• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Oklejanie kluczyka

Obiecująco to wygląda. Tylko, jak będzie ze spasowaniem i żywotnością. Gdybym nie miał 3 kluczyków w bdb stanie (w tym jeden nowy oryginał) już bym kliknął. Ale na testy trochę mnie nie kusi wydać stówę:)

Jest jakaś nowość do naszych kluczyków. Nie wiem czy ktoś kupił i przetestował ale wygląda obiecującą. https://motokey.pl/pl/p/KLUCZYK-OBUDOWA-PILOTA-AR08/1688 https://motokey.pl/pl/p/KLUCZYK-GROT-SUROWY-GR071/1689 Ja chyba się skuszę bo mój grot wciąż wylatuje. Na alledrogo również są http://allegro.pl/alfa-romeo-159-brera-pilot-obudowa-kluczyk-klucz-i7195058297.html#thumb/1

Ja jestem w posiadaniu od tygodnia. Jest to na tyle dobrze zrobione ze czesc z grotem (metalizowana) pasuje do fabrycznego dołu z minimalnym luzem, surowy grot udalo mi sie zamienic na fabryczny bez problemu wszystko pasowalo.

To znaczy że w zestawie jest czarna obudowa razem z tym chromowanym elementem, i atrapa grotu który trzeba zamienić na swój. Wszystko dobrze się trzyma i nic nie wylatuje?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Hmm... Siedziba tej firmy jest jakieś 35 km ode mnie. Podjadę do nich, jak będę w tamtym rejonie. Na razie napisałem do niego, czy nie dało by się jakiegoś rabatu dla nas zrobić. Jeśli będzie odzew to jego temat/oferta znajdzie się w dziale "Rabaty".

To znaczy że w zestawie jest czarna obudowa razem z tym chromowanym elementem, i atrapa grotu który trzeba zamienić na swój. Wszystko dobrze się trzyma i nic nie wylatuje?

Spasowane jest dobrze, w komplecie otrzymałem całą obudowę wraz z surowym grotem (mozna na nim dorobić dodatkowy grot ze swojego oryginału) i gumką. Jak już pisałem wcześniej ja przełożyłem tą srebrną część do czarnej fabrycznej obudowy i jest minimalny luz około 0,3 mm ale trzyma się dobrze i nic nie wylatuje.

Każdy forumowicz ma od dziś 15% rabatu na produkty Motokey.pl.
Dokładna informacja pojawi się być może jeszcze dziś w dziale "Rabaty".

Proszę o usunięcie mojego postu. Błędny wpis.

Ostatnia edycja:
Nie. Musi być bodajże 11 mm. Też na razie nie mam logo. A zakupiłem 2 szt obudowy. Na Alli jest tylko bodajże z tych nowych wzorów z Giulii.

Nie. Musi być bodajże 11 mm. Też na razie nie mam logo. A zakupiłem 2 szt obudowy. Na Alli jest tylko bodajże z tych nowych wzorów z Giulii.

Każdy forumowicz ma od dziś 15% rabatu na produkty Motokey.pl.
Dokładna informacja pojawi się być może jeszcze dziś w dziale "Rabaty".
Czy jest już jakieś info a tym temacie?
Na stronie motokey nie ma ceny więc jak się do tego ma zniżka? Konta też nie można tam założyć 'ot tak'.

Znalazł ktoś pasujące logo do kluczyka? Również szukam i nic nie mogę znaleźć. Pytałem, szukałem i nie ma.

A w kluczyku nie ma czasem otworu 12mm? Może ja źle mierzyłem ale wydawało mi się że jest 12 mm

Dokładnie jest 12mm. Niestety wszystkie dostępne na aukcjach zamienniki loga są 11mm lub 14mm, co powoduje że logo nie wypelnia idealnie swojego miejsca

Amortyzatory
Powrót