Oryginalne radio + odtwarzacz mp3

Odpada. Dzisiaj sprawdziłem też na 147 z 2003 roku. (wersji radia nie sprawdzałem)
Mogłem na niej wymusić zmieniarkę bez żadnego problemu kombinacją SRC + ON więc jednak potrafię.
Tylko te poliftowe radia jak zaklęte...

Udało się komuś w polifcie?

Ponawiam pytanie...

++ a gdzie macie ten klawisz SRC.
ja mam tylko jak wcisne CD + ON, napis no SRC.

z tego co znalazlem w sieci to radia ktore maja ver 3.17 i powyzej nie maja mozliwosci wymuszenia trybu zmieniarki :(

- to znaczy które numery.
- ja mam 937 CD ver 3, moge wymusić tryb zmieniarki ?
alfa car radio 937 CD, pn/ 7646694616
alfa car radio 937 CD ver2, pn/ 7643301616 changer compatible
alfa car radio 937 CD ver3, pn/ 7646304616 changer compatible
alfa car radio 937 High CD, pn/ 7649378616
alfa car radio 937 CD/MP3, pn/ 7644392616
alfa car radio 937 CD/MP3 ver2, pn/ 7643395616
alfa car radio 947 GTA MP3, pn/ 7646357616
alfa car radio 947 MP3, pn/ 7646306616.

Ostatnia edycja:
Bubu, Nie masz tej "wersji" rozszerzonej do trójki i dwóch miejscach po przecinku? 3.XX
Radio z 2006 roku powinno już mieć wersje ok 3.21

Hej czy może ktoś napisać do czego jest ten kabelek na niebieskiej kostce w pin 17 ?

Oraz jak zmniejszyć różnicę w głośności pomiędzy odtwarzaczem mp3, a radiem ponieważ wynosi ona prawie 20 działek.

Ostatnia edycja:
Witam, kupiłem i podłączyłem sobie Xcarlinka, na początku nie wiedziałem jak przełączyć radio na zmieniarkę, jednak po przeczytaniu tego tematu okazało się, że działa kombinacja SRC + ON. Mam jednak taki problem, że po wciśnięciu SRC + ON na wyświetlaczu radia pojawia się napis CHANGER i nic więcej się nie dzieje. Wygląda na to, że radio nie odczytuje plików z folderów na karcie SD w Xcarlinku (oczywiście CD01, CD02 itd.), wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ?

witam, odkopie troche temat, ale nie znalazłem nigdzie żeby ktoś pisał o radiu z navi. Samochód mam z 2002r wiec podejrzewam że radio też, próbowalem wymusić zmieniarkę przez src+on ale włącza się radio logo alfy i wszystkie pierdoły a nic nadzwyczajnego się nie pojawia. Dlatego mam pytanie próbował ktoś to zrobić na takim radiu ? reszta co do kabelków podpięcia itp jest tak samo jak w normalnych radiach ?

Zamontowałem u siebie taką kostkę http://allegro.pl/show_item.php?item=2401915005 i wszystko fajnie działa :) Rok produkcji 2002, czasem tylko trzeba ze 2 razy wcisnac src i on bo nie zawsze od razu zaskoczy.

Tylko mam pytanie. Z tej kostki, poza kabelkami do auxa, wystaje jeszcze jeden cieniutki przewód który nie jest podłączony do niczego. Wie ktoś może co to jest? xD

czasem tylko trzeba ze 2 razy wcisnac src i on bo nie zawsze od razu zaskoczy.

Praktycznie 100/100 działa pod warunkiem, że po wciśnięciu ON, w momencie gdy zaświeca się wyświetlacz puści się ten klawisz, a przez małą chwilę trzyma się jeszcze wciśnięty SRC.
Ten, kto wymyślił nie tyle kombinację klawiszy, co sposób ich reakcji powinien głęboko zbadać swój umysł ;)

ja postępowałem zgodnie z opisem i wygląda na to że działa. Nawet były właściciel korzystał z zewnętrznego odtwarzacza zamontowanego w ten sposób. Kabel RCA-Jack wyprowadzony mam do popielniczki. Brakowało jedynie kostki z wyjściem RCA. Po zakupie kabla działa.
Problem jest jedynie z Jackiem, ponieważ prawdopodobnie coś jest nie tak z przewodem. Przerywa. A żeby wymienić przewód czeka mnie pewnie demontaż tunelu środkowego... :/

Są jeszcze 2 rzeczy które mnie zaciekawiły. Kostka z przejściówką RCA ma dodatkowy cienki kabelek, domyśliłem się, że to masa. Gdzie ją podczepiliście?
Drugie pytanie: co można podłączyć pod gniazdo "D" (piny od 1-10) (schemat na 1 stronie). Mam tam podłączoną białą kostkę, nie mam pojęcia do czego do idzie... (nie mam bose)

EDIT:
Od czego są te dwie kostki? Przy demontażu radia, panelu klimy itp wyłoniły mi się 2 białe kostki, które nie są do niczego podłączone?

Ostatnia edycja:
Od czego są te dwie kostki? Przy demontażu radia, panelu klimy itp wyłoniły mi się 2 białe kostki, które nie są do niczego podłączone?

Ta pierwsza jest od navi (connect nav) a ta druga może być częścią instalacji przygotowanej pod tel komórkowy

Podbije temat
156 FL radio z 2004 roku nie wiem jaki model ( zwykłe z CD)
Z tyłu mam 3 kostki złaczone ze soba niebieska zółta i chyba zielona
SRC + ON nie działa, a jak działa to tylko na sekunde i znów zmienia na CD
Zwarcie data on i off nic nie dało
Da rade inaczej wywołać zmieniarkę ?

Amortyzatory
Powrót