[159] Opony Letnie

witam. jezeli chcesz wydac troche mniej pieniędzy na oponki to polecam GOODRIDE sa to opony bardzo dobrej jakości, sa ciche i dobrze trzymają sie drogi. ja takie miałem przy swojej AR i dokupiłem kolejną pare w zeszłym roku. sa one dostępne w sklepach internetowych i o ile dobrze pamiętam kosztowały około 200zł szt.

Ostatnia edycja:
Witam. Przymierzam się do kupna opon letnich 17' muszę znaleźć tanie i dobre. Z tego co czytałem na forum i w innych źródłach wstępnie wybrałem:
1: http://allegro.pl/215-45r17-215-45-17-nexen-n6000-nowe-raty-i1388850645.html
2: http://allegro.pl/215-45r17-215-45-17-nexen-n3000-nowe-raty-i1388852088.html

Który model jest lepszy, miał ktoś albo wie coś o nich proszę o podpowiedź.

zobacz sobie te oponki;p http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop....s=Ordern&typ=R-178829&ranzahl=4&nichtweiter=1

---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:25 ----------

---------- Post added at 11:34 ---------- Previous post was at 11:29 ----------

raczej GOODRIDE.
Pozdrawiam.
- Rafał

zgadza się GOODRIDE , sorki za pomyłę ;)

Goodride to chińszczyzna, nie twierdzę że są złe bo nie użytkowałem, ale... Kupiłem parę lat temu auto z założonymi nowymi letnimi oponami Champiro coś tam. Też chińszczyzna. Na suchym nie było tragedii ale na mokrym masakra. Przy każdym dotknięciu hamulca ABS szalał. Zero trakcji, w zakrętach naprawdę trzeba było walczyć z podsterownością, a to było tylko 110 koni w Peugeocie 406 Hdi.

Witam,

dylemat pomiędzy Nokian H a Dunlop SP 01...

Dunlopy mam i lubię, bo ciche i miękkie. O Nokianach dużo dobrego na forach się pojawiło.

Macie jakieś doświadczenia?

Ostatnia edycja:
@piotr_c - odnośnie Nokian H - w najnowszym kwietniowym numerze Auto Moto, który właśnie się ukazał, jest porównanie Nokianów H z takimi tuzami jak Continental, Pirelli, Dunlop, Michelin, Bridgestone czy Uniroyal. Co prawda porównywano duży mniejszy rozmiar (do aut segmentu B/C), ale wynik porównania jest jednoznaczny - fińska opona wygrała test, dosłownie miażdżąc konkurentów (duże różnice pomiędzy 1 miejscem a kolejnymi). Cytat z czasopisma: "Fantastycznie wyraźne zwycięstwo fińskiej opony, która okazuje się znakomita na mokrej nawierzchni, ale przekonuje do siebie także w próbach na suchym podłożu i pod względem oporów toczenia."

No i też ważne - nie licząc chińskiej opony biorącej udział w porównaniu, Nokiany H są dużo tańsze od w/w konkurencji.

Ja już wiem co wybiorę, gdy czas moich Pirelli P Zero Rosso dobiegnie końca :)

PS: Dunlopy SP 01 zajęły przedostatnie miejsce w tym porównaniu...

Przeglądałem właśnie oponki i po różnych testach, opiniach i recenzjach zdecydowałem się na Hankook K110 - ktoś już się na nich toczył?

W czasopiśmie Auto Świat 11/2012 Jest konkretny test letnich opon 225 17", chłopaki rozpisali się na 6 stron, uwzględnili dużo parametrów. Polecam lekturę przed zakupem. Ewentualnie zapraszam na PW.

sezon letni na 19 rozpoczety - bella wzbogacila sie o dwie nowe opony

Powinieneś szukać 215/55r16

Czarny_28 a nie zastanawiałeś się nad używkami markowymi? Ja końcem lata zakupiłem trochę sceptycznie do tematu podchodząc Michelin Primacy HP po 199zł z 2010r i 6mm bieżnika w extra stanie - z myślą że przejeżdżę do zimy i na wiosnę kupię nowe, ale teraz tak na nie patrząc zakładam jutro i śmigam w lecie (planuję wymienić na nowe dopiero ok. lipca-sierpnia na Pirelli PZero albo Dunlop SP Sport. ew jak kasa będzie Bridgestone Potenza ;) )

Kupiłem od tego gościa: http://allegro.pl/show_user.php?uid=2242978
Teraz nic nie ma, ale spróbuj się do niego odezwać, może coś wystawi.

lobov ja wychodze z zalozenia ze lepiej kupic nowe a moze ciut gorsze niz uzywki.Przy mojej jezdzie na takich oponach smigam z 5 sezonow bez problemu.Mnie nie stac zeby dzis wylozyc 800 zl za uzywki i zaraz zmieniac znowu kapcie.Moze mi ktos napisac cos o tych Barum.To niby grupa Continental.

Te Barum to dobra opcja w klasie ekonomicznej. W twojej sytuacji kupiłbym właśnie takie opony zamiast bardziej markowych używek.

dokupilem pirelli p zero nero 235/40/19 96y - dwie byly juz w srednim stanie wiec predzej czy pozniej trza bylo wymienic.

w 3 slowach: ciezkie, wielkie, drogie ;)

choc ciagle mnie zaskakuje roznica po zmianie z zimowek (17).

Żeby było merytorycznie, to chociaż napisz co takiego kupiłeś ;)

Czarny ja kiedyś miałem Barumy zimówki w 147 i jeżdziło sie bardzo dobrze, wiec jesli letnie robia takie jak zimowki to nie masz sie czego bac.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót