Oryginalne radio + odtwarzacz mp3

dzieki za odpowiedz, jeszcze bardziej lopatologiczna niz chcialem :)
pozdrawiam

kupilem kabel w sklepie car audio u siebie i wszystko dziala:)
padl juz chyba w tym temacie pomysl wrzucenia go do poleczki, tak wiec ja zrobilem podobnie :p
radio.jpg

Ostatnia edycja:
No to zamówiłem w czwartek taki kabelek:
http://www.allegromat.pl/aukcja136363
Dziś dotarł.

Mam nadzieję, że będzie stereo i wszystko będzie grało :) SRC+ON u mnie działa - sprawdzałem przed zakupem.

Chciałbym wyprowadzić kabelek z środkowej kratki nawiewu:

ar.jpg

Można to zrobić bez wiercenia i rozwalania czegokolwiek?

Miejsce dla mnie idealne, gdyż nad tą kratką mam uchwyt do telefonu.

Jak nie da się tego zrobić łatwo to puszczę do popielniczki, kupię przedłużkę i puszczę "w zwojach" od ładowarki zapalniczkowej co by kolejny kabel nie dyndał ;)

Normalnie będę miał stację multimedialną :D Android sam synchronizuje mi się z iTunes po WiFi, więc muza zawsze aktualna :) Jeszcze będę musiał znaleźć jakiś sposób, by muzyka szła na jacka, głos rozmówcy (telefon) też szedł na jacka (najlepiej by automatycznie zmniejszał głośność, a po rozmowie wracał do poprzedniego stanu), a komunikaty nawigacji (naviexpert) szły na głośnik telefonu.
W sumie to system operacyjny, po włączeniu jacka to tylko softwareowe przełączenie więc może się da jakimś programem.

Ostatnia edycja:
Panowie takie pytanko,przegladalem caly temat ale nie dowiedzialem sie tego co chce,otoz mam kabel aux ten normalny z jackiem i chcialem go wyporowadzic z przodu tam do popielniczki,zaraz za lewarkiem biegow,tam pod klima,pytanie jest to mozliwe wogole,czy moze tyle roboty ze sie nie oplaca ?

Pozdrawiam

chcialem go wyporowadzic z przodu tam do popielniczki,zaraz za lewarkiem biegow,tam pod klima,pytanie jest to mozliwe wogole,czy moze tyle roboty ze sie nie oplaca ?

To zależy co uważasz za dużo roboty. Konieczne będzie wyjęcia radia, panelu z uchwytem na kubek, panelu sterowania klimy i bocznej osłony przy łączeniu tunelu środkowego z deską rozdzielczą. To powinno wystarczyć. Nie ma z tym wiele roboty.

- - - Updated - - -

A co z radiem na kasety? :D

Masz możliwość wymuszenia trybu zmieniarki? Jeśli tak to kupuj kabelek i do dzieła.

Jeśli nie działa src+on to podobno można zewrzeć dwa styki i zmieniarka będzie działa. Była taka rada chyba na początku tego tematu o ile się nie mylę.

U mnie po prostu włącza się radio i nic się nie zmienia, to chyba nie działa :(
Jak już kupować zmieniarkę to wolał bym tą z funkcją BT, to się bardziej przyda. Wie ktoś jakiej firmy to było? Jak się nazywało? W którymś tematem znalazłem link do ebay. Może da się to kupić normalnie w polsce?

I wszystko jasne, mam poliftową ;) A jak to sprawdzić ?

Gra to jednak ciszej niż CD.Może mam zły kabelek? U Was też?
Chyba że źle podłączyłem?
Czerwony R pin 20
Biały L pin 19
Szary masa pin 18

29.jpg

Ostatnia edycja:
Jaki polecacie podłączyć odtwarzacz żeby grał tak samo głośno jak CD? Mój telefon jednak daje sygnał ciszej.

Niestety odtwarzacz podpięty pod fabryczne radio zawsze gra ciszej. No można by kombinować z jakimś wzmacniaczem - ale jakość dźwięku byłaby tragiczna!

Witam, dobrałem się do radia w mojej Belli :). Kombinacja klawisz SRC + ON nie działa i opcja zmieniarki się nie wywołuje - wieeele prób.

Czytając wątek jestem gotów zmostkować piny 14 i 13 ale czy to jest bezpieczne dla radia, Data-In & Data-Out. Nie wystąpi zwarcie?

Do tego nie wiem jaką mam wersję radia... :/

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót