• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

odmieniona - ALFA 156 Roger'a

Piekna i super felgi. Musze swojej zapodać czerwone zaciski widzę u Ciebie że super to wygląda. Pozdrawiam :o

Cześć wszystkim!!
Ponieważ Moja 156 zmieniła się już przez miniony rok, myślę że na tyle, że obecne fotki stały się już bardzo nieaktualne. Postanowiłem, więc odświeżyć trochę Mój temat:)

Mam nadzieję że kierunek w którym poszedłem przypadnie większości do gustu

na początek trochę wspomnień z przeszłości::) szkoda tylko że nie mam zdjęć zaraz po zakupie
kiedy.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------

panoa.jpg

Przez miniony rok w samochodzie zmieniło się dość sporo, od zewnątrz przez wnętrze aż pod maskę (tutaj raczej wizualnie)
Samochód został obniżony - Weitec -40mm, przód usztywniony rozkręcaną rozpórką, przerobiony dolot z ogromnym filtrem (w końcu nie muli, gdy samochód pół dnia spędza na upale), założona skórka, oraz ogółem odświeżone wnętrze (min pomalowana konsola), z zewnątrz zderzak GTA, lotka, przerobione scudetto (zainspirowane przeróbką ALCES'a) :)

scudetto2.jpg

scudetto3.jpg

oraz wiele pierdoł których sam już nie pamiętam, jak np zmiana podświetlenia klimy, czy przełączników na takie które widać że świecą:) i pod kolor zegarów wersji sportpack

ledhv.jpg

, aaaaaa zresztą myślę że wszystko widać na fotkach:) więc zapraszam do oglądania

alfaw.jpg

1img6882.jpg

img6845i.jpg

img6857h.jpg

img6861c.jpg

img6890z.jpg

img6865.jpg

img6609c.jpg

img6633l.jpg

img6635.jpg

img6875g.jpg

img6635.jpg

img6877.jpg

img6465ul.jpg

img6541o.jpg

img6869c.jpg

img6871x.jpg

img6541z.jpg

alfka.jpg

.

Ostatnia edycja:
Coś pięknego :D gratulacje świetnie wygląda już wiem na czyje zdjęcie głosowałem w konkursie miesiąca :D naprawdę kawał dobrej roboty :D pod maską świetnie to wygląda :D wnętrze świetne a z zewnątrz po prostu poezja świetnie wygląda jeszcze raz gratulacje :D:D:D

kojarzysz :D to fajnie ciesze się że wiadomo czyja to alfa ale wierz mi twoja też będzie się tylko z tobą kojarzyć :D a powiedz widzieliśmy się gdzieś na zlocie?

mam nadzieje że moja też nie długo przejdzie ostatnie poprawki i już będzie git :D mam na myśli odświeżenie całego lakieru poprawa kontuzji przedniego zderzaka której się nabawiłem na zlocie w B-B i rozpórka :D jest już w trakcie roboty sam sobie zrobię a co :P :D i potem wrzucę nowe fotki :)

Ostatnia edycja:
maksymalny kawal mega dobrze zrobionej roboty ! podziwiam za checi :) wyszlo godnie !

Cudeńko po prostu !Piękna dopieszczona Alfka.Szacuneczek :shakehands:

Jak będziesz sprzedawał to daj znać. Mój głos też poszedł na tego rodzynka ;)

Jo już widzioł,nieźle Roger,kawał dobrej roboty.Nawet żech ie nie kapnoł,że -40,ode mnie dałech chyba rade wyjechać?
dzięki! pod koniec tej dróżki staszne koleiny były i niestety jechałem 'slizgiem' na osłonie :)

Ciekawe kiedy mosz czas dłubać przy aucie,jo ostatnio nie mom czasu,zeby opony zmienić:/
Adams trza tyla nie pić i nie spać:P hehehe

EDIT- Dzięki panowie (i Panie) powyżej za miłe słowa:D co do sprzedaży narazie za dużo roboczogodzin włożonych aby sumienie pozwoliło o tym myśleć hehehe:)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie jak przerobiłeś włączniki szyb/lusterek aby świeciły na bursztynowo? Myślę o oświetleniowej przeróbce na sportpacka, bo te białe tarcze mi średnio leżą...

ps.
Fajnie się prezentuje, szkoda tylko że ten wlew tak po kowalsku zamontowali

Piękne cudeńko i do tego z moich okolić jeszcze bardziej cieszy .

Mam pytanie jak przerobiłeś włączniki szyb/lusterek aby świeciły na bursztynowo? Myślę o oświetleniowej przeróbce na sportpacka, bo te białe tarcze mi średnio leżą...
trzeba je przede wszystkim rozebrać:) do przełączników szyb potrzeba po 1szt diody SMD, tak to wygląda po rozebraniu
przelacznike.jpg

w przełącznikach przeciwmgielnych jest podobnie, 2szt SMD

halogeny.jpg

ze sterowaniem lusterkami jest najgorzej, tam potrzeba 2x 3mm dioda ('super jasna' nie z pomarańczowym kloszem) tyle że dioda musi robić "break dance'a" hehehehe - trzeba je po prostu odpowiednio dogiąć :D + w jednej spiłować pilniczkiem kołnierzyk

lusterka.jpg

diodyg.jpg

bez lutownicy stosunkowo malej mocy o cienkim grocie, i pensety będzie cięzko

Ostatnia edycja:
No jak zazwyczaj rzadko zwracam uwagę na 156ki tak od Twojej nie mogę oderwać wzroku!
Jest na prawdę zrobiona ze smakiem, powinna być wzorem dla innych którzy chcą z serii wyciągnąć coś zdecydowanie na plus ponad normę ;)
Alfinka Pierwsza Klasa!

Amortyzatory
Powrót