadzają.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-1-3jtd-full-wypas-C27559710.html
Uwaga na to auto!
Potencjalny szwagier pojechał paręset kilometrów żeby go kupić. Na sprawdzenie udał się do ASO.
Auto nie było w ASO serwisowane i niestety było poważnie uderzone z przodu i boku. Cały bok malowany, wymieniony z innego auta przedni zderzak, maska, błotnik. Wymieniona chłodnica, ślady od uderzenia na podłodze i podłużnicy. Zresztą auto mocno ściąga.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-1-3jtd-full-wypas-C27559710.html
Uwaga na to auto!
Potencjalny szwagier pojechał paręset kilometrów żeby go kupić. Na sprawdzenie udał się do ASO.
Auto nie było w ASO serwisowane i niestety było poważnie uderzone z przodu i boku. Cały bok malowany, wymieniony z innego auta przedni zderzak, maska, błotnik. Wymieniona chłodnica, ślady od uderzenia na podłodze i podłużnicy. Zresztą auto mocno ściąga.

Sorki ale przy takiej cenie to czego się spodziewał ??? rocznik 2009 niezłe wyposażenie za 27tys.zł no bez przesady.

No rozmawiał z gosciem i ten na 100% potwierdzał to co jest w ogłoszeniu. To uważasz że nic się nie stało, że mozna rżnąć ludzi bo wiadomo czego się mogą spodziewać?!

No rozmawiał z gosciem i ten na 100% potwierdzał to co jest w ogłoszeniu. To uważasz że nic się nie stało, że mozna rżnąć ludzi bo wiadomo czego się mogą spodziewać?!

Kolego bez urazy ale nie jeden samochód w Polsce i zagranicą kupiłem i sprzedałem. Każdy handlarz zawsze zapewnia że jego egzemplarz jest "och i "ach" a jeżeli cena "realna " jest zaniżona to nie można spodziewać się cudów.

Jeżeli ktoś sprowadza samochody 2-3 letnie z niskim przebiegiem to kupił go jako mocno uszkodzony lub jako topielec. Nic nie ma za darmo (popatrz na zagraniczne aukcje) i odpowiedź wyjdzie sama.

Pozdrawiam i życzę zakupu dobrego egzemplarza.

Kolego bez urazy ale nie jeden samochód w Polsce i zagranicą kupiłem i sprzedałem. Każdy handlarz zawsze zapewnia że jego egzemplarz jest "och i "ach" a jeżeli cena "realna " jest zaniżona to nie można spodziewać się cudów.

kolego bez urazy ale jezeli ty sprzedajesz samochod to tez wciskasz ludziom bubla ze nie bity i tak dalej? jezeli tak to naprawde jestes uczciwym sprzedawcą od takich ludzi to tylko kupowac!!! jezeli cena realna jest zanizona i kliient pyta czemu taka cena to co mu odpowiadasz? ze chcesz szybko sprzedac pomimo tego ze to perełka jakich mało a tobie sie własnie rodzina powieksza? :)

Dokładnie. Niestety i na naszym forum widac że pobłażanie dla cwaniactwa jest coraz większe.
No bo sam był sobie winien, że uwierzył w słowa sprzedawcy.

kolego bez urazy ale jezeli ty sprzedajesz samochod to tez wciskasz ludziom bubla ze nie bity i tak dalej? jezeli tak to naprawde jestes uczciwym sprzedawcą od takich ludzi to tylko kupowac!!! jezeli cena realna jest zanizona i kliient pyta czemu taka cena to co mu odpowiadasz? ze chcesz szybko sprzedac pomimo tego ze to perełka jakich mało a tobie sie własnie rodzina powieksza? :)

Z całym szaczunkiem - Człowieku najpierw przeczytaj co napisałem a później wypisuj głupoty !!! Okej. Czy ja napisałem że jestem handlarzem i tylko z tego żyję ?? Pisałem o samochodach 2-3 letnich. Poczytaj moje tematy i zobacz jakie samochody i po jakich cenach sprzedawałem.

Napisałem że kupuje i sprzedaję samochody (różne) i jeżeli były uszkodzone to wszystkie zdjęcia są do wglądu przed i po naprawie. Nigdy nie bawię się w ćwiartki i tym podobne kwiatki.
Wielu ludziom również maluję/robię samochody i widze co handlarze wciskają ludziom, ludzie chcą wierzyć w takie ceny a później pretensje i nic więcej z mojej strony.

- - - Updated - - -

Dokładnie. Niestety i na naszym forum widac że pobłażanie dla cwaniactwa jest coraz większe.
No bo sam był sobie winien, że uwierzył w słowa sprzedawcy.

Nie mogłeś kogoś z forum poprosić aby podjechał obejrzeć ??

p.s. sprawdziłem sobie, że wybrałeś najtańszą opcję na Allegro i otomoto (przy opcji, 2009,diesel, nieuszkodzony) gdzie cena rynkowa nie uszkodzonej mito waha się granicach ok. 35tys.zł z takim wyposażeniem.

Ostatnia edycja:
Czy ja napisałem że jestem handlarzem i tylko z tego żyję ??

A czy Maciek tak napisał?

jezeli ty sprzedajesz samochod to tez wciskasz ludziom bubla ze nie bity i tak dalej?

Zapytał czy robisz tak jak ten nieuczciwy sprzedawca. Nie można po cenie spodziewać się, że ktoś chce kogoś oszukać bo są różne sytuacje. Zwłaszcza gdy ktoś dzwoni i pyta o auto bo ma spory kawał do przejechanie a przecież przejazd darmowy nie jest. Jeśli sprzedawca jest nieuczciwy w taki sposób to nadaje się do tego tematu bez potrzeby dalszego komentowania sytuacji.

Zwłaszcza komentarze w stylu:

Sorki ale przy takiej cenie to czego się spodziewał ???

... w niczym nie pomagają.

Ostatnia edycja:
Drift-r nie będę komentował bo nie ma po co, chodzi mi o fakt że nie ma nic za darmo i niech to ludzie zrozumieją.

Ostatnia edycja:
Takie czasy,jak ktoś dba o samochód i chce za niego dobre pieniądze to nie sprzeda bo "panie na allegro chodzą po tyle a tyle",jak dasz za nisko to na pewno bity szrot z historią i nieważne ,że dziecko w drodze czy żona w potrzebie czy chłopięcy kaprys na cos i potrzebujesz kasy-jesteś podejrzany.Chyba dla jaj wystawie swoją za cene adekwatną do stanu i rzeczy włożonych i ciekawe ile razy sie telefon odezwie:)

Czasem auto jest naprawione niedbale po małej kolizji to zostaje opisane jak ostatni złom to się przydaje,ale trzeba zachować rozsądek odróżnić złoma od kolizji kolizji od wypadku. Bo to nie to samo zależy jak auto dostało,jak zostało naprawione. Dobrze jest też skonsultować to z blacharzem.

- - - Updated - - -

Nie mogłeś kogoś z forum poprosić aby podjechał obejrzeć ??

p.s. sprawdziłem sobie, że wybrałeś najtańszą opcję na Allegro i otomoto (przy opcji, 2009,diesel, nieuszkodzony) gdzie cena rynkowa nie uszkodzonej mito waha się granicach ok. 35tys.zł z takim wyposażeniem.
Nie ja kupowałem. Nie ja wybierałem. Mnie tam nie było.
Dostałem tylko relację potencjalnego szwagra jaką Alfę oglądał i jak to się skończyło.

Dobrze wiedzieć, zastanawiałam się czy nie jechać jej obejrzeć...(500km w obie strony)

Amortyzatory
Powrót