Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Kupiłem w marcu w logistykaopon.pl Falken Azenis fk510 225/50 R17 98Y XL. Nie mam uwag ani do opon ani do sklepu poza małą niezgodnością. Przed zakupem obiecali opony z roku 2017. Dostałem z końca października 2016. W reklamacji uzasadnili że zgodnie z prawem dostarczyli produkt nowy. Nie robie hałasu o to bo cena była dobra 1376 zł brutto z wysyłką.
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Recenzja Falken Azenis fk510 po letnim sezonie jazdy ok. 10 000 km.Ja falkeny fk510 kupowalem jeszcze sezon temu. Widze po tych testach ze to byl dobry wybór. Sprawuja sie bardzo dobrze. Sa relatywnie ciche, dobrze trzymaja, choc wydaje mi sie ze deklarowany halas jest troche zanizony. Opony nie sa glosne, naleza raczej do cichych, ale subiektywnie nie sa najcichsze.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Recenzja Falken Azenis fk510 po letnim sezonie jazdy ok. 10 000 km.
Ciche, stabilne, nigdy nie miałem niemiłego uślizgu na mokrym, ale to zużycie... To jakaś masakra. Praktycznie można by powiedzieć, że koniec bieżnika na osi przedniej. Zostało, przód 4mm, tył 6,5mm. Co prawda mam motor 2.4 jtdm 210KM, ale bez przesady nie jeżdżę non stop z gazem w podłodze. Moje subiektywne zdanie jest takie, że gumy te mają bardzo miękka mieszankę, dobre na deszcz, ale zużycie przesadne.
Dodam, że zbieżność źle ustawiona wpłynęła na ich ścięcie od wewnętrznej strony, ale ten fakt pomijam. Mówię o całkowitym zużyciu opony na całej jej szerokości.
Bobby nie masz takiego doświadczenia z nimi?![]()
Tak duże zużycie może być spowodowane nieprawidłową geometrią, a sam widziałeś że dobrze nie było.Recenzja Falken Azenis fk510 po letnim sezonie jazdy ok. 10 000 km.
Ciche, stabilne, nigdy nie miałem niemiłego uślizgu na mokrym, ale to zużycie... To jakaś masakra. Praktycznie można by powiedzieć, że koniec bieżnika na osi przedniej. Zostało, przód 4mm, tył 6,5mm. Co prawda mam motor 2.4 jtdm 210KM, ale bez przesady nie jeżdżę non stop z gazem w podłodze. Moje subiektywne zdanie jest takie, że gumy te mają bardzo miękka mieszankę, dobre na deszcz, ale zużycie przesadne.
Dodam, że zbieżność źle ustawiona wpłynęła na ich ścięcie od wewnętrznej strony, ale ten fakt pomijam. Mówię o całkowitym zużyciu opony na całej jej szerokości.
Bobby nie masz takiego doświadczenia z nimi?![]()
witam,
wlasnie pozbylem sie po 3 sezonach moich kormoranow gamma b2. po prostu sie zuzyly. przejechaly nie wiecej niz 30 tys km,ale zaplacilem za 4 sztuki nowych opon nie wiecej niz 850 w 2014 wiec jak za taka cene to uwazam ze bylo ok. Niemniej rozmiar moich kormoranow byl 22/55/r17 czyli praktycznie najwiekszy z mieszczacych sie w nadkolu. Rozwiazalo to problem haczenia, ale zastannawiam sie czy teraz nie pojsc w debice presto uhp2 225/50/r17. Po pierwsze ze wzgledu na jakosc - oponka chyba troche lepsza od kormorana, no i ze wzgledu na dlugosc przełożeń w przypadku 225/55/r17 - biegi sa wyraznie dluzsze. Co myslicie ? bedzie haczenie przy 225/50/ r17?