[Giulia] Odjeżdżanie fotela po wyłączeniu stacyjki

Panowie, przeczytałem ten wątek i nie wiem... Jednoznacznie da się to wyłączyć modyfikując soft czy nie?
Moje auto jest z 2016 r.

Co szkodzi spróbować?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

jakie modyfikacje, tu podają sposób sekwencji przycisków parę sekund i ma być podobno tip-top. u mnie przez proxi wyłączyłem więc nie jest to miarodajne, nie sprawdzam bo po co, ale niech ktoś w końcu sprawdzi w starszch czy faktcznie działa sposób

No ja dziś zapomniałem bo dużo na głowie, ale jutro jak nie zapomnę to sprawdzę.
Mam nadzieję, że fotel nie zrobi mi fatality.

Pierwsze co to też pomyślałem, że to pewnie Prima Aprilis, ale ciągnęli ten żart przez kilka miesięcy ?

U mnie nie działa (żulia lipiec 2017). Po zrobieniu kombinacji, fotel sam nawet nie odjeżdża jak sugeruje opis.
No nie wiem, może trzeba jakoś inaczej to wciskać. Na pewno nie będe jeździł do końca :)

Zrobiłem i już nie gniotę dziecka przy wysiadaniu!

Działa, przynajmniej w Giulii Veloce benzynie z lutego/marca 2017.

Nie od razu załapało, musiałem powtórzyć trzy razy.

Stacyjka off, otwieram drzwi, fotel odjeżdża jak zwykle i wtedy działamy (krótkie wciśnięcia) zgodnie z instrukcją.

Przełomowy news z tym fotelem - dzięki za cynk.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zrobiłem i już nie gniotę dziecka przy wysiadaniu!

Działa, przynajmniej w Giulii Veloce benzynie z lutego/marca 2017.

Nie od razu załapało, musiałem powtórzyć trzy razy.

Stacyjka off, otwieram drzwi, fotel odjeżdża jak zwykle i wtedy działamy (krótkie wciśnięcia) zgodnie z instrukcją.

Przełomowy news z tym fotelem - dzięki za cynk.

Kurcze, u mnie nie poszło...

pytanie czy dziala zarowno w eu i usa i czy we wszystkich wersjach firmwaru sterownika cswm

Dwa razy próbowałem i nie poszło. Auto z 10.2016 ale radio było wymieniane - jeden z najnowszych softów. Może tu leży przyczyna. Ale spróbuję jeszcze raz, chyba jutro.

Kurde, to i ja sprobuje poklikac.
[MENTION=82618]H78[/MENTION]
Faktycznie po naciśnięciu ostatniego "oparcie tył" fotel zaczął odjeżdżać?
Klikasz od razu po otwarciu drzwi, czy czekasz aż odjedzie?
Jaki masz firmware?

Edit: DZIAAAAAŁA!
Trzeba poczekać z fatality aż odjedzie do końca do tyłu. Przynajmniej u mnie tak było.

Ostatnia edycja:
Mam 002.010.041, radio nie było wymieniane. Auto z salonu. Fotel nigdzie nie odjechał na końcu. Po prostu przestał odjeżdżać przy wysiadaniu/wsiadaniu.

U mnie zaczął jechać na maksa do przodu (byłem w takiej ekstazie że mi prawie nogi zgniotło), później do tyłu aż kliknąłem cokolwiek. A i wywaliło mi z pamięci pozycję 1 (którą miałem ustawioną) reszty nie.
Może to nie ficzer tylko komp nie wytrzymuje takiego comba i kiśnie :)

Opiszcie dokładnie, co trzeba zrobić. Tak łopatologicznie.
Czy czekać z naciskaniem przycisków aż fotel całkiem się cofnie, czy naciskać od razu jak zaczyna jechać do tyłu?
Naciskać długo, czy krótko?

Amortyzatory
Powrót