A
alfik166
Guest
Eeee
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak więc dla mnie wszystko jasne, tą zimę przejeżdżę na tym co mam a na następną kupuję 245/45/18 :mrgreen: To co najbardziej przemawia do mnie to lepsze hamowanie i przyczepność auta na zakrętach, w innych sytuacjach problemy załatwi quattro ;-)
po lecie 245/40/19 założyłem zimę 245/45/18 (Bridgestone Blizzak LM25) i jestem pozytywnie zaskoczony.
Bałem się, że na tak szerokich zimówkach będzie latanie jak na nartach, a tu jest wręcz odwrotnie.
To jest wyjęte z jednego z forum audi!akurat mój kumpel jeździ audico z rozmiarem zimowek większym niż moje! Ludzie czy wy ślepi jesteście czy to jakiś spisek znajomków,przecież fora aż pękają od takich wątków, a Wy myślicie że ja Amerykę odkryłem..ja pieprz..nie piszę tu więcej bo to nie ma sęsu przy takim podejściu,a Wy latajcie sobie po drogach na tych swoich cienkich oponkach naara!
Tomaz jest najbliżej w sumie. Tutaj link do fajnego artykułu. Każdy powinien dobrać oponę do warunków.
http://www.oponeo.pl/artykul/szersze-czy-wezsze-opony
Jak widać nie ma jednoznacznej odpowiedzi i każdy może mieć inne odczucia w zależności gdzie jeździ.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
a co kogo twoja fizyka interesuje