odmieniona - ALFA 156 Roger'a

Mi również się bardzo podoba, środek śliczny.

Nooo C5 to kawał fury. :D A C6 to już w ogóle. :3 My mamy taką od końca 2008 roku, nalatane jest już 198 tysi i NIC dosłownie nic się z nią nie dzieje od samego początku. Tyle że u nas jest akurat 1.8 benzyna no i niestety bez hydro. Ale samochód jest przekochany. Jeździ się super, wygodnie i ciiiicho. W porównaniu do 156 to przepaść. :D

- funkcja sprawdzania wymiarów miejsca parkingowego - auto podaje jak dużo miejsca mamy, czy się zmieścimy i stopień trudności zaparkowania w tym miejscu

Korzystałeś już z tego? Bo u nas przez 6 lat nigdy nie było to włączone. :D

No i zazdraszczam felunku. U nas jeździ to gwiazdkowe 17 cali, ale w sumie wygląda całkiem fajnie.

Nie można być ograniczonym tylko do jednej marki ;p Cytryna fajna :cool: C6 miałem okazje jeździć a dokładniej być wożonym i powiem że w żadnym aucie tak bajkowo miękko i dobrze mi nie było :rolleyes: Właściciel ma ją od nowości i mówi że wszystko fajnie tylko elektryka lubi płatać figla.. może to taki egzemplarz sie trafił kto wie ;)

Świetny ten C5, fajną sztukę znalazłeś! Jak szukałem 159 to taki Citroen C5 był moją alternatywą nr 1 (a alternatywą nr 2 była przedostatnia Mazda 6)

Hydro to genialna rzecz, zazdroszczę Ci trochę :) Jakbym się miał do czegoś przyczepić to jedynie te felgi mi jakoś nie "leżą", ale być może na żywo wyglądają lepiej

Mazda 6 nie obecna, a poprzednia jest ok ale citroen to nie moja bajka, całkowicie :)

Świetny ten C5, fajną sztukę znalazłeś! Jak szukałem 159 to taki Citroen C5 był moją alternatywą nr 1 (a alternatywą nr 2 była przedostatnia Mazda 6)

Hydro to genialna rzecz, zazdroszczę Ci trochę :) Jakbym się miał do czegoś przyczepić to jedynie te felgi mi jakoś nie "leżą", ale być może na żywo wyglądają lepiej

Kurde chciałbym żeby mi też te felgi się nie podobały:) - znalezienie ich graniczyło z cudem! (jak samego C5 exclusive czarnego z jasną skórą) nawet nie wiesz ile trzeba było się naszukać żeby je dostać:) (kupiłem auto na 18" z oponami zimowymi, wiec już tak zostawiłem a na lato nowe)

Te czarne były podobno oryginalnie montowane w jakiejś limitowanej 3.0 (tak pisało na jakiejś niemieckiej stronie), a na dodatek wszystkie używane w tym wzorze były poorane po krawężnikach, regeneracja to nie taka prosta sprawa, bo to co srebrne to powierzchnia jakby toczona (nie poler) + lakier bezbarwny, a środki to czarny lakier.

ps. Mazdy 6 to bardzo fajne samochody, mnie zniechęciło zbyt wielu niezadowolonych klientów z blachy i lakieru tych samochodów, kiedyś już walczyłem z korozją i teraz wiem że z nią nie da się wygrać -to był dla mnie zbyt silny argument.

Co do Hydro to powiem szczerze kochałem to jak prowadziła się moja 156, ale po tych kilku latach miałem serdecznie dość - nie w samochodzie na co dzień.
Tutaj można naprawdę wypocząć, niedawno miałem okazje jechać lexusem ls430 tą samą, dobrze znaną mi drogą którą pokonuje codziennie w C5 i powiem szczerze że zawieszenie lexusa nie dawało rady tak wybierać tych nierówności. Hydro ma pod tym względem przewagę chyba nie do pokonania.

koskar - mam nadzieję że mój będzie się równie dobrze spisywał jak będzie miał twój przebieg (oby!) narazie nie mam nawet połowy z tego :D

Kacu6na9 - Co do elektryki to sam się tego bałem, nawet nastawiałem się że w zimie (wilgoć, temp) mi dowali i nie odjadę pewnego dnia, lub przydarzą się jakieś niespodzianki w postaci niedziałających poprawnie urządzeń. Na szczęście na chwilę obecną moje obawy były niesłuszne:D

Te czarne były podobno oryginalnie montowane w jakiejś limitowanej 3.0

To źle było napisane. :P Mam gdzieś broszury z czasu kiedy ją kupowaliśmy i w jednym katalogu były pokazane wszystkie dostępne wzory kół- pamiętam jak 12- letni ja się jarał tymi 19kami. :D

To źle było napisane. :P Mam gdzieś broszury z czasu kiedy ją kupowaliśmy i w jednym katalogu były pokazane wszystkie dostępne wzory kół- pamiętam jak 12- letni ja się jarał tymi 19kami. :D

- no to teraz zdradziłeś każdemu swój wiek:P

może i dobrze było napisane że ta jedna wersja na nich wyjeżdżała w std z salonów, ale w opcji były dostępne normalnie.
Nie wiem, wiem że mało tego do dostania bo szukałem nawet po za granicami. Teraz widzę że 'potaniały' w aso (4800zł/kpl).
Jak kupowałem auto to w auto-gazda zawołali ponad 1600/szt - Bez czujników oczywiście (czujnik 1szt 400zł) więc wraz z oponami robiło się kilkanaście patyków...

ps pamiętam kilka lat temu jak szukałem felg TI do mojej 156:) wtedy w ganinexie pytałem i jedna kosztowała 1200zł :P a to przecież 'tylko' 17"

Ostatnia edycja:
Dobry wybór, każdy w końcu zmieni auto na inne niż alfa gdyż nie każdemu podobają się nowsze modele albo brakuje silników jakie by nas przyciągały

Amortyzatory
Powrót