[159] Opony Letnie

Pirelli P Zero 225/40/18 sprzedam

Załączniki

• IMG_0576[1].jpg
    IMG_0576[1].jpg
    79.4 KB · Wyświetleń: 118
  • IMG_0575[1].jpg
    IMG_0575[1].jpg
    74.8 KB · Wyświetleń: 119
  • IMG_0574[1].jpg
    IMG_0574[1].jpg
    72.5 KB · Wyświetleń: 115
  • IMG_0570[1].jpg
    IMG_0570[1].jpg
    82.5 KB · Wyświetleń: 121
  • IMG_0569[1].jpg
    IMG_0569[1].jpg
    119.2 KB · Wyświetleń: 110
  • IMG_0566[1].jpg
    IMG_0566[1].jpg
    94.4 KB · Wyświetleń: 114
  • IMG_0565[1].jpg
    IMG_0565[1].jpg
    84.6 KB · Wyświetleń: 114
Przecież to jest Twój towar i Ty go wyceniasz, ja zaproponuję 200zł, pasuje? ;)

ok 2 lepsze 2 gorsze 650 pln plus przesylka...

Witam, przymierzam się do zakupu letnich opon 225/50R17 ;)
Ktoś może polecić jakieś sprawdzone? :)

Ja właśnie jestem po zmianie na letni setup. 235/45/18r Uniroyal Rainsport 3 - Pierwsze odczucia w porównaniu do zimowych 225/50/17 (oś przednia Pirelli sottozero 2, oś tylna Toyo Snowprox s952) Guma jest bardziej sprężysta i lepiej zachowuje się na nierównościach, szczególnie w porównaniu z mega twardymi Toyo. Opony słychać, choć nazwałbym to raczej przyjemnym szumem niż uciążliwym hałasem opon. Po tysiącu kilometrów podzielę się dalszymi spostrzeżeniami.

Ja właśnie jestem po zmianie na letni setup. 235/45/18r Uniroyal Rainsport 3 - Pierwsze odczucia w porównaniu do zimowych 225/50/17 (oś przednia Pirelli sottozero 2, oś tylna Toyo Snowprox s952) Guma jest bardziej sprężysta i lepiej zachowuje się na nierównościach, szczególnie w porównaniu z mega twardymi Toyo. Opony słychać, choć nazwałbym to raczej przyjemnym szumem niż uciążliwym hałasem opon. Po tysiącu kilometrów podzielę się dalszymi spostrzeżeniami.

Mam taki sam setup na lato uniroyale rainsporty 3 235/45/18 a zima pirelli sotto zero 2. Co ciekawe odczucia podobne :)

Wczoraj zalożyłem Pirello P Zero Nero GT 225/50R17. Przejechałem ok 60 km i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Bardziej ciche od Dunlop-ów. Miałem wrażenie, jakby auto było dosłownie przyklejone do drogi. Mam nadzieję, że z trwałością będzie lepiej niż tu straszycie :cool:

Ja świeżo po montażu Goodyear Eagle F1 Assymetric 2, zrobione może z 200km - ciche i bardzo komfortowe, raczej miękkie, trzymanie na suchym dobre (szału na razie nie ma, a lepiej niż średnio), na mokrym jak razie super, ale deszczu dużo nie było. Rozmiar 225/45R17 na AR166 :)

Wczoraj zalożyłem Pirello P Zero Nero GT 225/50R17. Przejechałem ok 60 km i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Bardziej ciche od Dunlop-ów. Miałem wrażenie, jakby auto było dosłownie przyklejone do drogi. Mam nadzieję, że z trwałością będzie lepiej niż tu straszycie :cool:

Niestety ale nie spodziewałbym się, dobra guma o takich właściwościach jak nero gt niestety się zużywa szybciej.

Mam już od roku te opony w rozmiarze 235/45r18. Mam takie same wrażenie jak ty, samochód przyklejony na zakrętach do drogi i krótka droga hamowania.
Zmierz głębokość swoich opon, ponieważ nie pamiętam ile mm mają nowe opony i porównany ile gumy zostawiłem na asfalcie po ok.15tys.:D

Głębokość opon
przód:
6,8 i 6,5mm
tył:
7mm

Ostatnia edycja:
Zmierz głębokość swoich opon, ponieważ nie pamiętam ile mm mają nowe opony i porównany ile gumy zostawiłem na asfalcie po ok.15tys.
Nowe mają 8mm, aczkolwiek słyszałem, że Michelin ma mniej...
Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę zaoferować wysokiej klasy komplet opon w dowolnym rozmiarze (głównie 17 i 18"). Opony z najwyższej półki roczniki 2011 wzwyż.
Info prv.
Pozdrawiam.
- Rafał

No offence,lubię czytać te opinie co jak klei,trzyma,itd itp,ciekawy jestem jaki jest punkt odniesienia;)))

Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę zaoferować wysokiej klasy komplet opon w dowolnym rozmiarze (głównie 17 i 18"). Opony z najwyższej półki roczniki 2011 wzwyż.
Info prv.
Nie mogłeś tydzień wcześniej tego napisać? ;/

No offence,lubię czytać te opinie co jak klei,trzyma,itd itp,ciekawy jestem jaki jest punkt odniesienia
Mój punkt odniesienia to Dunlop Sport Maxx TT. Opona w moim mniemaniu również bardzo dobra. Ale droższa ;)

Amortyzatory
Powrót