• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Opony Letnie

Polecicie jakieś 225/50/17 w dobrej kasie a CICHE? Wszystko tylko nie Uniroyal Rain Sport 2 które wyją...

Continental contipremium2 sa dosyc ciche. Tylko nie wiem czy jeszcze je robia i czy w tym rozmiarze. Nokiany zline tez nie sa jakos bardzo glosne...

Witam Was - jeździł ktoś na Dębica Presto . Chcę kupić opony do fiata Brava - może macie jakieś doświadczenia z tymi oponami. Mam zimówki Dębicy i są super. O letnich nic nie wiem.

Polecicie jakieś 225/50/17 w dobrej kasie a CICHE? Wszystko tylko nie Uniroyal Rain Sport 2 które wyją...

Witam Panowie, w kwestii letnich 225/50/17 w poprzednim numerze Auto Świata (nr 12) jest test opon w tym rozmiarze, trzeba powiedzieć że wyniki są dość zaskakujące...

Szczerze, to takie sponsorowane testy są o kant d...e rozbić. Z góry wiadomo, kto wygra. No i te ich symulowane warunki drogowe...

Dla mnie Uniroyale Rain Sporty 3 są nawet ciche - natomiast jest to odczucie subiektywne.

Możę 3 poprawili, ale na 2 mam wrażenie że łożysko mi huczy... I to nie tylko ja mam takie zdanie o tych oponkach.

W tym roku zakupiłem TOYO T1
po2 tygodniach mogę powiedzieć ze sa ciche i mi się dobrze jeździ.

Ja od tygodnia jeżdżę na Kumho KU 31 i jak na razie jestem bardzo zadowolony Spodziewałem się, że będą głośniejsze. Rozmiar 235/40/18

Witam. Mam możliwość kupienia od kolegi po okazyjnej cenie bridgestone 225/45/17. Teraz mam 225/50/17. Czy spadek komfortu będzie duży?

Dojechały właśnie opony Dunlop SP Sport Maxx RT 225/50R17 98Y. Tak ładnie wyglądają, że szkoda zakładać ;)

Dla mnie Uniroyale Rain Sporty 3 są nawet ciche - natomiast jest to odczucie subiektywne.

Gar_krk jaki masz rozmiar tych Rain Sport 3? Możesz napisać coś więcej, jak się sprawują, ew. jak zużycie? Bardzo mało informacji w necie, wiadomo nowa opona. Ponoć bardzo wysoki bieżnik mają (z jakiegoś angielskiego forum opinia)

Gar_krk jaki masz rozmiar tych Rain Sport 3? Możesz napisać coś więcej, jak się sprawują, ew. jak zużycie? Bardzo mało informacji w necie, wiadomo nowa opona. Ponoć bardzo wysoki bieżnik mają (z jakiegoś angielskiego forum opinia)

Mam je dopiero od tygodnia, takze nic jeszcze nie powiem dokladnie. Rozmiar 235/45/18. A bieznik faktycznie nigdy takiego nie widzialem az koles co zakladal opony na felgi wspomnial ze bieznik ogromny, po zmierzeniu 9mm.

Ja od tygodnia jeżdżę na Kumho KU 31 i jak na razie jestem bardzo zadowolony Spodziewałem się, że będą głośniejsze. Rozmiar 235/40/18
Ja mam ten sam model, ale rozmiar 235/45 R18 i również jestem bardzo zadowolony. Jeździłem na nich cały poprzedni sezon i jak już się zużyją, to pewnie kupie takie same, bo stosunek ceny do jakości jest moim zdaniem bardzo dobry.

Też mam ten rozmiar, omyłkowo wpisałem 40 :) Kupiłem jeszcze w styczniu, cena była 28 zł niższa niż teraz na oponie.

Dojechały właśnie opony Dunlop SP Sport Maxx RT 225/50R17 98Y. Tak ładnie wyglądają, że szkoda zakładać ;)
Zakładaj, zakładaj. Ja w sobotę założyłem i nie dość że cisza na pokładzie to jeszcze prowadzi się auto jak po szynach :)
Nie wiem czy dostałeś kartę do assistance bo nie każdy sprzedawca daje ale jakbyś nie dostał to na stronie dunlopclub.pl możesz sobie załatwić 3 letni assistance na oponki dunlopa.

tez założyłem w koncu rain sporty 3 225/45 r17 i niewiem czy sa głośne, napewno cichsze od moich zimowych contisportów run flatów 225/45r17 :P

czas pokarze. napewno cenowo wygladają swietnie bo kupilem je chyba cos 330zł/szt i to swierzynki bo z konca lutego 2014

a tak z innej beczki: SPRZEDAM PIRELLI PZERO ROSSO z listopada 2012 w rozmiarze 225/50r17 w ilości sztuk 4, z czego dwie mają po ok 6-2 do 6.5 mm bieżnika, natomiast dwie pozostałe są biedniejsze, tj. od 3.8 do bodajże 4.2 mm, w sumie nie tyle że sprzedam, a chętniej oddam za kiste ukochanej perły export:cool:

..tylko odbiór osobisty ruda śląska..

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót