[159] Opony Letnie

- - - Updated - - -

No faktycznie tanio nie bylo:)[/QUOTE]

no.. na szczęście już to odchorowałem i zapomniałem i dosłownie za 3 tygodnie a kto wie może wcześniej trzeba będzie zakładać i się cieszyć... chociaż jak czytam to niektórzy koledzy już w najbliższy weekend przechodzą na letnie.. ja się jeszcze chwilę wtrzymam..

Masz doświadczenie z tymi oponami czy piszesz, bo gdzieś ktoś coś słyszał że ktoś coś inny myślał itp. ? Ja wolę kupić nową, tanią oponę niż używanego kartofla.
Wrażeniami z opon podzielę się za jakiś czas

Wysłane z Xiaomi przy użyciu Tapatalk

Pijesz do mnie? Jesli tak to mam nadzieje ze nigdy nie bedziesz jechal w deszczu za mna.

Btw. Rozwala mnie jak ludzie kupuja auta na ktorych utrzymanie ich nie stac. I potem pchaja w nie dupne czesci i oszczedzaja na wszystkim, nawet na bezpieczenstwie.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Nie tłumacz...nie warto...chce niech zakłada. Jego wybór. Fakt, faktem że mało rozsądne, no ale...moje zdanie jest takie, zakup opony nie jest decyzją sprzed 2 minut. Jak mnie nie stać to co miesiąc odkładam i tyle. Ale kupuję dobre, sprawdzone, i co najważniejsze bezpieczne opony, a nie wynalazki. Skoro ktoś zadał sobie tyle trudu aby znaleźć w sieci chinczyki, to również mógłby poszukać jak reagują te opony np. podczas hamowania w deszczu...tyle.

kiedyś jechałem na chińczykach toyotą corollą brata jednego dnia byliśmy w rowie, a na krakowskich koleinach wypełnionych wodą walczyłem o życie przed czerwonym światłem...wydawały dźwięk jak by były z plastiku, przy hamowaniu słychać było świst, auto kupione od znajomego na tych wynalazkach. Jak chcesz oszczędzić, a się nie zabić, to kup coś z marek kumho, maxxis, to firmy zajmujące się od lat ogumieniem, mają doświadczenie, produkują dużo, dają swoje opony do testów i nie okupują tyłu tabeli, w rozmiarze 235/45r18 widziałem maxxis-y r20 za ceny podobne do chińczyków, ale nie znalazłem żadnych opinii i testów, wolałem dopłacić do kumho, podejrzewam tylko, ze mogą być średnie, a to komplement w budżetowych sprzętach. Czekam na wrażenia z jazdy...

Szansę że będę jechał za Tobą są raczej marne i nie piję do Ciebie tylko jestem ciekaw jaka rzeczywista wiedza stoi za Twoją wypowiedzią. O to czy mnie na coś stać się nie martw :-D

@marti Tajwan to nie Chiny btw ;-)

Szansę że będę jechał za Tobą są raczej marne i nie piję do Ciebie tylko jestem ciekaw jaka rzeczywista wiedza stoi za Twoją wypowiedzią. O to czy mnie na coś stać się nie martw :-D

Wystarcza mi opinie innych uzytkownikow. Jak szukalem opon to czytalem rozne testy i inne fora. Nie zakladasz ich do 50 konnego fiata punto tylko do znaczne ciezszej i mocniejszej alfy. Jak Cie nie stac na dobre opony do 18 to sprzedaj felgi i kup 16 i dobre opony. To ze zawiniesz sie na drzewie to Towoja sprawa. Ale mozesz zrobic krzywde komus.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

To a propo faktycznej wiedzy ja dorzucę kamyczek do dyskusji. Miałem wątpliwą przyjemność pojeździć tydzień na NOWYCH oponach produkcji chińskiej (jedne z popularniejszych - Wanli), Kolega chciał zamienić się na felgi stąd taki eksperyment.
Powiem szczerze... mam nadzieję, że nigdy więcej.

