• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Oryginalne radio + odtwarzacz mp3

Przepraszam że odkopuję ale jestem włąśnie przed instalacją mudułu BT. W zasadzie po lekturze wcześniejszych stron muszę zewrzeć c14 i c15. Ale przecież jeżeli ktoś miał oryginalnie zmieniarkę i cd to działały obie funkcje, więc da się to zrobić bez potrzeby przełączania. Tylko jak?

Podzielę się swoim doświadczeniem - trochę ostatnio walczyłem. Posiadam fabryczne radio w 147 (2004r przed liftem), model Blaupunkt 937 CD NS (7 643 301 316). Sztuczka z ON + SRC nie działa aby przełączyć na AUX. Zwarcie pinów (C13, C14 tj. data in/data out) również nie pomaga) - radio jest "za świeże" i nie da się tymi sposobami uruchomić zmieniarki. Dobrałem się do jego środka. Aux IN (2 kanały) dochodzą na wskazane piny na zdjęciu:

Dalej idą przez procesor, a następnie na kontroler audio (TDA7348). Można ominąć procesor i się bezpośrednio podłączyć pod wejście przed kontrolerem. Rezygnujemy wtedy z radia i CD, dźwięk z AUX jest podawany na wyjście radia. Wszystkie opcje (bass, treble, volume itd.) działa, również z kierownicy.

Witam.
Mam problem z wlutowanymi przewodami.
Radio nadal odbiera aux działa ale szumi i teraz jak odłączyć radio żeby zredukować szumy?

Pomoc przy podłaczeniu kabla aux

Ja proponuje inne rozwiązanie. Miałem u siebie, ale niestety mój telefon ma coś nie tak w andoridzie i niestety jakość dźwięku była kiepska. Inne telefony działały ok. Np. Lumia 635, 720.

Kupujesz moduł BT audio z aliexpress (ok 5$) lutujesz do radyjka i masz radio z BT :) Jak ktoś potrafi ogarnąć trochę programowanie to dokłada Arduino i ma sterowanie z kierownicy piosenkami z telefonu ;)

Jak ktoś chce to moge pomoc w realizacji takiego bajeru. Moj póki co czeka w szufladzie na aktualizację androida do lolipopa... :(

Właśnie nurtuje mnie ten temat chce podłączyć aux blutouth ,na aliexpress znalazlem kabalek za 30 zl. W Alfie mam wersje radia 3,17 czy taki kabel bedzie działał?

Podzielę się swoim doświadczeniem - trochę ostatnio walczyłem. Posiadam fabryczne radio w 147 (2004r przed liftem), model Blaupunkt 937 CD NS (7 643 301 316). Sztuczka z ON + SRC nie działa aby przełączyć na AUX. Zwarcie pinów (C13, C14 tj. data in/data out) również nie pomaga) - radio jest "za świeże" i nie da się tymi sposobami uruchomić zmieniarki. Dobrałem się do jego środka. Aux IN (2 kanały) dochodzą na wskazane piny na zdjęciu:

witam esati, juz sobie wylutowalem te male czarne rezystory na aux in i tam sobie podlaczylem adapter bluetooth ale niestety radio dalej bardzo ciszej gra... dzisiaj dostalem przelacznik dpdt ale nie wiem jak i gdzie mam go podlaczyc bo plyta u mnie innaczej wyglada? mozesz mi prosze pomagac?

Załączniki

• 1000268164.jpg
    1000268164.jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 1
Amortyzatory
Powrót