• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Olej skrzyni biegów 6MT FPT C635

Nie wybuchnie skrzynia ale zimą może być trudniej biegi zmieniać. U mnie już tylko własne projekty pływają i niska lepkość wg mnie jest ok a dzięki AR9100 szybka redukcja 5-4 działa o niebo lepiej. [emoji6]

To co, mam tutele zalać żeby być zgodnym z instrukcja ?

wczoraj jechałem julką kolegi w której ma zalany Penrite Pro Gear 70w75 , biegi można dmuchnięciem zmieniać ;-)

Super. Ponoć niedawno ten olej porządnie poprawili tylko nie pojmuję jak duża firma olejowa może pisać że to 70W-75 skoro lepkość powyżej 7cSt w 100C to już jest 70W-80.... [emoji6]

Sintofluid też ma.
Hej,
Przeciągnąłem przegląd na lipiec więc czas finalizować zakupy :) Naprawdę ten sintofluid wart zainteresowania ? Testowałeś go ? Wiesz że twoja rekomendacja dla mnie jest bardzo znacząca :D

wlyszkow,
zmieniłem olej, co prawda w serwisie Pan patrzył na mnie podejrzanie ale ze już mnie znają i traktują jak specyficzny folklor więc luz :cool:
W każdym bądź razie chodzi ogólnie gorzej ale lepiej :P mam wrażenie ze dzwignia biegów chodzi jakby trochę cięzej ale za to precyzyjniej. Do tej pory nie zdarzyło mi się że mi jedynka nie weszła, co czasem się zdarzało na starym. Btw tutela w serwisie to chyba 55 zł za litr :)

Mamy na dziś jakiegoś faworyta odnośnie oleju do skrzyni? :)
Za chwilę będę wymieniać przy okazji uszczelniania i zastanawiam się czy nie spróbować czegoś nowego, np. Millers'a ;)
Aktualnie zalany Castrol Syntrans B 75W (+AR9100)

Amortyzatory
Powrót