Gdybym już miał oszczędzać wolałbym 100x używki z pewnego źródła niż nowe chińczyki.

misiu7911 napisał:
Nawet nie zakladaj,225 45 17 wyglada malo ciekawie a 215 45 to juz wogole bedzie przeswit w nadkolu,fuj
smile.png
Tak właśnie myślałem :) Przy jakiejś glebie to jeszcze, bo i lekki naciąg będzie.

Ja wybrałem Kumho, przeczytałem masę opinii i na prawdę nie są złe:

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• ScannedImage-18.jpg
    ScannedImage-18.jpg
    101.3 KB · Wyświetleń: 328
  • test1.jpg
    test1.jpg
    91.9 KB · Wyświetleń: 323
To a propo faktycznej wiedzy ja dorzucę kamyczek do dyskusji. Miałem wątpliwą przyjemność pojeździć tydzień na NOWYCH oponach produkcji chińskiej (jedne z popularniejszych - Wanli), Kolega chciał zamienić się na felgi stąd taki eksperyment.Powiem szczerze... mam nadzieję, że nigdy więcej.Gdybym już miał oszczędzać wolałbym 100x używki z pewnego źródła niż nowe chińczyki.Tak właśnie myślałem :) Przy jakiejś glebie to jeszcze, bo i lekki naciąg będzie.
o jej Wanli to jest katastrofa.Mialem kiedys z bieznikiem jak Dunlop nie pamietam modelu.TRAGEDIA

Ja mimo wszystko spróbuję. Moje ryzyko no i bez przesady AR to żadna wyscigowka. Z marką Nankang nikt tu nie miał do czynienia a wrzucanie całej Azji do jednego worka to zbyt duże uogolnienie.

Dam Wam znać jakie są moje subiektywne wrażenia. W weekend zrobię 700 km

Code mam 19 i do Ti mniej jak 17 nie założę więc jestem skazany na nie. Ale nie mam z tym problemu. Pozdrawiam

Ja mam kumpla na Nexenach BMW 530 i zadowolony więc moje zdanie jest takie ze trzeba każda firmę a nawet model opony traktować osobno. Dlatego jestem gotowy spróbować, najwyżej będę żałował bo będą głośne albo na mokrym nutę będą trzymać. Dam znać żeby ktoś mógł w przyszłości skorzystać na moim doświadczeniu a nie tylko na legendach :-). Pozdr

Ja mam kumpla na Nexenach BMW 530 i zadowolony więc moje zdanie jest takie ze trzeba każda firmę a nawet model opony traktować osobno. Dlatego jestem gotowy spróbować, najwyżej będę żałował bo będą głośne albo na mokrym nutę będą trzymać. Dam znać żeby ktoś mógł w przyszłości skorzystać na moim doświadczeniu a nie tylko na legendach :-). Pozdr

Myślę, że tutaj też jest kluczowe czy kolega ma xDriva w tej bumie.

Nie ma

A mój sąsiad jeździ na prawie łysych całorocznych i też jest zadowolony. Czego to dowodzi?

Jak ktoś wyrzucił kilka stów na badziewie to nie przyzna się nawet przed samym sobą że umoczył. Mam tylko nadzieję że nie złapiesz poślizgu na mokrym i nie wjedziesz np. w przystanek autobusowy.

Argumenty masz fajne, rzeczowe i merytoryczne. Moja dyskusja z Tobą właśnie dobiegła końca.

Moje ryzyko no i bez przesady AR to żadna wyscigowka.

Ryzyko nie tylko Twoje. Jak już pisałem to że sam się zabijesz to Twój problem, ale możesz zrobić krzywdę innym.
A AR to nie wyścigówka ale swoje waży. Wyhamowując 1,5 t w sytuacji awaryjnej to na takich g*******ch oponach to te Twoje 330 z dużym brembo nic nie dadzą.

- - - Updated - - -

Argumenty masz fajne, rzeczowe i merytoryczne. Moja dyskusja z Tobą właśnie dobiegła końca.

Za to Twoje są merytoryczne w całej rozciągłości. Nie rozśmieszaj mnie.

Amortyzatory
Powrót